Τον Απρίλιο στο ΝΟΗΣΙΣ

0
255


Μηχανικοί Ρομποτικής, χειριστές Drones, οικογενειακά προγράμματα μαστορέματος
Roboticslab

Μάθε πως φτιάχνεται μια πλακέτα ηλεκτρονικών, τι είναι οι πυκνωτές, οι αντιστάσεις, οι δίοδοι, πως σχεδιάζουμε το ηλεκτρονικό κύκλωμα στον υπολογιστή κατασκευάζοντας το δικό σου ηχείο με ενισχυτή για το κινητό σου ή το mp3 player. Μάθε να κολλάς τα εξαρτήματα στην πλακέτα με το κολλητήρι, φτιάξε το κουτί της κατασκευής σου και διακοσμησε το με μαρκαδόρους όπως εσύ θέλεις. Θα το κάνεις funky, grunge, pop art ή abstract? Είναι το πρώτο χειροποίητο ηχείο με ενισχυτή που έφτιαξες!
Το πρόγραμμα NOESIS MAKER by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων εργαστηρίων με αντικείμενο τις επιστήμες και την τεχνολογία. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 3 συναντήσεις των 90 λεπτών η κάθε μια.
Ημερομηνίες: Σάββατο 2, 9, 16/4/2022
Ώρα: 13.30-15.00
https://events.noesis.edu.gr/product/electronics-soldering-apr22/
Γνωριμία με τα Drones

Τα drones ή στα ελληνικά «Συστήματα μη επανδρωμένων Αεροσκαφών» είναι ένας από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της τεχνολογίας. Οι εφαρμογές τους είναι πάρα πολλές και αυξάνουν συνεχώς καθώς εξελίσσονται. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γνωριμία με τα Drones 1 – Ασημένια φτερά» είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χρησιμοποιώντας ειδικά drones ως εκπαιδευτικό εργαλείο, διδάσκουμε βασικές δεξιότητες και γνώσεις σε παιδιά 10-13 ετών (Δ’ Δημοτικού – Α’ Γυμνασίου).
Σε επίπεδο τεχνικών γνώσεων τα παιδιά:
• Μαθαίνουν έννοιες φυσικής και μηχανολογίας, που σχετίζονται με την πτητική ικανότητα των drones.
• Μαθαίνουν βασικά στοιχεία για το νομικό πλαίσιο, το οποίο διέπει τη χρήση των drones στην Ελλάδα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
• Μαθαίνουν πώς να χειρίζονται ένα drone μέσα από μια σειρά δοκιμασιών ακρίβειας, ταχύτητας και δεξιοτεχνίας>
• Μαθαίνουν να προγραμματίζουν, σχεδιάζοντας και εκτελώντας ένα σχέδιο πτήσης βάσει κάποιου σεναρίου.
Σε επίπεδο γενικών δεξιοτήτων, το πρόγραμμα εστιάζει στις βασικές δεξιότητες του 21ου αιώνα. Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να επικοινωνούν και να συνεργάζονται σε μικρές ομάδες, ώστε να εντοπίζουν και να επιλύουν προβλήματα. Επίσης, ενθαρρύνονται να αξιοποιήσουν το προσωπικό στοιχείο του κάθε μέλους της ομάδας, επινοώντας μια λύση διαφορετική από αυτές των άλλων ομάδων.
Φυσικά, όλα τα παραπάνω στηρίζονται σε έναν βασικό πυλώνα: το παιχνίδι. Τα drones είναι το κατάλληλο εργαλείο, ώστε να δώσουμε στα παιδιά όλες τις παραπάνω δεξιότητες και γνώσεις, χωρίς να χρειαστεί να τους τις διδάξουμε, αρκεί να παίξουμε.
Ηλικία: Δ΄ Δημοτικού – Α΄ Γυμνασίου
Ημερομηνίες: Κυριακή 3, 10, 17/4/2022
Ώρα: 17.00 – 18.30
Ηλ δηλώσεις συμμετοχής
https://events.noesis.edu.gr/product/drones-1-asimenia-ftera-apr22/
Μαστορεύω και μαθαίνω , οικογενειακό πρόγραμμα

Στο οικογενειακό πρόγραμμα “Μαστορεύω και μαθαίνω”, παιδιά και γονείς κάθονται στο ίδιο τραπέζι και ενώνουν τις δυνάμεις τους. Επιστρατεύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους και δουλεύουν παρέα για ένα κοινό σκοπό, εξερευνώντας υλικά, εργαλεία και μεθόδους, αναπτύσσοντας παράλληλα δεξιότητες που δημιουργούν πραγματικές συνδέσεις με την επιστήμη, την τεχνολογία και τη μηχανική. Ελάτε, να περάσετε με την οικογένειά σας 120΄ δημιουργικής απασχόλησης και ξεδιπλώστε το ταλέντο σας!
Απρίλιος 2022
Τίτλος εργαστηρίου: Η μεγάλη πτώση των αυγών
(Μηχανική + σχέδιο )
Η πρόκληση είναι μεγάλη… Τι κατασκευή πρέπει να φτιάξετε, ώστε η πτώση ενός αυγού από 5 μέτρα ύψος να το αφήσει άθικτο; Όλα τα υλικά και τα εργαλεία που θα χρειαστείτε θα είναι στη διάθεσή σας και εμείς θα είμαστε εκεί για να σας διευκολύνουμε, όταν και όσο εσείς το χρειαστείτε. Φανταστείτε, σχεδιάστε, κατασκευάστε και ελάτε να κάνουμε την «μεγάλη πτώση των αυγών»!
Ημερομηνία διεξαγωγής: Σάββατο 2/4/2022
Ώρα: 16.00 – 18.00
Αριθμός συμμετεχόντων: 20
Ηλ Δηλώσεις συμμετοχής
https://events.noesis.edu.gr/product/family-tinkering-i-megali-ptosi-ton-avgon/
Πληροφορίες
https://www.noesis.edu.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.