Γράφει η Κατερίνα Νικολάου / [email protected]
Όσοι μεγάλωσαν μέσα ’90s και έζησαν τις χαρούμενες μέρες της πόλης, έχουν κατά πάσα πιθανότητα λικνιστεί ένα μεσημέρι Κυριακής ακούγοντας την μελοδραματική φωνή του Γιάννη Νάστα με ένα ποτήρι στο χέρι. Με ήχους σαξόφωνου και βλέποντας το ηλιοβασίλεμα μέσα από την τζαμαρία κάποιου καφέ της παραλιακής. Η γενιά των σημερινών 30+ βίωσε λίγη χαρά με ελπίδες να πάει κι αυτή μια μέρα “Μόντε Κάρλο” πριν χαντακωθεί στην ανυπαρξία της κρίσης.
Βίωσε έρωτες καταδικασμένους σε εφήμερο ρομάντζο αφού “έτσι είναι η γενιά του 2004”, ανούσια, ελαφριά, νωχελική και χωρίς καμία διάθεση να παλέψει σημαντικά για κάτι. Αυτή την νωχέλεια τραγούδησαν συγκροτήματα όπως οι Xaxakes και οι Mikro.
Και έτσι “ξαφνικά” οι μέρες γίναν μπλέ, γίναν μωβ από τις φάπες που φάγαμε από την κρίση. Φάπες ματαίωσης, τα αγαπημένα μας στέκια έκλεισαν, οι Κυριακές με τα απογευματινά κρασιά στην παραλιακή τελείωσαν, ναι σοβαρά.
Οι Μπλε φέτος ήρθαν πολλές φορές στην πόλη, σε αυτή τους την εμφάνιση όμως θα συμμετέχει και ο Γιάννης Νάστας. Και θα πονέσω πολύ αν δεν πάω να δω από κοντά τη φωνή “των καλών εποχών” και ταυτόχρονα θα πονέσω αν πάω, για αυτό που θα έχει παντοτινά χαθεί. Αλλά στην τελική, δεν μπορούν να μας πάρουν τα τραγούδια! Όπως είπε κι ο Μπέκετ, “Όταν είμαστε μες στα σκατά ως το λαιμό, δε μένει παρά να τραγουδήσουμε”.
INFO
Μύλος Club
Ανδρεου Γεωργίου 56, περιοχη Σφαγεία
Ώρα προσέλευσης: 21:30 / Ώρα έναρξης: 22:30
Τηλ κρατήσεων: 2310510081
Εισιτήριο θεάματος: 10€