ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «THESSALONIKI SUMMIT» ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ

1
1300

ΤΗΙΝΚ BUSINESS | Γράφει η Λιάνα Αλεξανδρή

Μακράν τo πιο σημαντικό οικονομικό γεγονός του μήνα ήταν αναμφισβήτητα το 2o Thessaloniki Summit 2017, που οργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, με θέμα «Ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία ως προϋπόθεση για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο», και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» (5 & 6 Οκτωβρίου).

Βασικός στόχος του Συνεδρίου να επισημανθούν τα ρεαλιστικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που η Ελλάδα, και ειδικότερα η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη, έχουν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της παγκόσμιας αγοράς.

Τέθηκαν επί τάπητος η ευρωπαϊκή πολιτική για τη βιομηχανική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, οι επενδυτικές ευκαιρίες και η επιχειρηματική καινοτομία και συμμετείχαν με ομιλίες τους ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Τσίπρας, ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κ. Μητσοτάκης, καθώς και περισσότεροι από 60 διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό’

Για το Συνέδριο γράφτηκαν δεκάδες χιλιάδες λέξεις από το σύνολο σχεδόν των ελληνικών και πολλών ξένων ΜΜΕ, κατά συνέπεια δεν θα είχε κανέναν νόημα να επαναλάβουμε . Σημασία  έχει όμως να τονιστεί μια άλλη διάσταση: Το γεγονός ότι οι συντελεστές του – πολύ νέου – αυτού θεσμού, κατάφεραν να  διεκπεραιώσουν με υποδειγματική συνέπεια και επαγγελματισμό ένα εγχείρημα καθόλου εύκολο, που καταγράφηκε ως ένα από τα σημαντικότερα συνεδριακά / οικονομικά γεγονότα της χρονιάς.

Η συνταγή της επιτυχίας για την οποία δούλεψαν εντατικά δεκάδες άνθρωποι για πολλούς μήνες ήταν  σύνθετη και φιλόδοξη:

Κατ’ αρχήν η επιλογή των εισηγητών: Συμμετείχαν ως ομιλητές, εκτός των Τσίπρα, Μητσοτάκη, η αφρόκρεμα του ακαδημαϊκού και επιχειρηματικού κόσμου, πολιτικοί διπλωμάτες, ευρωβουλευτές, κορυφαίοι εκπρόσωποι ευρωπαϊκών θεσμών και χρηματο-οικονομικών ιδρυμάτων.

Δεύτερον, η πληθώρα και η ποιότητα των παράλληλων εκδηλώσεων που καλύφθηκαν από τον Όμιλο του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την  Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας, τη διαΝΕΟσις, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, την  Enterprise Europe Network Hellas,  το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Παραγωγή -Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη

Τρίτον η βαρύτητα των  θεσμικών  υποστηρικτών του Συνεδρίου,  η  Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, η ΔΕΘ-HELEXPO και το‘Enterprise Europe Network Hellas και οι ισχυροί χορηγοί, εκπρόσωποι των πιο επιφανών επιχειρήσεων της χώρας

Τέταρτον, το στοιχείο του οραματισμού, της ανανέωσης και της καινοτομίας στην επιλογή των ενοτήτων και των επί μέρους θεμάτων που αναπτύχθηκαν

Πέμπτον, η υποδειγματική διαχείριση της Επικοινωνίας από πλευράς των διοργανωτών και η τεράστια κάλυψη του Συνεδρίου από τον ελληνικό και τον ξένο Τύπο και τα Social Media

Και βέβαια, όπως κάθε σημαντικό οικονομικό γεγονός, το Συνέδριο είχε και την παράπλευρη πολιτική χροιά του: Αμέτρητα τα πηγαδάκια, οι προβλέψεις, τα σενάρια και το παρασκήνιο στα coffee breaks – αλλά και ένα συλλαλητήριο ‘Συλλογικοτήτων’ έξω από το Βελλίδειο – έδωσαν ένα ιδιαίτερο άρωμα στη φετινή διοργάνωση.

