«ΠΡΟΣΔΟΚΩ ΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟ… ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΜΕ ΤΟ 2016»

0
1397
respectΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ, Όλγα Ταμπουρή – Μπάμπαλη / σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης και επικοινωνίας – καλλιτεχνική διευθύντρια Sani Festival
Οι φίλοι, συνάδελφοι και οι συνεργάτες του thinkfree μπλέκουν με ισοδύναμα, σύμφωνα συμβίωσης και μηχανές του χρόνου και υποδέχονται με «3 ευχές» το 2016!

tabourisΤι θα ευχόσασταν να προβλέπει το… σύμφωνο συμβίωσής σας με το 2016; Διάβασα τι θα ευχόμουν να προβλέπει το… σύμφωνο επιβίωσης, αντί συμβίωσης… παρά το ότι μπορεί να ακούγεται απλά σαν «δημοσιογραφική εξυπνάδα», εγώ θα παραμείνω στο γεγονός της γλωσσικής παραδρομής. Το ασυνείδητο δομημένο σαν γλώσσα γαρ… ένα σύμφωνο επιβίωσης, λοιπόν, προσδοκώ αυτές τις κακοφορμισμένες εποχές, διότι δε μου είναι καθόλου σαφές ούτε και προφανές πώς επιβιώνεις σε μια χώρα που ο αλληλοσεβασμός και η ενσυναίσθηση ούτε καλλιεργούνται, ούτε και περισσεύουν και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά καταλύονται το ένα μετά το άλλο.

Αν είχατε τη δυνατότητα να ζητήσετε ένα «ισοδύναμο» για τη Θεσσαλονίκη του 2016, ποιο θα ήταν αυτό; Ένα τέλος στην ανάδειξη και προώθηση της προχειρότητας και της μετριότητας! Πόσο και τι κοστίζει άραγε να χαραχθεί ένας δρόμος, ένα πρόγραμμα που να προκύπτει από τη συνήχηση έρευνας, μελέτης και στρατηγικής;

Επειδή κάθε πέρσι και καλύτερα, σε ποια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά θα ευχόσασταν να σας μεταφέρει η μηχανή του χρόνου; Είμαι καλά στο παρόν με τα 47 μου χρόνια, τον σύντροφό μου και τις δυό μας κόρες. … ίσως μόνον την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2005 να επισκεπτόμουν ξανά κι αυτό μόνο και μόνο ως “φόρο τιμής” στην υγιή στιγμή της απόφασης να ξεκινήσουμε ο Θανάσης κι εγώ τη συμπόρευση που μας οδήγησε σε αυτό που σήμερα έχουμε, είμαστε και ζούμε.

Προηγούμενο άρθροΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ; ΟΝΕΙΡΑ, ΟΡΑΜΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!
Επόμενο άρθρο«Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΜΕ ΧΡΩΜΑΤΑ»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.