Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας: Το μέλλον στην Ευρώπη είναι ψηφιακό.

1
472

Η ανάπτυξη της ψηφιακής βιομηχανίας μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ακόμη και στις οικονομικές επιπτώσεις από τον COVID 19 , κυρίως από αυτόν.
Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους που η Ευρωπαϊκή Ένωση χρηματοδοτεί εδώ και χρόνια προγράμματα που ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό ,τις νέες τεχνολογίες, και τη δημιουργία δικτύων μεταξύ επιστημόνων και επιχειρήσεων , όπως το REAL NANO και το REAL FUNCTION SUSTAIN. Σ αυτά τα προγράμματα αλλά και στον δυναμικό Σύνδεσμο Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας HOPE-A , που συμμετέχει στο NANOTEXNOLOGY 2020, το μεγαλύτερο Virtual και live επιστημονικό Συνέδριο στη ΝΑ Ευρώπη, παίρνει μέρος η γερμανική εταιρεία Coatema (Coating Machinery Gmbh) .
Ο Thomas Kolbush Αντιπρόεδρος της εταιρείες μιλά για την «άψογη» συνεργασία του με τους ερευνητές των ελληνικών πανεπιστημίων , του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών και εξηγεί: «Εδώ στην Ελλάδα έχετε υψηλό επίπεδο έρευνας , αλλά υπάρχει μικρό ενδιαφέρον από την αγορά. Οι βιομηχανίες βρίσκονται εκτός Ελλάδας και μέσω τέτοιων συνεργασιών που δημιουργεί ο HOPE-A μπορεί να γίνει ανταλλαγή τεχνογνωσίας και να δημιουργηθούν δίκτυα επικοινωνίας».
HOPE-A Ελπίδα από την Ελληνική Επιχειρηματική Καινοτομία
Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Οργανικών Ηλεκτρονικών και Εκτυπωμένης Ενέργειας HOPE-A συντονίζει τις δραστηριότητες των βιομηχανιών και των ερευνητικών οργανισμών στην Ελλάδα , δημιουργώντας ένα δίκτυο συνεργασιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό αφού έχει υπογράψει συνεργασίες με τους μεγαλύτερους αντίστοιχους στο είδος τους συνδέσμους στο εξωτερικό (Organic Electronic Saxony OES, Center for Organic Production Technologies North Rhine Westfalia, AFELIM Paris, JAPEC Japan)
H Coatema είναι μια από τις επιχειρήσεις που εξειδικεύεται στην κατασκευή εργοστασιακών μηχανημάτων για την ψηφιακή παραγωγή.
«Η επιδημία του COVID 19 πήγε πίσω πολλά project . Κάναμε την πρώτη μας συνάντηση πριν από δύο εβδομάδες. Η εργαστηριακή δουλειά δεν μπορεί να γίνει on line. Όμως ευτυχώς ψηφιακά έχουμε τη δυνατότητα της δικτύωσης. Επίσης-κάτι πολύ σημαντικό για την Γερμανία και γενικότερα για την Ευρώπη, ήδη οι μικρές επιχειρήσεις –και έχουμε πολλές τέτοιες στη Γερμανία- λειτουργούν ψηφιακά. Πιστεύω προσωπικά στο μέλλον της ψηφιακής βιομηχανίας. Γι αυτό συμμετέχω από το 2008 και στα ευρωπαϊκά προγράμματα με το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ και τον καθηγητή Στέργιο Λογοθετίδη, και στο HOPE A. Πιστεύω πως σύντομα η ψηφιακή βιομηχανία θα δώσει διέξοδο στην αγορά για νέα όχι πιο φθηνά , αλλά πιο εξατομικευμένα προϊόντα και οι μικρότερες βιομηχανίες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη εξειδίκευση».

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.