“Θεσσαλονίκη: ο σχεδιασμός και οι ανατροπές του” στις 22/3 στο Γαλλικό Ινστιτούτο

0
2087

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Souvenirs de Salonique, γαλλικές ιστορίες από το χθες στο σήμερα» το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργανώνει την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, στις 19:30, μια συζήτηση αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος για την Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο.

Σε ανοιξιάτικο κλίμα,  οι Αλέκα Γερόλυμπου, ο Bernard Cuomo και ο Πρόδρομος Νικηφορίδης συζητούν με τον δημοσιογράφο Γιάννη Κεσσόπουλο για την Θεσσαλονίκη, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της.

Συζητούν για τις ανατροπές του σχεδιασμού της, για τα θετικά και αρνητικά, εν ολίγοις για την πόλη μας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά και γαλλικά με ταυτόχρονη μετάφραση και οι απόψεις και η συμμετοχή σας καλοδεχούμενη!

Αλέκα Καραδήμου-Γερόλυμπου: Ομότιμη καθηγήτρια ΑΠΘ. Δρ αρχιτέκτων πολεοδόμος, σπούδασε στην Ελλάδα και στην Γαλλία, όπου και εργάστηκε επί πολλά χρόνια σε γραφεία πολεοδομικών μελετών. Από το 1976 έως το 2013 δίδαξε Αστικό Σχεδιασμό και Ιστορία της Πολεοδομίας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με την ιστορία των πόλεων και της κατασκευής τους στον ελλαδικό και βαλκανικό χώρο και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, έχει δημοσιεύσει μελέτες και διδάξει στην Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ κ.λ.π. Έχει πάρει μέρος σε πολεοδομικές μελέτες για τη Θεσσαλονίκη και συμμετέχει ενεργά σε κινήσεις και πρωτοβουλίες πολιτών για την βελτίωση του χώρου της πόλης.

► Ο Πρόδρομος Νικηφορίδης και ο Bernard Cuomo συνεργάζονται από το 1986 και έχουν κερδίσει πολλούς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Σημαντικότερα έργα το Νέο Κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος και η Ανάπλαση της Νέας Παραλίας που έχει κερδίσει 12 βραβεία και διακρίσεις. Αυτό τον καιρό συμμετέχουν στο σχεδιασμό  του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Αγαπούν την Θεσσαλονίκη και δεν το κρύβουν! Υπερασπίζονται καθημερινά τον δημόσιο χώρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.