Σύμφωνο συνεργασίας ΟΤΘ –ΝΟΗΣΙΣ

0
512

με στόχο την ανάπτυξη τουριστικών δράσεων

Σύμφωνο συνεργασίας με σκοπό την ανάπτυξη δράσεων εναλλακτικού τουρισμού, εξωστρέφειας και προσέλκυσης επισκεπτών, υπέγραψαν ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το ΝΟΗΣΙΣ.

Οι δύο φορείς εδραιώνουν τη συνεργασία τους στην κατεύθυνση της ευρύτερης αναγνώρισης και απήχησης του έργου και των δραστηριοτήτων τους σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Στόχοι του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ άλλων είναι:

– Η εδραίωση της συνεργασίας με κοινές δράσεις και αμοιβαία επωφελείς συνέργειες μεταξύ του ΝΟΗΣΙΣ και του ΟΤΘ.

– Η ανταλλαγή και εκατέρωθεν αξιοποίηση της τεχνογνωσίας, της εμπειρίας καθώς και άλλων συνεργασιών μεταξύ των δύο φορέων.

– Η σύνδεση, συνεργασία και δραστηριοποίηση του ΝΟΗΣΙΣ σε δράσεις που αφορούν στην αγορά του τουρισμού, σε δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού και στην τουριστική βιομηχανία εν γένει.

– Η ανταλλαγή γνώσης και εμπειρίας σε θέματα τουρισμού και προσέλκυσης επισκεπτών.

– Η περαιτέρω ανάπτυξη της εξωστρέφειας των δύο φορέων, η ευρύτερη αναγνώριση και απήχηση του έργου και των δραστηριοτήτων τους σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο.

Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι ο επίσημος τουριστικός φορέας της πόλης με δράσεις που αφορούν:

 • – Τη διαφήμιση και τουριστική προώθηση του Νομού Θεσσαλονίκης στην Ελλάδα και το εξωτερικό
 • Τη διαμόρφωση της Τουριστικής ταυτότητας – Branding της Θεσσαλονίκης
 • Την κατάρτιση και εφαρμογή στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού του Νομού
 • Την προώθηση και προβολή των στρατηγικών πλεονεκτημάτων της περιοχής της Θεσσαλονίκης, με σκοπό την ανάδειξη της ως σημαντικό τουριστικό, εμπορικό, οικονομικό, πολιτιστικό, θρησκευτικό προορισμό, προορισμό κρουαζιέρας καθώς και κέντρο συνεδριακού τουρισμού και διοργάνωσης επαγγελματικών Εκθέσεων.
 • Την έκδοση πληροφοριακού υλικού όπως χάρτες, οδηγοί πόλης, θεματικά στοχευμένες μπροσούρες, που προβάλλουν τη Θεσσαλονίκη και το σχεδιασμό, την υλοποίηση και προώθηση νέων τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών.
 • Την υποστήριξη και τον συντονισμό δράσεων για την ενίσχυση του Ν. Θεσσαλονίκης ως τουριστικό προορισμό.

Το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί ένα κοινωφελές, πολιτιστικό, επιμορφωτικό, μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα, που προβάλλει τον Τεχνικό Πολιτισμό και δημιουργεί για το ευρύ κοινό το κατάλληλο περιβάλλον για την ενημέρωσή του γύρω από τις εξελίξεις της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

Στο ΝΟΗΣΙΣ λειτουργούν

 • Ψηφιακό Πλανητάριο
 • Κινηματογράφος Ευρείας Οθόνης (Κοσμοθέατρο)
 • Προσομοιωτής Εικονικής Πραγματικότητας

Μουσείο Τεχνολογίας που περιλαμβάνει

 • Έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας,
 • Τεχνοπάρκο
 • Εκθετήριο Αυτοκίνητο

   Διαθέτει

 • Αμφιθέατρο, Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων, Βιβλιοθήκη, Εργαστήριο Ψηφιακών Παραγωγών.

  Διοργανώνει

 • Εκπαιδευτικά Προγράμματα, Συνέδρια, Ημερίδες, Science Café , εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Το ΝΟΗΣΙΣ ευχαριστεί την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, για την στήριξη , τον εναγκαλισμό και τη βαθιά της εκτίμηση στον Φορέα.

Με την υπογραφή του Συμφώνου η σχέση μεταξύ ΟΤΘ και ΝΟΗΣΙΣ εισέρχεται σε νέα , γόνιμη και δημιουργική περίοδο σε θέματα εναλλακτικού τουρισμού και πολιτιστικών δράσεων της χώρας μας.

Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του ΟΤΘ Βούλα Πατουλίδου και ο Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ Μιχάλης Σιγάλας. Παραβρέθηκαν ο Γενικός Διευθυντής του ΝΟΗΣΙΣ Θανάσης Κοντονικολάου , η υπεύθυνη Επικοινωνίας και Προβολής του ΝΟΗΣΙΣ Ελισάβετ Κωνσταντίνου και από τον ΟΤΘ, ο Ειδικός Συνεργάτης Κωστής Χαντζαρίδης και το στέλεχος του ΟΤΘ Μαρία Πουλουκτσή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.