“Οι κατηγορίες των like” της Δέσποινας Αυγερίδου

0
6790

Ζούμε στην εποχή του και τελούμε υπό την απόλυτη κυριαρχία του. 👍👍👍
Μπήκε στη ζωή μας ένα πρωί, (μπορεί να ήταν και βράδυ θα σε γελάσω) αθώα και γλυκά, ένα χεράκι με τον αντίχειρα υψωμένο, μπλε και συμπαθητικούλι, ένα κουμπάκι που το πατάς για να δηλώσεις τη συμπάθειά σου, την επιδοκιμασία σου, το θαυμασμό σου σε κάτι που είδες και σου άρεσε! Και το πάτησες! Και την πάτησες!
Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι! Αργότερα ήρθαν και οι φίλοι του! Το χαμογελάκι🙂, η καρδούλα❤️, το ουάου😮, το γκρρρ😠, και το δάκρυ😢.
Αλλά την αρχοντιά και τη φινέτσα του κανένα άλλο κουμπάκι δεν την έφτασε! Είναι αξεπέραστο το LIKE φίλε, ταίρι δεν έχει κι ούτε θα βρει ποτέ! Είναι ο πρώτος έρωτας κι ο παντοτινός! Ο δυνάστης που ερωτεύτηκες, το “σύνδρομο της Στοκχόλμης” που έλειπε από τη μίζερη ζωή σου!
Ένα κουμπάκι, ένα χεράκι, ένα μικρό κλικ δευτερολέπτου, όμως με τόση δύναμη και ισχύ, που μη γελιέσαι, εσύ του την έδωσες! Εσύ το θεοποίησες!
Και τώρα προσπαθείς να το αποδομήσεις! Να το υποβαθμίσεις ως κίνηση και πράξη! Να το εξευτελίσεις γιατί έτσι του πρέπει του άτιμου! Έλα όμως που είναι αργά! Έχεις μπλέξει και διέξοδος δεν υπάρχει! Θα υποστείς λοιπόν τις συνέπειες! Εκμεταλλέψου την ύπαρξή του για να μελετήσεις συμπεριφορές και ανθρώπους! Θα εκπλαγείς παρατηρώντας πως διαχειρίζονται οι ‘φίλοι’ σου το χαριτωμένο αυτό χεράκι. Κι αν ακόμη μπορείς να γελάς με τα χάλια σου, ε, τότε, θα το διασκεδάσεις κιόλας!
Για να δούμε σε ποια κατηγορία από τις παρακάτω θα αναγνωρίσεις τον εαυτό σου! Το πιο πιθανό σε καμία, γιατί θεωρείς ότι αποτελείς μια κατηγορία από μόνος σου! Μπορεί και να έχεις δίκιο, άγνωστοι αι βουλαί του LIKE.

