TEACHERS4EUROPE: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

0
2167

Γράφει η Μάρθα  Στ. Ιορδανίδου | Εκ μέρους των Ambassadors T4E Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη  12-12-2017 και ώρα 17:30-20:30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε  στο Πειραματικό Σχολείο του ΑΠΘ η πρώτη επιμορφωτική-ενημερωτική συνάντηση του δικτύου  εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης «Teachers4Europe» (Τ4Ε). Την επιμόρφωση οργάνωσαν και υλοποίησαν οι Ambassadors (πρεσβευτές) της εκπαιδευτικής δράσης «Teachers4Europe» του νομού Θεσσαλονίκης.

Έργο των Ambassadors σε όλες τις περιοχές της χώρας όπου υλοποιείται το πρόγραμμα είναι να ενημερώνουν πιστοποιημένους και υποψήφιους Τ4Ε σε θέματα σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως και να τους επιμορφώνουν σε θέματα εφαρμογής καινοτόμων μεθόδων διδασκαλίας με την αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα ξεκίνησε  την εκπαιδευτική δράση Τ4Ε το 2011 με  απώτερο σκοπό τη συμβολή στη διαμόρφωση των ενεργών Ευρωπαίων πολιτών «του αύριο» μέσω των επιμορφωμένων και ευαισθητοποιημένων εκπαιδευτικών, οι οποίοι, έχοντας οι ίδιοι σαφή αντίληψη του ρόλου τους ως Ευρωπαίων πολιτών, επιθυμούν να ενσωματώσουν στη σχολική τους πρακτική την ευρωπαϊκή διάσταση και προοπτική. Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η συγκεκριμένη δράση ξεκίνησε το 2015. Περισσότερα μπορεί κάποιος να πληροφορηθεί από τον ιστότοπο http://www.teachers4europe.gr/ .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη έλαβαν χώρα τα εξής:

  • Καλωσόρισμα – Γνωριμία παλιών και νέων μελών του δικτύου
  • Ενημέρωση για τη δράση Τ4Ε : Στόχοι, Μέθοδοι (συν)εργασίας, Παραδοτέο, Αξιολόγηση
  • Ενημέρωση για τον ρόλο του Europe Direct προς τους T4E
  • Παιχνίδι γνωριμίας με την Ευρώπη
  • Ευρωπαϊκά όργανα και θεσμοί
  • Διαδικτυακές πηγές για την Ευρώπη
  • Συζήτηση για επίλυση αποριών, προτάσεις συνεργασίας, χρονοδιάγραμμα και πλαίσιο επόμενων συναντήσεων κ.ά.
  • Συμπεράσματα- αξιολόγηση συνάντησης

Στους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν στην επιμόρφωση διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό σχετικά με τους θεσμούς και τα διοικητικά όργανα της ΕΕ, τις αρχές και τις αξίες που διέπουν τη λειτουργία της, τα δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών και μια σειρά θεμάτων που σχετίζονται με τη θεματική του δικτύου.  Οι Ambassadors προμηθεύτηκαν το υλικό αυτό από το Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσουν επόμενες επιμορφωτικές δράσεις στη διάρκεια της χρονιάς για την υποστήριξη των Τ4Ε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων τους με επίκεντρο πάντα την Ευρώπη και την προοπτική της.

Προηγούμενο άρθροΜ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: «ΜΕΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ 1992 -ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ»
Επόμενο άρθρο«ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ»: ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.