ΝΕΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Ο PHILIPPE RAY

0
2262

PhilippeRAY (1)
Στις 11 Αυγούστου 2016, ο κ. Philippe Ray ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου της Γαλλίας και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.
Σε ΄σχετικό μήνυμά του τονίζει: «Με ιδιαίτερη τιμή αναλαμβάνω σήμερα τα καθήκοντα του Γενικού Προξένου και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου. Έχοντας υπηρετήσει σε διάφορες θέσεις σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να συνεχίσω την ευρωπαϊκή μου διαδρομή στη Θεσσαλονίκη, όπου η γαλλική παρουσία είναι ισχυρή και μακρόχρονη, κατ’εικόνα της ελληνογαλλικής φιλίας. Γενικότερα, η Βόρεια Ελλάδα, με τη μακρά της ιστορία, βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών ευρωπαϊκών προκλήσεων».

Ο κ. Philippe Ray αντικατέστησε τον κ.Christophe Le Rigoleur ο οποίος κατείχε αυτή τη θέση από το 2012. Ο κ. Ray διετέλεσε Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ και Αναπληρωτής Πρέσβης της Γαλλίας στην Ιρλανδία (2013-2016), έπειτα από θητεία τεσσάρων ετών (2009-2013) ως Αναπληρωτής Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Γαλλίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, στο Στρασβούργο. Προηγουμένως, είχε υπηρετήσει ως Σύμβουλος Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή
‘Ενωση, στις Βρυξέλλες (2006-2009). Πενηάντα έξι ετών σήμερα, με βαθμό Πρώτου Γραμματέα του Υπουργείου Εξωτερικών της Γαλλίας, ο κ. Philippe Ray τοποθετήθηκε στην Υπηρεσία Οικονομικών Υποθέσεων της γαλλικής στρατιωτικής κυβέρνησης στο Βερολίνο, το 1984, έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις σπουδές του στον τομέα του εμπορίου. Ξεκίνησε τη διπλωματική του καριέρα το 1991, στην Αποστολή Διαχείρισης και Διευθετήσεων του Βερολίνου, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στη Γερμανία. Στη συνέχεια, υπηρέτησε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στο Μαρόκο ως Ακόλουθος στην Υπηρεσία Πολιτιστικής και Επιστημονικής Συνεργασίας.
Από το 1994 έως το 1997, ο κ. Philippe Ray διετέλεσε Υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, μετατέθηκε στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Τυνησία ως προϊστάμενος της Υπηρεσίας Οικονομικών Υποθέσεων, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια, πριν οριστεί επικεφαλής της Διεύθυνσης Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών (1999-2002). Από το 2002 έως το 2006, ο κ. Philippe Ray διετέλεσε Γραμματέας Α’ αρμόδιος για θέματα πολιτικής και Τύπου, στην Πρεσβεία της Γαλλίας στην Τσεχική Δημοκρατία.

Προηγούμενο άρθροΞΕΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 2016
Επόμενο άρθροΕΡΧΕΤΑΙ Ο » YOUNG FRANKENSTEIN» ΣΤΟ Π. ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.