Πρόξενος ΗΠΑ -Δήμαρχος Θεσσαλονίκης : Συζήτηση για τις επενδύσεις στην περιοχή

0
209

Συνάντηση με τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον είχε το πρωί της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου , στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Είναι σημαντικό να υποδεχόμαστε επενδύσεις και αυτό ακριβώς παρουσιάσαμε: τη Θεσσαλονίκη που αλλάζει, που αναπτύσσεται, τη Θεσσαλονίκη όπου δημιουργούνται θέσεις εργασίας», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κάνοντας γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης μεταξύ άλλων έγινε εκτενής συζήτηση για τις αμερικανικές επενδύσεις στην πόλη και στην περιοχή.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, τη συνάντηση απασχόλησαν ζητήματα που αφορούν τα καινούρια κινηματογραφικά πρότζεκτ που προετοιμάζονται με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή αλλά και θέματα που αφορούν συνεργασίες σε πρόσθετους νευραλγικούς τομείς, όπως σε αυτόν του τουρισμού και της τεχνολογίας.

Σημαντική η παρουσία κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη

Από την πλευρά της η Βοηθός Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Έρικα Όλσον εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις δυνατότητες περαιτέρω ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Θεσσαλονίκης, για τις οποίες υπογράμμισε ότι είναι μακρές και ιστορικές. Ενδεικτικά η κυρία Όλσον μίλησε για τη στενή συνεργασία που υπάρχει ήδη σε πεδία όπως η οικονομία και οι επενδύσεις, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά στην παρουσία στη Θεσσαλονίκη κορυφαίων αμερικανικών εταιρειών, όπως η Pfizer, η Deloitte και η Cisco.

Όπως σημείωσε η ίδια, με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης είχαν ακόμη την ευκαιρία να συζητήσουν «για το μέλλον και για τις προοπτικές μελλοντικών επενδύσεων όχι μόνο στον τομέα της πληροφορικής, αλλά και σε αυτόν της καθαρής ενέργειας ή της κινηματογραφικής βιομηχανίας». Αναφερόμενη, εξάλλου, συγκεκριμένα στο πεδίο του τουρισμού, η κυρία Όλσον σημείωσε ότι η γαστρονομία της Θεσσαλονίκης έχει παγκόσμια απήχηση.
Κατά την επίσκεψή της στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης τη Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ συνόδευσε η Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελίζαμπεθ Λι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.