«ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ…»

0
1205
Φωτό: Γιώργος Χόρχε Κυριαζής
Φωτό: Γιώργος Χόρχε Κυριαζής
ΤΡΕΙΣ ΕΥΧΕΣ, Χριστίνα Τσόρμπα / δημοσιογράφος
Οι φίλοι, συνάδελφοι και οι συνεργάτες του thinkfree μπλέκουν με ισοδύναμα, σύμφωνα συμβίωσης και μηχανές του χρόνου και υποδέχονται με «3 ευχές» το 2016!

TSORBAΤι θα ευχόσασταν να προβλέπει το… σύμφωνο συμβίωσής σας με το 2016; Οδηγίες χρήσης! Γιατί κάθε συμβίωση είναι δύσκολη και χρειάζεται οδηγίες χρήσης. Ειδικά μια συμβίωση με μια χρονιά δύσκολη, όπως θα είναι το 2016. Θα είναι δύσκολη γιατί παίρνει το lead in από το 2015 που ήταν η χρονιά κατά την οποία η Ελλάδα πέρασε ξυστά από την ολική καταστροφή. Ας μας δοθούν λοιπόν οδηγίες χρήσης για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε μέσα στο 2016 και να είμαστε στο τέλος εδώ να δίνουμε ευχές για το 2017…

Αν είχατε τη δυνατότητα να ζητήσετε ένα «ισοδύναμο» για τη Θεσσαλονίκη του 2016, ποιο θα ήταν αυτό; Να αποκτήσει ευρωπαϊκή συνείδηση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ευρωπαϊκή συμπεριφορά, ευρωπαϊκή αντίληψη, ευρωπαϊκή ποιότητα ζωής. Τότε ίσως δούμε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο στο κέντρο της και πεζοδρόμηση του ιστορικού της κέντρου, πάρκινγκ και ποδήλατα, μετρό, πολιτισμό σε κάθε γωνία, καθαριότητα, ευρωπαϊκή συμπεριφορά, ευρωπαϊκές προδιαγραφές διαβίωσης. Ένα ισοδύναμο είπαμε; Ένα είναι αυτό!

Επειδή κάθε πέρσι και καλύτερα, σε ποια Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά θα ευχόσασταν να σας μεταφέρει η μηχανή του χρόνου; Μια και την έχουμε τη χρονομηχανή, ας πάμε στα 20 μας χρόνια. Τότε δηλαδή που ξεκινά η συνειδητή μας ζωή. Να κάνουμε τα πράγματα αλλιώς, όπως τα θέλουμε κι όχι όπως μας έρθουν, όπως επιλέγουμε κι όχι όπως επιλέγουν αυτά. Κοινώς, όπως γουστάρουμε! Έτσι, για αλλαγή!…

Προηγούμενο άρθροΠΟΤΑΜΙ: ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΜΠΑΛΤΑ ΓΙΑ ΕΚΚ – ΛΟΥΚΟ
Επόμενο άρθροΟ «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ «ΑΘΗΝΑΙΟΝ»
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.