Σκέψου σαν τον Σέρλοκ!!

0
6081

Ηχοπεριπλάνηση” ,ενδελεχής παρατήρηση, αίσθημα κινδύνου και άνεσης, στοχοπροσήλωση…
“Τα νοητικά μοντέλα είναι με λίγα λόγια ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο. Δεν διαμορφώνουν απλώς το τι σκεφτόμαστε και τον τρόπο με τον οποίο κατανοούμε τον κόσμο , αλλά και τους συσχετισμούς και τις ευκαιρίες που αντιλαμβανόμαστε. Αποτελούν τον τρόπο μέσα από τον οποίο απλοποιούμε τα σύνθετα, ορίζουν το γιατί θεωρούμε κάποια πράγματα πιο σημαντικά από άλλα και το πώς επιχειρηματολογούμε”
Το βιβλίο “Σκέψου σαν τον Σέρλοκ” είναι ένα εγχειρίδιο χρήσης του ανθρώπινου μυαλού… Και το Workshop της Τρίτης 2 Ιουλίου, θα δώσει απαντήσεις στο ερώτημα “πώς να ζω καλύτερα…” όσο γενική κι αν ακούγεται η φράση.
Ο μέσος άνθρωπος υπολογίζεται πως κάνει περίπου 60000 σκέψεις την ημέρα. Αυτές οι σκέψεις είναι παρόμοιες με εκείνες που έκανε την προηγούμενη μέρα. Οι καταστάσεις μπορεί να αλλάζουν, αλλά εδώ μιλάμε για τρόπους και μοτίβα σκέψεων. Ένα μεγάλο μερίδιο των σκέψεών μας, λοιπόν, αποτελούν προϊόντα συνήθειας. Το πρόβλημα είναι πως από αυτές τις σκέψεις εξαρτάται ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο και οι αποφάσεις που παίρνουμε. Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά μας προβλήματα. Πολλά από αυτά τα εργαλεία τα χρησιμοποιούμε στη ζωή μας από καθαρή διαίσθηση. Το θέμα είναι πως έτσι άλλοτε βρίσκουμε τις σωστές για εμάς λύσεις και άλλοτε όχι. Άλλοτε θεωρούμε πως είμαστε τυχεροί και άλλοτε άτυχοι. Συνήθως, όμως δεν αντιλαμβανόμαστε πως τα πάντα είναι προϊόν της δικής μας δημιουργικής διάνοιας , που άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε αποτυγχάνει. Άλλοτε θεωρούμε πως είμαστε τυχεροί και άλλοτε άτυχοι. Συνήθως όμως δεν αντιλαμβανόμαστε πως τα πάντα είναι προϊόν της δικής μας δημιουργικής διάνεοιας , που άλλοτε πετυχαίνει άλλοτε αποτυγχάνει.
Οι τεχνικές που διδάσκονται στο βιβλίο «Σκέψου σαν τον Σέρλοκ» https://iwrite.gr/bookstore/think-like-sherlock/ , αποτελούν σημαντικά εργαλεία για τον τρόπο διαχείρισης της ανθρώπινης δημιουργικής διάνοιας. Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα εξαιρετικό εγχειρίδιο για κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει να αξιοποιεί αυτήν την ικανότητα του ανθρώπινου μυαλού.
Όποια τεχνική κι αν επιλέξει κανείς, θα έχει στα χέρια του έναν νέο τρόπο αντίληψης της πραγματικότητας, που θα τον μετατρέψει αυτόματα (ίσως με λίγη εξάσκηση) σε έναν Σέλρλοκ Χόλμς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.