Στην κορυφή των διακρίσεων και της Γαστρονομίας η Θεσσαλονίκη

0
229

Στο κέντρο των τουριστικών εξελίξεων της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς θα βρεθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στην 36η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia – Hotelia, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 12 – 14 Νοεμβρίου 2021 στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στο Περίπτερο 13, stand A1.
Στη φετινή του παρουσία ο Δήμος Θεσσαλονίκης εστιάζει στα χαρακτηριστικά και στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλονίκης, που στοχεύει να καθιερωθεί ως μία πόλη που θα καλύπτει όλες τις θεματικές μορφές του τουρισμού και θα ικανοποιεί κυρίως τους επισκέπτες που αναζητούν μια αυθεντική εμπειρία.

Η συμμετοχή του Δήμου Θεσσαλονίκης στην 36η Philoxenia

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή του στην 36η Philoxenia αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά της πόλης και θέτει τον πολιτισμό, τη γαστρονομία και τη δημιουργικότητα στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης και προβολής, θέλοντας να προσελκύσει επιχειρηματίες του τουρισμού από την εγχώρια και διεθνή αγορά αλλά και απλούς επισκέπτες που αναζητούν πληροφορίες για την επόμενη απόδρασή τους.
Η φετινή συμμετοχή στη Philoxenia έρχεται αμέσως μετά από τη διεκδίκηση και την κατάκτηση μιας παγκόσμιας διάκρισης για τη Θεσσαλονίκη, αυτής της ένταξής της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας. Είναι η πρώτη φορά που ελληνική πόλη λαμβάνει αυτή τη διάκριση και μάλιστα σε έναν τομέα, αυτόν της γαστρονομίας, που αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της πολύτιμης πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Αυτή η σημαντική διάκριση καθιστά τη Θεσσαλονίκη γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας και την τοποθετεί σε διεθνείς χάρτες, ενισχύοντας την ταυτότητα και την εικόνα της ως τουριστικού προορισμού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.