«Θ» από τα λουλούδια… Αναγεννημένα πάρκα

0
320


Με νέα όψη απέδωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης στους πολίτες, με την ευκαιρία του εορτασμού σήμερα (5/6) της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το πάρκο της Ανθέων (Α. Παπανδρέου – Μ. Κάλλας). Ο χώρος πρασίνου αναπλάστηκε και αναβαθμίστηκε με χορηγία της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης γιόρτασε έμπρακτα την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Μια όμορφη γωνιά της πόλης μας αναπλάστηκε με τη γενναιόδωρη χορηγία της ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Παραδίδουμε ένα καινούριο πάρκο με περισσότερο και καλύτερο πράσινο, με αναβαθμισμένο αστικό εξοπλισμό αλλά και με μια πινακίδα που παρέχει πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης μας, η οποία βρίσκεται σε πολύ καλύτερα επίπεδα”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: “Πλέον έχουμε νέα δεδομένα. Η Θεσσαλονίκη είναι η πρωτεύουσα στη χρήση φυσικού αερίου και σε αυτό εξαιρετική συμβολή είχε η ΕΔΑ ΘΕΣΣ. Είναι εξαιρετικά σημαντικό η Θεσσαλονίκη να πορεύεται με καλύτερο πράσινο και καλύτερες περιβαλλοντικές συνήθειες από όλους μας, ώστε να έχουμε το περιβάλλον που αξίζει σε μια ευρωπαϊκή μητρόπολη. Η προσπάθεια είναι συνεχής, αλλά συγχρόνως και τα αποτελέσματα έρχονται διαρκώς και η πόλη μας είναι κάθε μέρα και καλύτερη”.
“Η γειτονιά έχει αγκαλιάσει αυτό το πάρκο, που ξαναγεννήθηκε”, είπε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο των έργων ανάπλασης έγιναν νέες φυτεύσεις, τοποθετήθηκε νέος αστικός εξοπλισμός και εγκαταστάθηκε μία οθόνη με πληροφορίες για την ατμοσφαιρική ρύπανση, που αντλεί τα δεδομένα της από τον σταθμό της Μαρτίου.

“Η στρατηγική της ΕΔΑ ΘΕΣΣ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης, που θέτουν στο επίκεντρο την περιβαλλοντική και κοινωνική ευαισθητοποίηση. Το φυσικό αέριο αναδεικνύει τη δυναμική του, καθώς αποτελεί το κυρίαρχο μεταβατικό καύσιμο για την απαλλαγή του άνθρακα και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Με την υλοποίηση της αναπτυξιακής μας στρατηγικής συντελούμε έμπρακτα στην εξοικονόμηση πόρων, στην αύξηση της ενεργειακής αποδοτικότητας, ενώ μειώνονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις”, ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ Λεωνίδας Μπακούρας, προσθέτοντας: “Η Θεσσαλονίκη, ως στρατηγικό κέντρο των μεγάλων ενεργειακών εξελίξεων στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, αποτελεί πρωτεύουσα του φυσικού αερίου, καθώς με το υψηλό ποσοστό διείσδυσης του φυσικού αερίου, που ανέρχεται στο 75% του πληθυσμού στον Δήμο Θεσσαλονίκης, συντελεί καταλυτικά στην επίτευξη των στόχων τη πολιτείας για την ενέργεια και το κλίμα. Σήμερα, ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας και με αίσθημα ευθύνης χτίζουμε ένα καλύτερο περιβάλλον, για να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα για την άριστη συνεργασία στο πλαίσιο δράσεων με θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο. Ευχαριστώ, επίσης, το προσωπικό της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου για τους κατοίκους και το περιβάλλον».

“Θ” από λουλούδια στο Πάρκο της Γαλλίας

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οργανώθηκε δράση φύτευσης εποχικών φυτών και λουλουδιών στο πάρκο της Γαλλίας, απέναντι από το Δημαρχείο, με τη συνεργασία Δήμου Θεσσαλονίκης, Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Γαλλικού Σχολείου.
Ειδικότερα, μαθητές του Γαλλικού Σχολείου, με τη βοήθεια των ανθρώπων του τομέα πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης, σχημάτισαν το χαρακτηριστικό “θ” -σύμβολο της Θεσσαλονίκης- με λουλούδια στα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

“Μάγεψε” ο Κήπος του Νερού

Μάγεψε μικρούς και μεγάλους ο ανακαινισμένος Κήπος του Νερού, στη νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, που αποδόθηκε και πάλι στους πολίτες, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έπειτα από εκτεταμένες εργασίες αποκατάστασης και αναβάθμισης που υλοποιήθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Τον χώρο επισκέφθηκαν απόψε (5/6), με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης. “Σήμερα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος κάνουμε ένα μικρό δώρο. Στο εξαιρετικό περιβάλλον της νέας παραλίας αποδίδουμε και πάλι πίσω τον Κήπο του Νερού, αυτόν τον πολύ όμορφα σχεδιασμένο χώρο, που όμως ήταν επί χρόνια εγκαταλειμμένος”, ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τους εργαζόμενους του Δήμου που εργάστηκαν, ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους και στους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης ένας χώρος όμορφος και ασφαλής.
“Με το έργο που υλοποιήθηκε στον Κήπο του Νερού, που επί σειρά μηνών ήταν εκτός λειτουργίας, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν το πολύ υψηλό επίπεδό τους”, είπε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Σωκράτης Δημητριάδης, εξηγώντας ότι πέραν του φυτικού υλικού επανατοποθετούνται σταδιακά στις λίμνες και τα ψάρια που είχαν απομακρυνθεί πριν την έναρξη των έργων. Την υλοποίηση των παρεμβάσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης στον Κήπο του Νερού υποστήριξε με χορηγία της η ΕΔΑ ΘΕΣΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.