Το τραγούδι που… ξορκίζει τα μαθηματικά έγινε viral!

0
6517

Μια εκπληκτική διασκευή του “Mama” του Sin Boy με εκπαιδευτικά κίνητρα τις τελευταίες τρεις μέρες έχει γίνει viral στο διαδίκτυο, καθώς το τραγούδι με τίτλο “Μαμα… θηματικά” από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει ήδη τις 32.000 προβολές.

Ένας καθηγητής μαθηματικός σε πολύ γνωστό ιδιωτικό φροντιστήριο της Θεσσαλονίκης, έγραψε τους στίχους και τραγουδά ένα τραγούδι για τα μαθηματικά που όπως είναι γνωστό είναι ο… βραχνάς πολλών μαθητών. Ο Κώστας Τζενανίδης είναι ιδιαίτερα αγαπητός στα παιδιά και στους κύκλους των μαθηματικών, καθώς έχει επιλέξει να είναι κοντά τους στα διαβάσματα και στις ανησυχίες της ηλικίας.

Όπως αναφέρεται στο ξεκίνημα του video clip, “αφιερώνεται σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες που δίνουν Πανελλαδικές σαν μια νότα χαλάρωσης και αισιοδοξίας”!

LYRICS: KOSTAS TZENANIDIS

AUDIO MIX: MARIOS KOUTSOUBELIAS

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΒΙΚΤΩΡ ΜΕΛΙΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΒΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΕΛΙΑΣ ΔΑΝΑΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΕΝΙΑ ΝΥΦΙΩΤΟΥ ΝΑΣΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΕΜΙΡΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΡΙΦΗΣ

LYRICS: Τα δίνει η θετική και τα οικονομικά… μαθηματικά. Έχει και θεωρία και προβλήματα,ρε σιγά τ’αυγά. Αρχή με συναρτήσεις κι’ όλα πάνε καλά,αυτά είναι απλά. Μετά παθαίνω πλάκα με τα όρια,πόσα έχει από αυτά; Πολλά… Ρε δε πάτε καλά. Ρε δε πάτε καλά. Πενήντα περιπτώσεις κι’ όλα διαφορετικά,μόνο del’ Hospital. Ρε μάγκες ως το τέλος πως θα βγουν ολ’ αυτά,μου λένε έχει και μετά. Σε λίγο θα αρχίσουν τα περίεργα,ρε δε πάτε καλά…ρε δε πάτε καλά. Παραγωγίζονται όλα πλέον στο μυαλό μου. Κι ας έχω ,photomath μέσα στο κινητό μου. Μου φάνηκε λίγο απλή η εφαπτομένη. Μα με ρυθμό μεταβολής την έχουμε βαμμένη. Θέλουν να με μάθουν να ρολάρω, σε λίγο φλιπάρω και τα βουνά θα πάρω. Θ.Μ.Τ δεν έμαθα ποτέ μου, κάνε να μη το βάλουνε στις εξετάσεις θεέ μου. Τη συνάρτηση έμαθα να παραγωγίζω, βρίσκω ακρότατα, κυρτότητα και συνεχίζω. Στις ασύμπτωτες δε πρέπει τώρα να κολλήσω, αν στη χάραξη σωστά θέλω να συνεχίσω. Να τελειώσουμε σιγά σιγά το Β θέμα, μα να λύσουμε το Γ είναι μεγάλο ψέμα. Για το Δ τώρα τι μπορώ να συζητήσω, θα’ναι θαύμα ένα ερώτημα αν μπορέσω εγώ να λύσω. Μου λένε διάβασε κι’ολα θα πάνε καλά,ρε δε πάτε καλά. Δεν είναι δύσκολα λένε τα μαθηματικά,ρε δε πάτε καλά. Ένα δεκαράκι λεν το έχεις χαλαρά,ρε δε πάτε καλά. Κι η μάνα σου να έδινε θα έγραφε καλά,ρε δε πάτε καλά…ε τότε ας δώσει η μαμά. Ολοκληρώματα δε κατέχω ,το σεξουαλικό δε το έχω. Πότε τις αρχικές δε τις βρίσκω και αντικαθιστω μεσ’ το ρίσκο. Νομίζουν τα απλά θα τα γράψω, μα’γω ούτε μπορώ να τα κοιτάξω. Ολοκληρώματα κι’ ανισώσεις, νομίζω προσπαθείς να με τελειώσεις. Μονοτονία αν θες θα χτίσεις, μπορείς και να παραγωγίσεις, συνάρτηση να θεωρήσεις, μα σου ζητάν να βρεις και λύσεις. Θα γράψουν γύρω στο 0 όλοι, ίσως πάνω από 10 οι κώλοι. Κάποιοι ακόμα και να περάσουν, θα προσπαθούν για πάντα να ξεχάσουν. Ξυπνάω το πρωί για να τα δώσω όλα αυτά,ρε δε πάτε καλά. Μοιράζονται τα θέματα γύρω στις εννιά,ρε δε πάτε καλά. Ρε μάγκες πως τυχαίνει και τα ξέρω ολ’ αυτά,ρε δε πάμε καλά. Θα γράψω και θα τρέξω να το πω στη μαμά,ρε δε πάμε καλά Πως έγραψα καλά,στα μαθηματικά Θα το πω στη μαμά,ρε δε πάμε καλά Πως έγραψα καλά.

ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.