ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

0
420


«Ψυχοπαιδαγωγικές επιπτώσεις της πανδημίας και αντιμετώπισή τους», ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης, ο αριθμός εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών που συνδέθηκαν στη διάρκεια της Ημερίδας , ξεπέρασε τους 2500
Τη συνάντηση χαιρέτισε η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, η οποία εξήρε τις δράσεις της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας και δήλωσε την αμέριστη στήριξη του ΥΠΑΙΘ. Η κα Ζαχαράκη τόνισε τις δράσεις που προτεραιοποίησε φέτος το ΥΠΑΙΘ για την ενδυνάμωση των παιδιών και εκπαιδευτικών στη διαχείριση κρίσιμων και απρόβλεπτων καταστάσεων με την πρόσληψη ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών και στα γενικά σχολεία, τη θεσμοθέτηση του συμβούλου σχολικής ζωής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση 2500 εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικού εκφοβισμού και τη συνεργασία με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για ένα πρόγραμμα για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδοσχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης μίλησε για την «τηλεκπαίδευση ως νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα: Ο Ρόλος των εκπαιδευτικών και των γονέων».
1. Ο Παιδοψυχίατρος Διευθυντής της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του Γ.Ν.Θ Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Βάιος Νταφούλης μίλησε για την «Σύγχρονη Τηλεκπαίδευση- Χρήση των Διαδικτυακών Μέσων και Κοινωνικοποίηση. Διαπροσωπικές Σχέσεις παιδιών και Εφήβων σε συνθήκες πανδημίας. Σκέψεις και προβληματισμοί», και η Λίλιαν Αθανασοπούλου Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων, Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Υπεύθυνη Ψυχικής Υγείας Παιδιών-Εφήβων Γ.Ν. Γ. Παπανικολάου με θέμα: «Η ψυχική Υγεία των παιδιών και των Εφήβων κατά τη διάρκεια της πανδημίας Coronavirus. Διαπιστώσεις-προβληματισμοί από την τρέχουσα κλινική εμπειρία».

Ο σύνδεσμος
Η ημερίδα μεταδόθηκε διαδικτυακά μέσω livestreaming από την Ιστοσελίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης https://kmaked.pde.sch.gr/site/ και θα παραμείνει αναρτημένη για να είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.