Πρωταγωνίστρια στη νέα πράσινη ψηφιακή εποχή η Θεσσαλονίκη

0
292

Η ευρωπαϊκή ατζέντα της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε σήμερα (06/12) το πρωί, στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.
“Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται σε μια προσπάθεια, σε μια κοινή προσπάθεια, να δει το μέλλον με πολύ μεγάλη αισιοδοξία”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, σημειώνοντας ότι με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν υπάρχει ένας διαρκής δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας.
Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σχοινά για σειρά αναπτυξιακών παρεμβάσεων που είτε εξελίσσονται είτε σχεδιάζονται για την πόλη, ενώ έγινε εκτενής συζήτηση για έργα και δράσεις που χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς πόρους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν έγινε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα της θωράκισης απέναντι στις ψηφιακές απειλές, με αφορμή και την κυβερνοεπίθεση που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Νέα οικονομία

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, με τον κ. Ζέρβα έγινε μια παραγωγική συζήτηση “για τις παραμέτρους της καθημερινότητας στη Θεσσαλονίκη, για την ευρωπαϊκή ατζέντα της πόλης αλλά και για τα μεγάλα θέματα που συνδέονται με το πώς η πόλη θα είναι πρωταγωνίστρια στη νέα οικονομία που προβάλλει με τη μετάβαση προς μια πιο πράσινη και πιο ψηφιακή κοινωνία”. Παράλληλα, ο κ. Σχοινάς υπογράμμισε ότι τα θέματα της κυβερνοασφάλειας αποτελούν “το επόμενο μεγάλο πεδίο στο οποίο η Ευρώπη θα αφιερώσει πολλή προσπάθεια και πόρους”, ενώ απευθυνόμενος προς τον κ. Ζέρβα του είπε ότι θα είναι “μόνιμος συμπαραστάτης του” στις προσπάθειες που αφορούν το μέλλον της Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.