ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΟΙ 17ΑΧΡΟΝΟΙ;

0
2834

tsantalina

Συμφωνώ με την προσθήκη μαθημάτων κυκλοφοριακής αγωγής από τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, όπως ανέφερε ο υπουργός Παιδείας αλλά γιατί είναι “αναγκαίο να ψηφίζουν οι 17χρόνοι”?
Γιατί είναι “αναγκαίο” να κομματικοποιηθεί (κι άλλο) το σχολείο?
Πώς ένα παιδί που βρίσκεται υπό την πίεση σχολείου, εξετάσεων, ορμονών, κοινωνικοποίησης, ερωτικής και σεξουαλικής αποδοχής είναι “ώριμο” να ψηφίζει αλλά “ανώριμο” να οδηγεί και να πίνει αλκοόλ?
Όχι, η διαφορά δεν βρίσκεται (τόσο) στον ένα, ενάμιση χρόνο απόστασης που υπάρχει. Η διαφορά βρίσκεται στη λογική εκείνων που θέλουν να μετατρέψουν τα παιδιά σε κομματικα φερέφωνα, σαυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν την τρυφερότητα από τα κυλικεία των αυλών κ να τα μετατρέψουν σε τραπεζάκια παρατάξεων.
Δεν τρέφω αυταπάτες σχετικά με την πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία. Στα σχολεία δουλεύω κι εγω τόσα χρόνια κ βλέπω. Αλλά είχα μια ελπίδα να δώσουμε αρχές πολιτισμού, μια τρυφερή οπτική του Άλλου, ένα κίνητρο συνεννόησης κ συνεργασίας μεταξύ νέων ανθρώπων σαυτά τα παιδιά που μετά το Γυμνάσιο ζουν σε συνθήκες ζούγκλας.
Τα ίδια θα έλεγα ή θα πω σε οποιοδήποτε κόμμα υποστήριζε ή θα υποστηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Κατερινα Τζαβαρα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.