Τεχνολογικό Πάρκο Περαίας: Ιδρυτικός μέτοχος ο Δήμος Θερμαϊκού

0
590

Με ταχείς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, που θα δημιουργηθεί στην Περαία. Ήδη, αύριο στις 7 μ.μ. σε έκτακτη συνεδρίαση αναμένεται η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού, σε σύμπραξη με την Π.Κ.Μ, στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, ΕΑΝΕΠ-Thess INTEC AE, με ποσοστό 10% και με εκπρόσωπο / μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Το μεγάλο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς, Thess Intec θα είναι αποκλειστικά και μόνο ελληνικών συμφερόντων, αναμένεται ν’ απορροφήσει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ και να απασχολήσει 7.000 άτομα σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.
Σε δύο χρόνια, λοιπόν, από σήμερα αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο που αναβαθμίζει την περιοχή μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τη δημιουργία συνεδριακών υποδομών υψηλού επιπέδου, με ανοιχτούς χώρους στην κοινωνία, με κτίρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, με σύγχρονους χώρους συναντήσεων και συνεργιών ερευνητών και επιχειρηματιών. Ένα όραμα όλων όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» και την ανάδειξη της περιοχής, που βρήκε άμεση ανταπόκριση και ταχύτητα στις ενέργειες μέσα από την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Τα βήματα που θα ακολουθηθούν για την έναρξη της υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θερμαϊκού μεταξύ του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, και του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Α.Ε., Νίκου Ευθυμιάδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.