Βιβλία για την…καραντίνα

0
927

Μια νύχτα του Αυγούστου, το νέο βιβλίο της Βικτώριας Χίσλοπ που παίρνει αφορμή από την καραντίνα για να μάς ταξιδέψει σε μια άλλη απαγόρευση στην μακρινή κοντινή Σπιναλόγκα, αλλά και ο Πρώτος Παράγοντας του Κωνσταντίνου Εμμανουήλ ένα ακόμη βιβλίο επιστημονικής φαντασίας από τις εκδόσεις Πηγή που αποδεικνύει ότι τώρα πια τίποτε δεν είναι εξαω-πραγματικό.

Μια Νύχτα του Αυγούστου Βικτώρια Χισλοπ Εκ Ψυχογιος

https://www.psichogios.gr/el/mia-nyxta-toy-aygoystoy.html
«Έγραψα το Μια Νύχτα του Αυγούστου κατά τη διάρκεια της μακράς περιόδου απομόνωσης που μας επιβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας την Άνοιξη του 2020..στο ίδιο σπίτι όπου είχα συγγράψει ΤΟ ΝΗΣΙ, σχεδόν είκοσι χρόνια νωρίτερα. Στις αρχές της περιόδου απομόνωσης πέθανε η μητέρα μου. Εξαιτίας των μέτρων δεν είχαμε καταφέρει να την επισκεφτούμε στο σπίτι της, για να την αποχαιρετήσουμε , και δεν μπορέσαμε να της κάνουμε κανονική κηδεία. Αναλογιστήκαμε τον Γιώργη από ΤΟ ΝΗΣΙ. Έναν άντρα που αγαπούσε απεριόριστα τη γυναίκα του αλλά δεν ήταν πλάι της όταν πέθανε, για να την παρηγορήσει, και δεν μπορούσε να επισκεφτεί τον τάφο της . Κάτι τέτοιο απαγορευόταν στους συγγενείς των ασθενών της Σπιναλόγκας-και τώρα απαγορευόταν και σε εμάς. Ασφαλώς πενθήσαμε για την απώλεια, αλλά δεν μπορούσαμε να τηρήσουμε τα καθιερωμένα διαβατήρια τελετουργικά. Ήταν η σωστή στιγμή για να ταξιδέψω ξανά με τη φαντασία μου στα τελευταία χρόνια της Σπιναλόγκας.
Μια Νύχτα του Αυγούστου
25 Αυγούστου 1957. Η αποικία των λεπρών της Σπιναλόγκα κλείνει και ακολουθεί ένα γλέντι για την περίσταση στην Πλάκα, στο χωριό ακριβώς απέναντι. Οι υγιείς συναντούν τους πρόσφατα θεραπευμένους και όλοι μαζί τρώνε, χορεύουν και γιορτάζουν αυτή τη σπουδαία στιγμή απελευθέρωσης από τον φόβο και την αρρώστια.
Μια νύχτα που στάθηκε ο Χρόνος
Όλα παγώνουν, ωστόσο, όταν ακούγονται δυό πυροβολισμοί. Η Άννα πέφτει νεκρή. Και το κλείσιμο της αποικίας θα μείνει συνδεδεμένο για πάντα με μια τραγωδία

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ στις ρωγμές του χρόνου
Εκδόσεις Πηγή

2250 μΧ
Δυόµισι αιώνες µετά την Ισοπέδωση των Πάντων το αποτέλεσμα ενός ολοκληρωτικού πολέµου το 2250, που έφερε την ανθρωπότητα στα όριά της, ο Άντον και ο Έβιαν, δύο «Τελικοί Εργάτες», δύο προϊόντα του καιρού τους, βιώνουν τη στυγνή καθηµερινότητα .Οι «τελικοί εργάτες» ό,τι πλησιέστερο διαθέτει η ανθρωπότητα του μέλλοντος σε ανθρώπους, εμπλέκονται στην αναζήτηση μιας υπερκόσµιας κατασκευής που εκτοξεύει τους κατόχους της στην ανώτερη κλίµακα Πολιτισµών. Πρόκειται για ένα γρίφο που περιέχει έξι Παράγοντες και ένα πλανητικό σώµα, και που η ανακάλυψή του, αλλά ταυτόχρονα και η απόκρυψη αυτού, είχε ήδη γίνει κατά τη διάρκεια του πολέµου
Καταλυτικά περιστατικά που συνδέονται με τα γεγονότα του καταστφορικού πολέμου του 2250
Μερικά καταλυτικά περιστατικά που συνδέονται και µε γεγονότα του πολέµου το 2250, ένα όνειρο, η αρωγή µιας µυστηριώδους παρουσίας, οι στρατηγικοί χειρισµοί από τους άπληστους διαφεντευτές της ανθρωπότητας , η παρέµβαση µιας εξωγήινης φυλής που έχει προφητικές ικανότητες και οραµατίζεται συµπαντική κυριαρχία, όλα αυτά θα δηµιουργήσουν ρωγµές πάνω στο γυαλί του Χρόνου. Θα διαρρεύσει έτσι ο κρυµµένος στη χρονική άβυσσο γρίφος, και θα πυροδοτήσουν την επανεκκίνηση της αναζήτησης της υπερκόσµιας κατασκευής.
Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι µία περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας που δεν περιγράφει µόνο ένα ταξίδι µε αφετηρία τη Γη, φτάνοντας ακόµα και πέρα από τον Χρόνο και τον Χώρο, µα θα αποκαλύψει, κυρίως στο δεύτερο τµήµα της ιστορίας, τη βασικότερη παράµετρο για την επίλυση του γρίφου, ενώ θα αποκαλυφθεί η φύση και η κρισιµότητα του σηµαντικότερου Παράγοντα, του Πρώτου

Ο Κωνσταντίνος Εµµανουήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε τεχνολόγος ηλεκτρονικός και ειδικεύτηκε στα δίκτυα υπολογιστών. Η επιστηµονική φαντασία, η αστροφυσική και η αστρονοµία κατέχουν σηµαντικό χρονοµερίδιο ενασχόλησής του. Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι αποτέλεσµα αυτής της ενασχόλησης.
https://www.pigi.gr/product/ep-fantasias-o-protos-paragontas/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.