TV cures all!

0
894

Γράφει η Ξανθούλα Μπούσιου/[email protected]

Λίγο το τέλος των γιορτών, λίγο το κρύο που έσφιξε και ένα ρημάδι συνάχι που κάνει τις εξόδους βαρυντυμένο εγχείρημα και εμένα φορέα επικινδυνότητας για τους γύρω μου, αναγκάστηκα να κλειστώ στο σπίτι μου με κεφάλι βαρύ και υπνηλία μπόλικη. Ο υπολογιστής κουράζει τα μάτια μου, η μουσική που συνήθως ακούω ενοχλεί τα αυτιά μου, για βιβλίο δεν κάνω καν την προσπάθεια. Μου μένει η τηλεόραση. Που γενικώς με αποχαυνώνει . Στην κατάσταση που είμαι όμως δεν με ενδιαφέρει, πόσο χειρότερα μπορεί να με κάνει;
Πως λένε ότι οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις γίνονται τυχαία; Αυτό έπαθα. Ανακάλυψα τη θεραπεία για το συνάχι και σκέφτομαι να την πατεντάρω κιόλας. Δεν έχει πολλά συστατικά, δεν έχει να μετράς δοσολογίες. Ένα είναι το μυστικό: overdose τηλεόρασης. Από την ώρα που θα ανοίξεις τα μάτια σου το πρωί, μέχρι να τα κλείσεις το βράδυ. Και όταν νομίζεις ότι έχεις πάρει αρκετό και δε μπορείς άλλο, πάρε λίγο ακόμη, θα γίνεις περδίκι!
Η τηλεόραση θεραπεύει όλα τα συμπτώματα:
α) Σε κρατά κουκουλωμένο στον καναπέ γιατί μόνο το χέρι του τηλεκοντρόλ μένει έξω από την κουβέρτα.
β) Σε βοηθά να κοιμάσαι πιο πολύ από όσο αντέχεις γιατί κάνει συχνά διαφημιστικά διαλείμματα συνήθως 15λεπτα, στα οποία και κλείνεις τα ματάκια σου γιατί δεν θέλεις να τις παρακολουθήσεις. Και αν είσαι από τους νευρικούς που κάνουν συνέχεια ζάππινγκ, και για σένα έχει προβλέψει: όλα τα κανάλια βάζουν σχεδόν ταυτόχρονα διαφημίσεις, οπότε δεν γλυτώνεις.
γ) Επίσης κοιμάσαι όταν δεν βρίσκεις κάποιο πρόγραμμα που να σε κρατά ξύπνιο. Και αυτό δεν είναι δύσκολο να το πάθεις .
δ) Σου θυμίζει πότε να πάρεις τα φάρμακα σου, να βάλεις ή να βγάλεις το θερμόμετρο. Γιατί έχει στανταρισμένα προγράμματα και ξέρεις πάντα τι ώρα είναι, δεν χάνεσαι στο χωροχρόνο γιατί ο τηλεοπτικός χρόνος είναι μετρημένος και αδυσώπητος, όπως συχνά-πυκνά σε ενημερώνουν.
ε) Και το πιο σημαντικό από όλα: σου στρώνει ψυχολογία για να καταπολεμήσεις την αρρώστια σου. Γιατί όλες οι αρρώστιες μας είναι ψυχοσωματικές και συνήθως σε βρίσκουν όταν είσαι σε μια ψυχολογία παραίτησης, αποχής, κούρασης και θαμπώματος. Με μια ολοήμερη θεραπεία τηλεόρασης, τα ξεχνάς όλα! Γιατί οι ενημερωτικές εκπομπές σε ενημερώνουν ότι όλα παίζονται αλλού, εσύ δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γενικά, οι ψυχαγωγικές εκπομπές ασχολούνται με  ανθρώπους και θέματα που δεν αφορούν τη δική σου ζωή, τα ντοκυμαντέρ γεμίζουν το μυαλό σου με άχρηστη data και οι σειρές και οι ταινίες είναι επαναλήψεις, όλα έχουν παιχτεί και όλα έχουν ειπωθεί. Και σε πιάνει ένα μπούκωμα βρε αδερφέ, τύπου « δεν φτάνει που είμαι άρρωστος είμαι ΚΑΙ μικρός ΚΑΙ ασήμαντος ΚΑΙ άχρηστος;» Και ανακτάς την ανάγκη να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου, να δραστηριοποιηθείς: να δεις τους σημαντικούς φίλους σου, να μιλήσεις με ανθρώπους για  τους οποίους μετράς και αυτά που λέτε μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις ζωές σας, να καθαρίσεις-σκουπίσεις-τακτοποιήσεις τον δικό σου χώρο, να μαγειρέψεις στη δική σου κουζίνα για να μυρίσεις μια ζωντανή κοτόσουπα. Να ξανα-αποκτήσεις επαφή με τον δικό σου, χειροπιαστό κόσμο στον οποίο είσαι σημαντικός.  Και αυτό είναι το τέλος της αρρώστιας.
Όπως λοιπόν είναι εύκολα αντιληπτό, για το γράψιμο αυτού του κομματιού φταίει η κ. Γερμανού, την οποία και ευχαριστώ!

Προηγούμενο άρθροΚίμων Κουλούρης…”Προς Τον Εξοχώτατον Υπουργόν Βιομηχανίας” κο Στυλιανό Παττακό ολόκληρη η επιστολή προσκύνημα
Επόμενο άρθροΘα καούν μόνοι τους στην πυρά της λαϊκής οργής
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.