 

Ο ΣΒΒΕ μέλος του Διεθνούς Συνεδρίου Βιομηχάνων & Επιχειρηματιών

Ομόφωνα αποδεκτός ως μέλος του“International Congress of Industrialists and Entrepreneurs” (ICIE) έγινε ο ΣΒΒΕ κατά την πρόσφατη Ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού. στο Μίνσκ της Λευκορωσίας

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ήταν προσκεκλημένος του σημαντικού αυτού οργανισμού προώθησης της Ευρασιατικής Οικονομικής και Επιχειρηματικής συνεργασίας για δεύτερη φορά σε λιγότερο από τέσσερεις μήνες, δεδομένου ότι  οι δυο φορείς έχουν ξεκινήσει από κοινού το σχεδιασμό της διοργάνωσης ενός πολύ σημαντικού Πολυσυνεδρίου, εντός του 2018, για την προώθηση των επενδύσεων των επιχειρήσεων  – μελών του ICIEστη  Ελλάδα..

Το ICIE προωθεί διεθνείς συνεργασίες και υλοποιεί ξένες επενδύσεις με έδρα τη Μόσχα και μέσω επιχειρήσεων – μελών  έχει παρουσία σε 28 χώρες της Ευρώπης και της Ασίας

 

ΒΕΘ: ‘Απαράδεκτα’ τα διόδια στην εξωτερική περιφερειακή

«Απαράδεκτη και παράλογη, χαρακτηρίζει την κατασκευή του σταθμού διοδίων στο τμήμα της εξωτερικής περιφερειακής Θεσσαλονίκης,  μεταξύ κόμβου ΤΙΤΑΝ και κόμβου Διαβατών, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΕ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, επισημαίνοντας «πως το εν λόγω τμήμα της Εγνατίας Οδού, από τον κόμβο της ΠΑΘΕ έως τον κόμβο του ΤΙΤΑΝ, λειτουργεί εξαρχής ως περιφερειακή αστική οδός, ένας δρόμος μέσω του οποίου μετακινούνται καθημερινά χιλιάδες Θεσσαλονικείς για να πάνε στις εργασίες τους και να επιστρέψουν στα σπίτια τους».

Είναι προφανές ότι η επιβολή διοδίων στο συγκεκριμένο σημείο θα επιβαρύνει κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα –  καθώς οι οδηγοί θα αποφεύγουν την εξωτερική περιφερειακή λόγω των διοδίων – και οικονομικά όσους είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται μέσω αυτής».

 

Εγκαίνια Κέντρου Φυσικοθεραπείας της Euromedica-Αρωγή Θεσσαλονίκης

Υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για την αντιμετώπιση Αθλητικών Κακώσεων, Παθήσεων του Άνω Άκρου, Νευρολογικών Παθήσεων, Μυοσκελετικών Παθήσεων, Χρόνιου Πόνου κ.α. παρέχει το νέο Κέντρο Φυσικοθεραπείας Euromedica – Αρωγή Θεσσαλονίκης. στο γυάλινο κτήριο της ΧΑΝΘ. Η ανεξάρτητη αυτή Μονάδα Φυσικοθεραπείας – που σωστά επέλεξαν οι επιχειρηματίες να εγκαταστήσουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όχι στα προάστια, όπως συμβαίνει συνήθως – έχει ως κύριο στόχο την εξατομικευμένη φροντίδα και θεραπεία.

Φιλοσοφία του Κέντρου είναι η ολιστική αντιμετώπιση των περιστατικών, με έμφαση στα αίτια της πάθησης και όχι μόνο στα συμπτώματα, εξασφαλίζοντας έτσι μόνιμη λύση για κάθε ασθενή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι θεραπευτικές συνεδρίες είναι ατομικές, διατηρώντας αυστηρά την αναλογία ασθενή / θεραπευτή ένας προς έναν, έτσι ώστε ο ασθενής να «δέχεται» την υψηλότερη ποιότητα φροντίδας. Οι τεχνικές που εφαρμόζονται απαιτούν μικρότερη συχνότητα επανάληψης, μειώνοντας σημαντικά τον απαιτούμενο χρόνο αποκατάστασης και την οικονομική επιβάρυνση του ασθενούς

 

Η LEGO Education Academy εκπαιδεύει…Εκπαιδευτικούς

Επαγγελματική επιμόρφωση  με τη μορφή Σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, αλλά και χρήστες οι οποίοι θέλουν να αποκομίσουν τα μέγιστα από το εκπαιδευτικό σύστημα της προσφέρει η ακαδημία της LEGO Education μέσω της Eduk8, επίσημου αντιπροσώπου της στην Ελλάδα.

