Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας κάνει απολογισμό…

0
366

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δημοσίευσε απολογισμό έργου για το 2019, μία χρονιά που ομολογουμένως υπήρξε πολύ έντονη δραστηριότητα από πλευράς διοργανώσεων, παραγωγών και συνδιοργάνωσης. 

Συγκεκριμένα οργάνωσε, συνδιοργάνωσε και στήριξε εκδηλώσεις 170 εκδηλώσεις πολιτισμού, με μεγάλη ποικιλία ρεπερτορίου, συνθέτοντας ένα πλούσιο πολιτιστικό μωσαϊκό που ξεδιπλώνεται σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Μάλιστα 130 από αυτές ήταν με ελεύθερη είσοδο προκειμένου να έχουν όλοι τη δυνατότητα πρόσβασης στα πολιτιστικά αγαθά. 

Αυτό όμως για το οποίο αξίζουν συγχαρητήρια τόσο η Άννα Μυκωνίου όσο και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θανάσης Κολαλάς είναι η διοργάνωση 18 μεγάλων παραγωγών και ιδιαίτερα του Φεστιβάλ Επταπυργίου, ενός νέου θεσμού για την πόλη, την περίοδο του καλοκαιριού, στο Φρούριο του Επταπυργίου που συνδυάζει δύο πλευρές πολιτισμού, από τη μία της παραστατικές τέχνες και από την άλλη την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων. 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το “Βαλιτσάκι της αγάπης“, με πάνω από 20 στάσεις σε νοσοκομεία, γηροκομεία και ιδρύματα.  Εξίσου σημαντική ήταν η αποστολή 50 καλλιτεχνών στην Αγία Πετρούπολη όπου συμμετείχαν σε Διεθνές Φεστιβάλ Όπερας.

Παράλληλα πραγματοποίησε πολλές συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά φεστιβάλ, φιλοσοφικά σεμινάρια, διαλέξεις, κουκλοθέατρο, Stand up comedy βιβλιοπαρουσιάσεις, στον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και σε άλλους χώρους και θέατρα της Περιφέρειας.


Περίπου 80.000 θεατές παρακολούθησαν τα δρώμενα του κέντρου πολιτισμού ενώ απασχολήθηκαν σε αυτά περίπου 850 καλλιτέχνης η πλειονότητα των οποίων προέρχεται από την περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει το Κέντρο Πολιτισμού στην ανακοίνωσή του:

 «Ο Πολιτισμός μας αγκαλιάζει ΟΛΟΥΣ», αυτό είναι το  σύνθημα πάνω στο οποίο χτίζουμε τη στρατηγική και τους στόχους μας τα τελευταία χρόνια.  Φιλοσοφία μας είναι στον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ να έχουν πρόσβαση όλες οι κοινωνικές ομάδες, σε αυτή τη δύσκολη εποχή που διανύουμε. Δημιουργούμε λοιπόν ποιοτικές πολιτιστικές δράσεις, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ ή με πολύ χαμηλό εισιτήριο και συχνά υιοθετούμε ένα φιλανθρωπικό σκοπό.  Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε όλες τις μορφές τέχνης, από την Όπερα μέχρι το καλό λαϊκό ελληνικό τραγούδι και από το θέατρο σκιών μέχρι τη βυζαντινή μουσική.

Βασικός  στόχος του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παραμένει η ανάδειξη του πολιτιστικού δυναμικού της Περιφέρειας μας,  δίνοντας βήμα σε νέους καλλιτέχνες και σε πρωτοποριακές καλλιτεχνικές προτάσεις.  

Το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  λειτουργεί όμως και ως φορέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης διοργανώνοντας μέσα στο 2019 πολλές  φιλανθρωπικές πολιτιστικές εκδηλώσεις που στήριξαν με τρόφιμα ή με χρήματα μεταξύ άλλων: Ιδρύματα, Κοινωνικά Παντοπωλεία Δήμων, την Αρωγή   Θεσσαλονίκης, την Εύνοια, το Ορφανοτροφείο Μέλισσα, το Άσυλο του παιδιού, το Ελληνικό παιδικό χωριό Φιλύρου, το παιδικό χωριό SOS Πλαγιαρίου.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.