Τι σχέση έχει η…παραβίαση της βιοποικιλότητας , η κλιματική κρίση και η δημιουργία «μονοκαλλιεργειών» ζώων , με τον Covid 19;

0
430
φωτό από τον Βοτανικό Κήπο στην καρδιά της Αθήνας

«Τα ξεσπάσματα τέτοιων ζωονόσων είναι όλο και συχνότερα όπως ο κορωναϊός θα συμβαίνουν όλο και συχνότερα «, εξηγεί ο εκπρόσωπος της Greenpeace ειδικός σε θέματα ενέργειας» Τάκης Γρηγορίου. Στην διαδικτυακή συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με την καθηγήτρια Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δ Αττικής Λία Πατσαβούδη , στη Μαρία Παπαθεοδώρου από τους “Fridays for Future» εξήγησε πως « το 85% των νέων λοιμώξεων προέρχονται από ζώα. Όταν αφαιρείς φυσικούς ξενιστές και δημιουργείς μονοκαλλιέργειες ζώων τότε αυξάνεις την πιθανότητα μεταφοράς ζωονόσων στον άνθρωπο».
Το …κλίμα κάνει κακό στην υγεία
Η κλιματική κρίση στην οποία αναφέρθηκε η Λία Πατσαβούδη , βλάπτει σοβαρά την ανθρώπινη υγεία. «Στις 15 Μαϊου είχαμε στην Αθήνα 40 βαθμούς Αυτό είναι ρεκόρ. Η κλιματική κρίση δημιουργεί μια σειρά από επιπτώσεις που βλάπτουν σοβαρά την ανθρώπινη υγεία. Η αύξηση της θερμοκρασίας, επιμηκύνει τη γυροφορία των φυτών και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι αλλεργίες αλλά και τα περιπτώσεις άσθματος.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα όπως οι καταστροφικές πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει λόγω της υπερβολικής ζέστης στην Αυστραλία, δεν επηρέασαν μόνο το περιβάλλον, δεν αφαίρεσαν μόνο ζωές αλλα προκάλεσαν ψυχικό πόνο , τραυματικές εμπειρίες που δημιούργησαν ψυχολογικά προβλήματα σε χιλιάδες Αυστραλούς , όπως περιγράφουν οι μελετητές.
Οι πλημμύρες , λέει η κ Πατσαβούδη παρασύρουν εδάφη και μειώνουν την ποιότητα του πόσιμου νερού. Από την άλλη πλευρά οι ξηρασίες μεταξύ των άλλων μειώνει τη διατροφική ποιότητα των αγροτικών προϊόντων και την περιεκτικότητά τους σε πρωτεϊνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.