Κατηγορία πρώτη:😒Οι συμφεροντολόγοι! Κάνουν LIKE μόνον εκεί όπου έχουν συμφέρον! Στο αφεντικό, στη γυναίκα του αφεντικού, στη γκόμενα του αφεντικού, στον αδερφό της γκόμενας του αφεντικού, στην γκόμενα του αδερφού της γκόμενας του αφεντικού, στο συνάδελφο που έχουν ανάγκη να τους καλύψει για να βγουν με την γκόμενα-ο, να την κοπανήσουν νωρίτερα από τη δουλειά, να του φορτώσουν τη χαμαλοδουλειά, στον κάθε ημι-κοσμικό, ημι-επώνυμο, ημι-σάμθινγκ, που θέλουν να τον πιάσουν πόρτα για το χειμώνα αν ξεμείνουν από δουλειά ή γκόμενα-ο! Δεν θα τους δεις ποτέ να κάνουν LIKE στην γκόμενα-ο, (έχουν ψεύτικο προφίλ για να τα λένε με το ‘πλάσμα’)!
Κατηγορία δεύτερη:😏Οι δημοσιοσχεσίτες! Μην τους μπερδεύεις με την πιο πάνω κατηγορία, είναι άλλα φρούτα αυτοί! Θα τους συναντήσεις (μέσω των LIKE τους) παντού! Πατάνε το κουμπάκι σε όλους και μανιωδώς, γιατί ποτέ δεν ξέρεις, ας τα έχουμε καλά με όλο τον κόσμο! Σε αυτήν την κατηγορία θα συμπεριλάβω και τους “καημένους” τους ενοχικούς, που φοβούνται ότι θα κακοχαρακτηριστούν αν δεν κάνουν LIKE σε όποιον έχουν ‘φίλο’ ασχέτως αν τον γνωρίζουν ή όχι!
Κατηγορία τρίτη:🥺Οι τσιγκούνηδες! Αυτούς τους ξεχωρίζεις από χιλιόμετρα! Αν μάλιστα τους ξέρεις και προσωπικά τότε δεν χρειάζεται καν να προσέξεις πως διαχειρίζονται το LIKE.
Φωνάζει η τσιφουτιά, δεν κρύβεται με τίποτα! Παιδιά, τσάμπα είναι, μη σας πιάνει πανικός, δε θα σας χρεώσει ο Μαρκ, αλήθεια σας λέω!
Κατηγορία τέταρτη:😼Οι ντίβες! Θηλυκές και αρσενικές βεβαίως-βεβαίως! Διότι σιγά μη σου κάνω εγώ LIKE, εγώ ο σπουδαίος, ο ωραίος, ο επιτυχημένος, ο γαμάουα! Εσύ οφείλεις να μου κάνεις LIKE σε οτιδήποτε ανεβάζω, άλλωστε τι να μας πεις κι εσύ από τη ζωή σου, ήμαρτον, έχεις κάτι ενδιαφέρον να μας δείξεις; Ουχί! Που μου θες και LIKE τρομάρα σου!
Κατηγορία πέμπτη:🧐Οι αυστηρά επιλεκτικοί! Για να το πατήσουν το ρημάδι, θα σκέφτονται κάνα μισάωρο, θα συνυπολογίσουν όλες τις παραμέτρους, θα εκτιμήσουν το ποιόν του γράφοντος και την ποιότητα του γραφόμενου, θα αναλογιστούν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην ανθρωπότητα το πάτημα του LIKE τους και θα αποφασίσουν. Αχ, κουράστηκα!
Κατηγορία έκτη:😋Οι λιγούρηδες! Αυτοί τσαλαβουτάνε δεξιά κι αριστερά, όπου δουν βυζιά και μούσκουλα, πατάνε LIKE κι ελπίζουν στο θαύμα!
Κατηγορία έβδομη:😉Οι ανταποδοτικοί! Μόλις δουν ότι τους έκανες LIKE, σου κάνουν κι αυτοί στο καπάκι! Τουλάχιστον γελοίοι!
Κατηγορία όγδοη:😇Οι μεγαλόκαρδοι! Θα τους καταλάβεις από τις γεμάτες μεγαλοψυχία αναρτήσεις τους, τα άπειρα τσιτάτα για την αγάπη, τον έρωτα, τα πουλάκια τσίου-τσίου, τις φώτο από ηλιοβασιλέματα και φεγγάρια, και την λαχτάρα τους να κάνουν LIKE μόλις αντιληφθούν έστω και υποψία γλυκερού ρομαντισμού σε ανάρτηση!
Κατηγορία ένατη:🤪Οι στόκοι! Ναι, είναι αυτοί που δεν ξέρουν γιατί και πότε κάνουν LIKE, τι είναι το LIKE, γιατί υπάρχει, πως πατιέται, τι είναι πληκτρολόγιο κλπ.
Κατηγορία δέκατη:😵Οι κομπλεξικοί! Αυτές οι κρυφοπληγές, που παρακολουθούν τα πάντα, αλλά δεν τους πάει το χέρι να πατήσουν το LIKE, γιατί έτσι, τι σόι κομπλεξικοί θα ήταν αλλιώς!
Κατηγορία ενδέκατη:🥳Τέλος, όλοι εμείς οι «νορμάλ» που κάνουμε ολόσωστη χρήση του LIKE, τι, όχι;;;🤣
P.S.1: Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι εντελώς συμπτωματική και ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα, γιατί θέλουμε να μας μιλάει και κάνας άνθρωπος αύριο!
P.S.2: Κάντε LIKE ελεύθερα, δεν θα σας φακελώσουμε!

*Η Δεσποινα Αυγερίδου είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο Δημοτικό Ραδιόφωνο FM100

  • ΕΤΙΚΕΤΕΣ
  • home
Προηγούμενο άρθροCARTELΕΣ | Η συγγραφή ως “φωτογραφία” της στιγμής
Επόμενο άρθρο15 Αυγούστου 1261 : μία ξεχασμένη επέτειος
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.