ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

0
1542

Χάρη στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το καλύτερο στην Ελλάδα, και στις διαδικασίες e-learning που ήταν έτοιμες από καιρό, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κατάφερε ν αντιμετωπίσει την κρίση του κορωναϊού που επέβαλε με απίστευτη ταχύτητα τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο, με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί το εξάμηνο, ενώ από 25 Μαϊου οι φοιτητικές εστίες θα λειτουργούν και η πρακτική άσκηση θα γίνει.
Όπως τονίζει στο www.thinkfree.gr , o Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Κοινωνικής Μέριμνας του ΑΠΘ Δημήτρης Κωβαίος «από τις 25 Μαϊου όπως ανακοινώθηκε από την Υπουργό Παιδείας θα επαναλειτουργήσουν οι φοιτητικές εστίες , τα εργαστήρια και τα κλινικά εργαστήρια . Εκεί που υπάρχει ένα ζήτημα , είναι η πρακτική άσκηση φοιτητών και ειδικά αυτών που είναι στο πτυχίο. Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στους τελειόφοιτους επιλέξαμε εναλλακτικούς τρόπους πρακτικής άσκησης όπως για παράδειγμα την εκπόνηση εργασιών. Είναι σαφές πως το Αριστοτέλειο είναι Πανεπιστήμιο που εδραιώνει τις ακαδημαϊκές του υπηρεσίες στη φυσική παρουσία των φοιτητών, ωστόσο μπορέσαμε χάρη στο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που διαθέτουμε να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα τηλεδιασκέψεων που καλύπτει το 99% σχεδόν του εκπαιδευτικού υλικού»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.