Ο βασικός πυρήνας των εκπαιδευτικών προτάσεων της LEGO Education είναι υψηλής ποιότητας προγράμματα, μέσω έμπειρων εκπαιδευτών που έχουν βαθιά γνώση της χρήσης  των υλικών της ακαδημίας και επικεντρώνονται στην πλήρη υποστήριξη μαθημάτων πληροφορικής, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν και σε άλλους τομείς) υποστηρίζοντας το Εθνικό Πρόγραμμα Σπουδών στο Σχολείο.

H  Eduk8, play – learn – think , ιδρύθηκε το 2015 στην Ελλάδα και «χτίστηκε» πάνω σε 8 βασικούς πυλώνες: Παιχνίδι-Διασκέδαση-Εκπαίδευση-Καινοτομία-Ρομποτική-Τεχνολογία-Συνεργασία-Δημιουργικότητα. Από το Δεκέμβριο του 2016 είναι η μοναδική εταιρία η οποία έχει το δικαίωμα να διενεργεί σεμινάρια της LEGO Education Academy στους εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα , την Κύπρο και τα Βαλκάνια.

 

Lazart Hotel από τη Zeus

Το πολυτελές 5άστερο ξενοδοχείο Lazart Hotel στην περιοχή των Λαζαριστών, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, ανέλαβε να διαχειριστεί  η εταιρεία Zeus International για την επόμενη δεκαετία.

Η Zeus, σε συνεργασία με τη  διεθνή αλυσίδα ξενοδοχείων Wyndham, για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, λειτουργεί ήδη τρία ξενοδοχεία, στην Ελλάδα: το Wyndham Grand Athens στην Αθήνα και τα Wyndham Loutraki Poseidon Hotel και Ramada Poseidon Loutraki Resort στο Λουτράκι, ενώ αναμένεται να εγκαινιάσει αλλά δύο μέσα στο 2018 στην περιοχή Αττικής. Η συνεργασία προβλέπει την ένταξη στο δίκτυο της Wyndham, 20 ξενοδοχείων σε διάστημα δεκαετίας.

Πρόκειται για ένα υψηλης αισθητικης και  προδιαγραφών ξενοδοχείο στη Δυτικη Θεσσαλονίκη που στοχεύει να προσελκύσει,  εκτός των οργανωμένων  γκρουπ τουριστών, και επισκέπτες οδικού Τουρισμού από την Ανατολική Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αλλά και γενικότερα από όλη την Ελλάδα, – δεδομένης της ανάδειξης της Θεσσαλονίκης ως Γαστρονομικού, Weekend, Θρησκευτικού κ.α.  προορισμού, αλλά και Τουρισμού stay  και όχι  μόνον transit.

Όπως επισημαίνεται από τη νέα Διεύθυνση του ξενοδοχείου, στόχος είναι η ετήσια πληρότητα να διαμορφωθεί σε 75%, αξιοποιώντας τους εργαζομένους στο παλιό Les Lazaristes, αλλά και προσλαμβάνοντας επιπλέον 10-15 άτομα.

Η δραστηριότητα της Zeus International ξεκίνησε από τα Βαλκάνια με την πρώτη εταιρεία του ομίλου να ιδρύεται το 2011. Η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων και στην Ελλάδα έκανε αναγκαία τη συγκέντρωση σε τρεις πυλώνες – business units, κάτι που επιχειρήθηκε το 2016 και θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Το Lazart Hotel βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το κέντρο τεχνών της Μονής Λαζαριστών, σε απόσταση μόλις 2χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, Οι επισκέπτες μπορούν να χαλαρώσουν στην εποχική εξωτερική πισίνα ή στο Γυμναστήριο και το Κέντρο σπα του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει χαμάμ και υδρομασάζ. Τα δωμάτια του  έχουν εμπνευσμένη διακοσμήσει και είναι εξοπλισμένα με κλιματισμό, WF, δορυφορική τηλεόραση, και θυρίδα ασφαλείας. Το εξαιρετικό εστιατόριο του καταλύματος προσφέρει ελληνική και διεθνή Γαστρονομία, καθώς και επιλεγμένα κρασιά. Υπάρχουν επίσης  5 αίθουσες πολλαπλών χρήσεων μέγιστης χωρητικότητας 1000 ατόμων για Κοινωνικές και Συνεδριακές εκδηλώσεις.

