Το Σωματείο «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης» και το πρωτότυπο Bazaar του

0
800

Ένα παζάρι με ξεχωριστές ανακυκλωμένες δημιουργίες διοργανώνει φέτος στις 15 Δεκεμβρίου ( 10πμ-9μμ) το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες « Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης», που εδρεύει στον Τρίλοφο του Δήμου Θέρμης.
Από την αρχή της σχολικής χρονιάς η ομάδα ,(παιδιά , εργαζόμενοι κι εθελοντές)
δημιούργησε χρήσιμα αντικείμενα και στολίδια για τις γιορτές που πλησιάζουν.
Αρχικά έγιναν μαθήματα και βιωματικά παιχνίδια για την ανακύκλωση και την κατανόηση της χρησιμότητά της.
Συλλέχθηκαν από τα σπίτια αντικείμενα που θα κατέληγαν στους κάδους απορριμμάτων ( γυάλινα βάζα και μπουκάλια, παλιά περιοδικά, βιβλία , πλαστικά κτλ.)
Στη συνέχεια οι εθελοντές δίδαξαν τεχνικές για να ομορφύνουν, να μεταμορφωθούν και να ξαναγίνουν χρήσιμα τα παλιά μας αντικείμενα.
Καθημερινά με πολλή αγάπη, μεράκι και ομαδική δουλειά επιστρατεύτηκε φαντασία και δημιουργικότητά , έτσι ώστε στο παζάρι μας να διατεθεί μία ποικιλία πρωτότυπων χειροποίητων στολιδιών και χρήσιμων αντικειμένων, γλυκά, διακοσμητικά, ρούχα και άλλες πολλές εκπλήξεις .
Το ΚΔΑΠ ΜΕΑ, που λειτουργεί από το 2016, είναι τέκνο και δημιουργία του Σωματείου «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης», που ιδρύθηκε το 2003 με σκοπό την από κοινού προώθηση των συμφερόντων των ατόμων με αναπηρία με σκοπό την πλήρη κοινωνική τους ένταξη και την επαγγελματική τους αποκατάσταση.
Έκτοτε το Σωματείο προσέφερε τεράστιο κοινωνικό έργο για την στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία. Επέβλεψε και υλοποίησε την στήριξή τους κατά τη διάρκεια όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης , με δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία,επιστημονική βοήθεια με λογοθεραπευτές , εργοθεραπευτές, ψυχολόγους , φυσιοθεραπευτές. Τη δημιουργία κάθε είδους εκδηλώσεων αποσκοπώντας στην προώθηση στόχων, αποβλέποντας στην ανθρώπινη καθημερινή στήριξη των γονέων με παρουσία και σεβασμό.
Η Δημιουργία Στέγης Φιλοξενίας είναι το μεγάλο όνειρο των μελών του Σωματείου με εμπνευστή τον πρωτεργάτη και οραματιστή τον Πατέρα Αναστάσιο Γαλανίδη: « Η Στέγη Φιλοξενίας θα προσφέρει μια σημαντική ανακούφιση σε εμάς τους γονείς , γνωρίζοντας εκ των προτέρων πως τα παιδιά μας θα συνεχίσουν να είναι σε έμπιστα χέρια , που κάποιος θα τα φροντίζει, όταν εμείς φύγουμε από τον κόσμο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.