Τυπώνοντας ενέργεια..στην Agrotica

1
737

Η Organic Electronic Technologies (OET) είναι μια εταιρεία που πρωταγωνιστεί στον χώρο των εύκαμπτων εκτυπωμένων ηλεκτρονικών. Τόσο σε εθνικό επίπεδο, όντας μοναδική πρωτοπόρος, αλλά και διεθνώς ως μια από τις ελάχιστες εταιρείες με αντίστοιχη δραστηριότητα. Προϊόντα της είναι τα οργανικά φωτοβολταϊκά πάνελ (OrganicPhotovoltaics–OPVs), καθώς επίσης και εφαρμογές εύκαμπτου φωτισμού(οργανικάOLEDs&ηλεκτροχρωμικάELs), εκτυπωμένες κεραίες (RFID&NFC),αλλά και αισθητήρες.
Ως κύριο προϊόν της OET, τα OPV της διακρίνονται για τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους ,όπως είναι η δυνατότητα κάλυψης μεγάλων επιφανειών, κυρτών ή μη, η διαφοροποίησή τους σε σχεδιασμό αλλά και σε χρώματα. Μαζί με το ελαφρύ τους βάρος και την διαφάνειά τους, αποτελούν ιδανική λύση για εφαρμογές σε εξωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους.
Μια σημαντική εφαρμογή της εταιρείας αποτελούν και τα θερμοκήπια. Με ένα χαμηλό κόστος εγκατάστασης, μπορεί να παρέχεται τροφοδοσία σε βοηθητικά συστήματα αλλά και επιπλέον,ημιπερατή σκίαση προστασίας από βλαβερή ακτινοβολία. Με αυτόν τον τρόπο,τα παραπάνω καθιστούν το θερμοκήπιο έξυπνο (smart) και βελτιστοποιημένης απόδοσης.
Όλα αυτά είναι εφικτά μέσω της 30ετούς τεχνογνωσίας της OET καθώς και της χρήσης μοναδικών βιομηχανικών διατάξεων R2Rτεχνικών εκτύπωσης. Οι ενσωματωμένες δυνατότητες μετρολογίας ακριβείας και ποιοτικού ελέγχου σε πραγματικό χρόνο, εξασφαλίζουν αποδοτικότητα και αξιοπιστία, ενώ ταυτόχρονα ελαχιστοποιούν τις απώλειες και τα απόβλητα.
Η μοναδική σε όλον τον κόσμο εφαρμογή της ελληνικής εταιρείας, τα οργανικά φωτοβολταϊκά που τοποθετούνται σε θερμοκήπια , παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της Agrotica, στο θερμοκήπιο που κατασκεύασε η εταιρεία ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΗ Α.Ε
Τα οργανικά φωτοβολταϊκά είναι πολύ ελαφρά, ανακυκλώσιμα, τα χειρίζεται κανείς με wifi από απόσταση και αυξάνουν σημαντικά την παραγωγή σε ορισμένα είδη αγροτικών προϊόντων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.