Στα βαρέα και ανθυγιεινά ζητούν να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία

0
797

Μπορεί το χειροκρότημα των πολιτών να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για τις προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, ειδικά τώρα με το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωναϊού, όμως η ουσιαστική επιβράβευση θα έλθει όταν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
«Το ΑΧΕΠΑ ως κέντρο αναφοράς καλείται να σηκώσει το βάρος του προβλήματος που έχει προκύψει. Ένα βάρος που μετακυλίεται σε εργαζόμενους που εδώ και χρόνια εργάζονται κάτω από φοβερή εντατικοποίηση και ελλείψεις. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη εδώ και πολλά χρόνια και οφείλονται ρεπό και άδειες. Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι …γερασμένο, ο μέσος όρος ηλικίας μας είναι τα 50 χρόνια και πολλοί έχουν μάλιστα προβλήματα υγείας διαπιστωμένα. Το υγειονομικό προσωπικό που στηρίζει το ΑΧΕΠΑ γνωρίζει πολύ καλά το καθήκον του απέναντι στο πρόβλημα και θα το πράξει. Κάποτε όμως θα πρέπει και το κράτος να αναλογιστεί τις ευθύνες του και το χρέος που έχει απέναντι α σε αυτό το προσωπικό. Κι αυτοί που τώρα μας χειροκροτούν πριν από λίγο καιρό μας λοιδορούσαν που ζητούσαμε προσλήψεις και κάναμε κινητοποιήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Χαράλαμπος Κοροξενός .
Το Σωματείο των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, το οποίο είναι νοσοκομείο αναφοράς Παράλληλα ζητούν να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Στο μεταξύ με συμπτώματα γρίπης τελικά κι όχι κορωναϊού νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ 50χρονος Ιταλός που ήταν προσκυνητής στο Άγιο Όρος.
Σε κρίσιμη κατάσταση ωστόσο, νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε θάλαμο αρνητικής πίεσης ο 60χρονος από την Κοζάνη, ενώ ήπια είναι τα συμπτώματα για τα επιπλέον κρούσματα στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Έκτακτα μέτρα έχουν ληφθεί και στα δύο νοσοκομεία για την αποφυγή διασποράς του κοροναϊού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.