 

Εμείς και οι ‘άλλοι’…: Ενημέρωση και πρόληψη από το Άλμα Ζωής

Διήμερη εκδήλωση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ενημέρωση και πρόληψη για τον Καρκίνο του Μαστού.» οργάνωσε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης η Ελληνική Χειρουργική Εταιρεία Μαστού (ΕΧΕΜ) σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων «Μ. Αναγνωστάκης» σε ειδικά διαμορφωμένα ιατρεία, έμπειροι ιατροί της Ε.Χ.Ε.Μ (ακτινοδιαγνώστες και χειρουργοί μαστού) θα διενέργησαν δωρεάν κλινική εξέταση μαστού, υπερηχογράφημα μαστών και κατ΄ιδίαν συμβουλευτική προς όλες τις ενδιαφερόμενες.

Την εκδήλωση ενίσχυσε με παρουσία στο χώρο της εκδήλωσης και με βιωματικές ομιλίες ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής Ν. Θεσσαλονίκης»

 

Και… εκστρατεία  με ροζ βραχιόλι

Επιπλέον, στη Θεσσαλονίκη και στο πολυκατάστημα attica  του κέντρου στήριξε την εκστρατεία για τον Καρκίνο του Μαστού της Estée Lauder Greece ο γνωστός σχεδιαστής Dukas (Δούκα Χατζηδούκας) υπογράφοντας το ροζ βραχιόλι της εκστρατείας – που σε συμβολικό ποσό προσφερόταν για την ενίσχυση  των στόχων του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής».

Η Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού από την Estée Lauder Companies (BCA), είναι μια παγκόσμια προσπάθεια που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 70 χώρες, με αποστολή την αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού μέσω εκπαίδευσης και ιατρικής έρευνας. Το ροζ βραχιόλι της Estée Lauder είναι το σήμα κατατεθέν της Εκστρατείας, και σχεδιασμένο από τον Δούκα Χατζηδούκα, το Pink Ribbon Bracelet στέλνει το τόσο απλό αλλά και τόσο σημαντικό μήνυμα πως «Η πρόληψη σώζει ζωές».
Το πιο γλυκό Charitea Event για το Παιδικό Χωριό SOS

Tην πιο γλυκιά φιλανθρωπική εκδήλωση οργάνωσε πρόσφατα το Grand Hotel Palace ως Mέγας Χορηγός με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού της Θεσσαλονίκης για το έργο του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου – στο οποίο και διατέθηκε μέρος των εσόδων της βραδυάς – παρουσία του διακεκριμένου ζαχαροπλάστη Στέλιου Παρλιάρου!

 

Στηρίζοντας έμπρακτα το έργο του Παιδικού Χωριού, ο Στέλιος Παρλιάρος έδωσε το παρών, ετοίμασε τις ευφάνταστες δημιουργίες του και μύησε το κοινό στο μαγικό κόσμο της ζαχαροπλαστικής, καθώς μετέδωσε το μήνυμα πως η ζωή μπορεί να είναι μικρή αλλά όχι και πικρή!

Μέρος των εσόδων της βραδιάς δόθηκε για τις ανάγκες των παιδιών στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου.

 

Imathia Quality

«Ζάππειο» Μέγαρο, μέσα Οκτωβρίου. Η καρδιά της Αθήνας χτυπά στους ρυθμούς του Imathia Quality. Ενός τριημέρου  τουριστικών, πολιτιστικών και γαστρονομικών διαδρομών, με έντονες γεύσεις ιστορίας και Μακεδονικής  παράδοσης.

