“ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ, ΕΝΑ ΠΟΔΙ…

0
2400

ΔΙΑΒΑΣΜΑΤΑ Γράφει η Έλενα Αρτζανίδου / συγγραφέας-εκπαιδευτικός / ardjanidou.psichogios.gr

“Μια φορά κι έναν καιρό, ένα πόδι…” Γιώργος Τσακνιάς, εικονογράφηση: Εύη Τσακνιά, εκδ. Πατάκη

Αν ήταν ένα πόδι και συναντούσε ένα στόμα και παρακάτω αντάμωναν μαζί τα μάτια και στα βράχια έβρισκαν και τα αυτιά και παραπέρα όλοι τους ανακάλυπταν τα πόδια και μέσα σε ένα παρτέρι ξετρύπωναν τη μύτη και φτάνοντας σε ένα λιβάδι, τσουπ και τα χέρια και όλοι μαζί αποφάσισαν να δέσουν με το σώμα που εντόπισαν να λιάζεται μονάχο εκεί στην παραλία, τι θα λέγατε;

Λοιπόν σας απαντώ πως αν διαβάσετε το βιβλίο «Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα πόδι…», με όλα αυτά και πολλά ακόμα θα καταλάβετε πως ο Γιώργος Τσακνιάς κατάφερε να στήσει ένα ευφάνταστο παραμύθι για την χαρά, αλλά και του να είναι πολλά «μαζί». Πρωτότυπο, πλημμυρισμένο από εικόνες, καλογραμμένο, γρήγορο, με έγχρωμες, φανταστικές εικόνες της Εύης Τσακνιάς που γεννούν και άλλη ανάγνωση και κρατούν τον αναγνώστη σε κάθε σαλόνι.

Ένα καταπληκτικό παραμύθι για το σώμα που ανταμώνει με όσα κουβαλά πάνω του και το μαζί γίνεται συναρπαστικό και ο κόσμος μας ομορφότερος.

Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα πόδι.
Και μια μέρα αποφάσισε να περπατήσει τη γη και να γνωρίσει τον κόσμο…

Μια ιστορία για τη χαρά του “μαζί”. Μια ιστορία μαγικού ρεαλισμού, όπου τα πόδια, τα χέρια, τα μάτια, τα αυτιά, η μύτη, το σώμα ολόκληρο είναι τα εργαλεία για να ανακαλύψει την ομορφιά του κόσμου ένας μικρός ανθρωπάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.