ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΓΝΩΣΗ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ

0
820
Όλα τα προγράμματα, το κόστος, οι απαραίτητες πληροφορίες για τη συμμετοχή των παιδιών δημοτικού και γυμνασίου στα εκπαιδευτικά προγράμματα

Αξιοποιώντας τις σχολικές διακοπές και ανταποκρινόμενοι στον καταστατικό εκπαιδευτικό τους σκοπό, οι περισσότεροι πολιτιστικοί φορείς έχουν ετοιμάσει «πακέτα διακοπών» εντός πόλεως που συνδυάζουν τη διασκέδαση με τη γνώση και την τέχνη. Ας δούμε τι έχει σχεδιάσει κάθε φορέας:

ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

«Από το… Μηδέν vol.3» | Χορός, μαγεία και λογοτεχνία στα «αλλιώτικα»  καλοκαιρινά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Β1, λιμάνι), σε δύο κύκλους.

Α’ κύκλος: Τρίτη 27/6- Παρασκευή 30/6 | Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών και μας υποδέχεται στον κόσμο του χορού, της κίνησης, του φωτός και του χρώματος.

Β’ κύκλος: Τρίτη 4/7 – Παρασκευή 7/7 | Ο δεύτερος κύκλος απευθύνεται σε εφήβους 11-15 ετών και αποπειράται να αξιοποιήσει όσους περισσότερους τρόπους έκφρασης μπορεί ή να εφεύρει νέους για να αφηγηθεί μια ιστορία μοναδική, μέσα στο μουσείο, ενώ έχει και Marmelo Manizates!
Ώρες: 11:00-14:00 | Συμμετοχή: 30 / ο κάθε συμμετέχων, για τον κάθε κύκλο / Έκπτωση 10% για αδέρφια | Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270

 

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το ΜΜΣΤ θα υλοποιήσει φέτος θερινά εικαστικά εργαστήρια και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους και οικογένειες που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής/Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Κωστόπουλου.

Παιδιά, έφηβοι, αλλά και ενήλικο κοινό μπορούν επίσης από τις 13 Ιουλίου και έπειτα, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια που θα σχεδιαστούν στο πλαίσιο του Inspire Project 2017, τη δημιουργική συνέχεια του εξαιρετικά επιτυχημένου εικαστικού φεστιβάλ INSPIRE – Thessaloniki Art Festival που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια στο ΜΜΣΤ και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 2310240002 & e-mail: [email protected]

 

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Εκπαιδευτικά εργαστήρια στη φωτογραφία για εφήβους ηλικίας 13-16 χρονών. Τα εργαστήρια, διάρκειας 15 ωρών το καθένα, θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο.

  • Το εργαστήριο με εισηγητή τον Στέφανο Τσακίρη (ανάλυση εννοιών της φωτογραφίας) θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 19/6 μέχρι και την Παρασκευή 23/6 τις ώρες 11:00-14:00.
  • To εργαστήριο με εισηγήτρια την Άρτεμη Πυρπύλη (είδη φωτογραφίας) θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 26/6 μέχρι και την Παρασκευή 30/6 τις ώρες 11:00-14:00.

Κόστος συμμετοχής: 30,00 ευρώ/άτομο ανά εργαστήριο.

Δηλώσεις συμμετοχής και για τα δύο εργαστήρια μέχρι και την Τετάρτη 14 Ιουνίου.

Παιδιά ηλικίας 7 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν με τη φωτογραφία, το θέατρο, τη ζωγραφική και το κολάζ, κατανοώντας συγχρόνως και θέματα που σχετίζονται με το φωτογραφικό μέσο. Το πρώτο εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τη Δευτέρα 10/7 μέχρι και την Παρασκευή 14/7, τις ώρες 9:30-14:30 και το δεύτερο από τη Δευτέρα 17/7 μέχρι και την Παρασκευή 2/7, τις ίδιες ώρες.

*Κόστος συμμετοχής: 60,00 ευρώ/άτομο ανά εργαστήριο. Δηλώσεις συμμετοχής και για τα δύο εργαστήρια μέχρι και την Τετάρτη 5 Ιουλίου.

*Ισχύει έκπτωση 10% για τα αδέλφια και για όποιον θελήσει να παρακολουθήσει και τα δύο εργαστήρια. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Πληροφορίες στο τηλ.: 2310-566716 / [email protected]).

 

ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΩΝ ΑΠΘ

Το Τελλόγλειο μετατρέπεται σε εναλλακτικό καλοκαιρινό προορισμό για παιδιά, για τρεις εβδομάδες, από τις 19 Ιουνίου μέχρι τις 7 Ιουλίου 2017.

