Προσομοίωση πανελλαδικών και διαγωνισμός πειραμάτων από το σπίτι

0
840

ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ON LINE
Μι α πρώτη προσπάθεια…προσομοίωσης πανελλαδικών εξετέσεων επιχείρησε αυτή την Κυριακή 5 Απριλίου, από το site της www.eef.gr , η Ένωση Ελληνων Φυσικών.
Όπως τονίζει ο φυσικός, μέλος της Επιτροπής Παιδείας της ΕΕΦ Απόστολος Μιχαλούδης: «είχαμε για πρώτη φορά φέτος σχεδιάσει να κάνουμε μια προσομοίωση των πανελλαδικών εξετάσεων στη Θεσσαλονίκη, όμως δεν μπορούμε λόγω της κατάστασης του κορωναϊού να κάνουμε κάτι τέτοιο. Έτσι αποφασίσαμε να ανεβάσουμε στην σελίδα της Ένωσης στο Διαδίκτυο θέματα φυσικής, αντίστοιχα με αυτά των πανελλαδικών εξετάσεων. Αυτό συνέβη την Κυριακή 5 Απριλίου. Ρίχνουμε το βάρος στους μαθητές της Γ Λυκείου που πλήττονται περισσότερο από την πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση που ζούμε και απευθύνουμε έκκληση στους καθηγητές φυσικής να ανεβάζουν ασκήσεις τόσο στην ιστοσελίδα της Ένωσης , όσο και στη σελίδα στο facebook ΕΕΦ ασκήσεις Φυσικής».

Διαγωνισμός πειραμάτων από το σπίτι

Για δεύτερη χρονιά φέτος η Ένωση Ελλήνων Φυσικών διοργανώνει διαγωνισμό πειραμάτων φυσικής. Την πρώτη χρονιά οι μαθητές ετοίμαζαν τα video με τα πειράματά τους στο σχολείο και τα έστελναν στην ΕΕΦ . Φέτος θα μπορούν να εργαστούν από το σπίτι και να ακολουθήσουν προφανώς μια πιο ατομική διαδικασία, ωστόσο το διαγωνιστικό μέρος θα είναι ανοιχτό και θα υποδέχεται video. «Οι καλύτερες συμμετοχές θα βραβευθούν σε μια μεγάλη πανηγυρικού χαρακτήρα εκδήλωση, μόλις περάσει η πανδημία», εξηγεί ο εκπαιδευτικός Απόστολος Μιχαλούδης.

Χρήσιμος Σύνδεσμος www.eef.gr και σελίδα στο facebook Ένωση Ελλήνων Φυσικών . ΕΕΦ ασκήσεις Φυσικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.