Οι επισκέπτες συνδύασαν το ξινόμαυρο κρασί με κρέατα , τυριά και και φρούτα τοπικών παραγωγών, μέσα από τη γευσιγνωσία γνωστών σεφ που επανέφεραν μνήμες αρχαίας Μακεδονικής κουζίνας.

Και όλα αυτά στο ‘σκηνικό’ του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη , των Αιγών, της Μίεζας, της Βυζαντινής Βέροιας, των χιονοδρομικών κέντρων του Σελίου και των

Τριών-Πέντε Πηγαδιών.

 

Ένα ταξίδι στο μαγικό Μαρόκο, βρήκε το στόχο του!!!

Μέσα από μία υπέροχη βραδιά με άρωμα Μαρόκου που οργάνωσε το παράρτημα «Θερμαίδες» της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών συγκεντρώθηκε το απαραίτητο ποσό για μια σημαντική δωρεά στο Νοσοκομείο Παπανικολάου.

Μαγικά χαλιά, μαγικά αρώματα, μαγική αγάπη, γέμισαν ασφυκτικά τη … μαροκινή «Kasbah» στο Grand Hotel Palace. High light της βραδιάς τα αυθεντικά χειροποίητα καφτάνια στα παραδοσιακά χρώματα της χώρας από προσωπική συλλογή, που παρουσιάστηκαν με την καλλιτεχνική ματιά της Aλις Δικαίου, κοσμήματα της καλλιτέχνιδας Μina και χειροποίητες τσάντες myEster

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα και με τη συνεργασία της Πρεσβείας του Βασιλείου του Μαρόκου και του επίτιμου προξενείου του Μαρόκου στη Θεσσαλονίκη.

Προηγούμενο άρθροΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤ. ΣΟΥΡΟΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΤΕΧΝΗ» ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Επόμενο άρθρο58 ΦΚΘ | ΟΛΑ ΟΣΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ 58 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ!
Σπούδασα νομικά στο ΑΠΘ, θέλοντας να γίνω δημοσιογράφος. Παράλληλα, φωτογραφία από μεράκι. Κλικ με ριπές. Γιατί η ματιά έχει μεγαλύτερη αξία από οποιοδήποτε μηχάνημα. Πρώτη στάση 1996, στα Σπορ του Βορρά του Μπούζα και στον Ελληνικό Βορρά του Μέρτζου. Δεύτερη στάση στον free press «εξώστη» του αξέχαστου Τάσου Μιχαηλίδη. Τρίτη στάση, Μάρτιο 1998, στην ιστορική εφημερίδα «Μακεδονία» και στα πολιτιστικά με αρχισυντάκτη τον άλλον αξέχαστο Χρήστο Αρνομάλλη (πολιτιστικός ρεπόρτερ, προϊστάμενος πολιτιστικού, συντάκτης ύλης πολιτικού, αρθρογράφος). Και διευθυντή τον αείμνηστο Λάζαρο Χατζηνάκο. Τέλειωσα με τη «Μακεδονία» το 2006 ως διευθυντής σύνταξης της κυριακάτικης έκδοσης, όταν ακόμη η εφημερίδα πουλούσε 17.000 φύλλα. Μετά ήρθε το «Κεντρί» όπου συνεργάστηκα ως σύμβουλος έκδοσης κι έπειτα η free press «Karfitsa» στην οποία εργάστηκα ως διευθυντής από τον Φεβρουάριο του 2010 ως τον Μάιο του 2011. Από το Μάιο 2016 ως τον Μάρτιο 2018 αρθρογράφος στη thessnews. Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια, γραφείο Τύπου σε δύσκολες μάχες (Νομαρχία Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας), του ΚΘΒΕ, ειδικός σύμβουλος σε θέματα επικοινωνίας του Δημάρχου Δέλτα και λογογράφος λόγων κρίσιμων. Σταθερά, από την πρώτη του μέρα, στο thinkfree.gr, καταφύγιο λέξεων και σκέψεων. Καταφύγιο δημιουργικότητας στην εποχή που ο χώρος των ΜΜΕ έχει διαλυθεί και τα πάντα αμφισβητούνται. Καταφύγιο αξιοπιστίας και αλήθειας στην εποχή των fake news και του κιτρινισμού. https://www.facebook.com/gkessopoulos

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.