Παιδιά ηλικίας 5-12 ετών έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εργαστήρια εικαστικών, θεάτρου, αρχιτεκτονικής, χορού-μουσικής και αστρονομίας.

Τα παιδιά οργανώνονται σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία τους (5-7 ετών, 8-12 ετών). Ώρα προσέλευσης: 8.30. Ώρα αναχώρησης: 16.00.

*Το κόστος συμμετοχής είναι 180€. Έκπτωση 10% στα αδέρφια.

Πληροφορίες: τηλ. 2310 999074, [email protected]

 

ΚΡΑΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Από τις 19/6 έως 8/9, το ΚΘΒΕ θα λειτουργήσει για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας (ειδικά τμήματα 4-5 ετών, 6-7 ετών, 8-9 ετών, 10-11 ετών), έντεκα (11) διαφορετικές θεματικές εβδομάδες με συγκεκριμένες δράσεις όπως: ξεναγήσεις σε χώρους του θεάτρου, διαδραστικούς περιπάτους (πολιτιστικές – εκπαιδευτικές δράσεις σε χώρους εκτός θεάτρου), μουσική, χορό – κίνηση, θέατρο, αφήγηση, προβολές, ζωγραφική, ειδικές κατασκευές. Σε αυτό το ταξίδι τα παιδιά ανακαλύπτουν, μαθαίνουν, εκφράζονται, κοινωνικοποιούνται και δημιουργούν τον κόσμο που επιθυμούν, διασκεδάζοντας.

Τα Εργαστήρια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή 7:30 – 16:00, και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού (19 Ιουνίου – 8 Σεπτεμβρίου). Το κόστος ανέρχεται σε 70 € / εβδομάδα (δεύτερο παιδί στα 60 €) και ειδικές τιμές για πρόωρες εγγραφές (60 € / εβδομάδα για εγγραφή δεκαπέντε ημέρες πριν την έναρξη των παρακολουθήσεων). Παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ πρωινό και μεσημεριανό.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται στα Ταμεία του Βασιλικού θεάτρου. Πληροφορίες: Δευτέρα – Παρασκευή, 10.00-14.00. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315-200029

 

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΔΟΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ «ΝΟΗΣΙΣ»

Για μαθητές Δημοτικού | Περίοδοι διεξαγωγής: 19-23/6, 26-30/6, 3-7/7

  • Α’- Γ’ Δημοτικού | Πειράματα, ρομποτική, κατασκευές, κυνήγι θησαυρού, ομαδικά παιχνίδια κάνουν κάθε μέρα μοναδική.
  • Δ’- ΣΤ’ Δημοτικού | Ανακύκλωση, ενέργεια, ρομποτική είναι μερικές από τις θεματικές του περιεχομένου του προγράμματος.
  • Για μαθητές Α΄- Γ΄ Γυμνασίου | Περίοδος διεξαγωγής: 26-30/6 | Σε συνεργασία με το τμήμα Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ. Στη διάρκεια των 4 πρωινών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του τμήματος, τα παιδιά θα γνωρίσουν και θα εξοικειωθούν με τις εργαστηριακές πρακτικές, το χειρισμό εργαστηριακού εξοπλισμού, τα στάδια της επιστημονικής μεθόδου (παρατήρηση, σύγκριση, πειραματισμό).

-Οι προβολές στο Πλανητάριο και το Κοσμοθέατρο, αναμνηστικό μπλουζάκι και φωτογραφία, καθώς και τα γεύματα στο εστιατόριο στο ΝΟΗΣΙΣ περιλαμβάνονται στις παροχές του προγράμματος.

-Κόστος συμμετοχής: 150€ | Για το 2ο παιδί η συμμετοχή κοστίζει 120€ και για το 3ο παιδί η συμμετοχή κοστίζει 75€. Δηλώσεις συμμετοχής μόνο ηλεκτρονικά.

-Διάρκεια καθημερινού προγράμματος: 9.00 – 15.00

-Πληροφορίες: τηλέφωνο 2310-483 000 εσ. 2

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2o Summer School MOYSA │ Το Μουσικό Σχολείο της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και περιλαμβάνει σειρά μουσικοεκπαιδευτικών εργαστηρίων, διαλέξεων και προβολών, βασισμένη στην πολυμορφική λειτουργία της μουσικής.

*Πληροφορίες για αιτήσεις συμμετοχής & πρόγραμμα μαθημάτων: www.tch.gr

 

*Πρώτη δημοσίευση: εφημερίδα thessnews, φύλλο 10.6.2017

Προηγούμενο άρθροΜΠΟΥΡΙΝΙ, ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ & ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΒΙΒΛΙΟΥ!
Επόμενο άρθροΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΠΙΡΟΥΕΤΕΣ ΣΤΟ ΑΥΛΑΙΑ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.