ΤΡΙΚΑΛΑ SCHOOL CARE Μια ακόμη πρωτότυπη δομή

0
315


(για να παίρνουμε ιδέες)
Μια ακόμη ψηφιακή υπηρεσία για την εκπαιδευτική κοινότητα υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για την ψηφιακή εφαρμογή Trikala School Care, τη Γραμμή Αιτημάτων Σχολείων στη διεύθυνση http://school.trikalacity.gr/.
Η εφαρμογή ουσιαστικά συγκεντρώνει ηλεκτρονικώς όλα τα αιτήματα για συντηρήσεις, επισκευές, παρεμβάσεις στα διδακτήρια του Δήμου Τρικκαίων. Αφορά κάθε κτήριο, κάθε σχολική μονάδα των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης. Η διαδικτυακή παρουσίαση της πρωτοβουλίας, του προγράμματος αυτού, παρουσιάστηκε από τον Δήμο Τρικκαίων στους/στις διευθυντές/τριες των σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021. Η διαδικτυακή παρουσίαση για τα σχολεία Β/θμιας Εκπαίδευσης ακολουθεί τις επόμενες ημέρες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε τη σημασία της εφαρμογής για την επίλυση των προβλημάτων των διδακτηρίων. Και επεσήμανε την ύπαρξη των ψηφιακών ευκολιών, τόσο για την ταχύτατη επίλυση των προβλημάτων, όσο και για την τεκμηρίωση κάθε αιτήματος.
Ο αντιδήμαρχος Ακης Αναστασίου επεσήμανε τη δυνατότητα που δίνεται σε κάθε σχολική μονάδα, να επιλύει θέματα καθημερινότητας, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Πώς δουλεύει

Ο/η διευθυντής/τρια ή κάθε αρμόδιος/α που ορίζεται από το σχολείο, κάνει δύο πολύ απλά πράγματα:
1. Εγγράφεται στη σχετική εφαρμογή
2. Καταχωρεί το αίτημα
Η πλατφόρμα βρίσκεται στη διεύθυνση https://school.trikalacity.gr/ και, φυσικά, είναι διαθέσιμο και ως εφαρμογή (application) στο Google Play Store με την ονομασία Trikala School Care App.

Τι περιέχει
Στο σύστημα έχουν προεγγραφεί οι βασικές βλάβες και αναγκαίες συντηρήσεις που συνήθως δημιουργούνται στα σχολεία, ανά κατηγορία: Ηλεκτρολογικά, Υδραυλικά, Ελαιοχρωματισμοί, Αύλειος χώρος, Προβλήματα Στέγης, Θέρμανση, Εξοπλισμός προς διάθεση, Γενικά.
Σε κάθε κατηγορία υπάρχουν έτοιμες υποκατηγορίες, ώστε η τυποποίηση να κάνει πιο συγκεκριμένο το αίτημα.
Για παράδειγμα, στα ηλεκτρολογικά υπάρχουν επιλογές για: καμένες λάμπες, πρόβλημα σε πρίζες, πρόβλημα στο δίκτυο.
Ετσι, η όλη διαδικασία δε διαρκεί πάνω από 1 λεπτό, συν άλλο 1 λεπτό την πρώτη φορά, για την απαραίτητη εγγραφή στο σύστημα.

Τι νέο υπάρχει
Με το νέο αυτό σύστημα δίνονται οι δυνατότητες για:
– εισαγωγή σχολίων, για άμεση περιγραφή του προβλήματος
– εισαγωγή φωτογραφίας, για ακρίβεια και ταχύτητα στην τεκμηρίωση
– εισαγωγή τοποθεσίας σχολείου σε χάρτη
– άμεση παρακολούθηση της πορείας των αιτημάτων
– εμφάνιση των αιτημάτων συνολικά για κάθε χρήστη.
http://school.trikalacity.gr/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.