Βόλτα στην επιχειρηματική Θεσσαλονίκη

0
618

Επιχειρηματική Θεσσαλονίκη | της Λιάνας Αλεξανδρή

Τα νέα δεν είναι καλά. Το Ουκρανικό θέμα διατρέχει όλες τις οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη , αλλά και στη χώρα μας, δημιουργώντας συνθήκες ανασφάλειας και ρευστότητας στον επιχειρηματικό κόσμο. Οι προβλέψεις μιλούν για μεγάλο χρονικό διάστημα αναταραχής στην Ενεργειακή Αγορά με συνθήκες Υφεσης και Πληθωρισμού που φρενάρουν τις μέχρι πρότινος έντονα αναπτυξιακές τάσεις της ελληνικής οικονομίας και αναγκάζουν την Κυβέρνηση να ανασυνταχτεί δημοσιονομικά.

Στο δικό μας… μικρόκοσμο φαίνεται πάντως ότι τα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης (ΜΕΤΡΟ, Ανάπλαση του Εκθεσιακού Κεντρου ΔΕΘ, FLYOVER) προχωρούν κανονικά, ενώ μία σειρά μικρότερων εργολαβιών έχουν πάρει επίσης τη σειρά τους.

 Στον ΟΛΘ, κηρύχθηκε ανάδοχος για την κατασκευή της 6ης Προβλήτας με προϋπολογισμό έργου 150 εκατ. ευρώ. Το έργο θα χρειαστεί περίπου 36 μήνες για να αποπερατωθεί και συνδυάζεται με την ολοκλήρωση της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης του λιμένα.

Στον τομέα της υψηλής Τεχνολογίας το ΕΚΕΤΑ επεκτείνεται σε διάφορους κόμβους στη Β Ελλάδα, τo Thess Intec έλαβε την έγκριση για τη (μερική ) χρηματοδότηση του από το Ταμείο Ανάκαμψης και η νέα Αγορά Μοδιάνο αναμένεται να λειτουργήσει εντός του 2022 , προσδίδοντας  ένα καινούργιο άρωμα  vintage αισθητικής  στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλλονίκης.

Πυρετώδεις είναι οι δραστηριότητες και στον ξενοδοχειακό τομέα, όπου παρουσιάζεται ένα εξαιρετικά αυξημένο ενδιαφέρον, κυρίως αλλοδαπών επενδυτών.

Αρχές Απριλίου ανοίγει   το πεντάστερο ξενοδοχείο «ΟΝ Residence» της «Tor Hotel Group»  και της «Grivalia Hospitality» στο πλαίσιο συνολικής επένδυσης άνω των 20 εκατ. Ευρώ – στο ισόγειο του οποίου θα ξαναλειτουργήσει και το θρυλικό εστιατόριο «Όλυμπος Νάουσα»

Το 2023 αναμένεται να ανοίξει και το πρώτο 5στερο ξενοδοχείο της Brown Hotels στη Θεσσαλονίκη που θα στεγάζεται στο διατηρητέο  πρώην «Βιέννη» και λίγο αργότερα   το  4άστερο ξενοδοχείο –  Lighthouse Thessaloniki – του ίδιου Ομίλου, στη Δωδεκανήσου, στις πρώην καπναποθήκες «Μιχαηλίδη»

Τέλος, ο όμιλος Fattal σε συνεργασία με την  Leonardo Hotels and Resorts Mediterranean θα κατασκευάσει και θα λειτουργήσει το ξενοδοχείο Nyx ( Τσιμισκή 1), που αναμένεται να αδειοδοτηθεί μέχρι το επόμενο έτος.

ΒΕΘ: Ενέργεια, Πρώτες Υλες, Μεταφορικά, γονατίζουν τις Βιοτεχνίες

Τους κραδασμούς της ρωσο – ουκρανικής σύρραξης αισθάνονται έξι στις δέκα βιοτεχνίες της Θεσσαλονίκης, καθώς επηρεάζονται αρκετά έως πολύ από τον πόλεμο που έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα στην οικονομική πολιτική και στο επιχειρείν.

Εντονότερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι μικτές βιοτεχνικές επιχειρήσεις  (μεταποιητικές και εμπορικές) καθώς το 74% επηρεάζεται αρκετά έως πολύ από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Οριακά μικρότερο είναι το ποσοστό των μεταποιητικών επιχειρήσεων (70%) που επηρεάζονται από τον πόλεμο στην Ουκρανία, ενώ σχεδόν στο ήμισυ μειώνεται το ποσοστό (38%) για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών.

Τα παραπάνω στοιχεία προκύπτουν από το πρώτο μέρος της  Έρευνας Οικονομικής Συγκυρίας (Οικονομικό Βαρόμετρο) του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Το ΒΕΘ εγκαινίασε την 1η Μαρτίου, το Οικονομικό Βαρόμετρο, που αφορά τις επιχειρήσεις – μέλη του και αποτελεί δίμηνη έρευνα, με ερωτήσεις επικαιρότητας και ερωτήσεις αναφορικά με την πορεία των βιοτεχνικών επιχειρήσεων.

Το πρώτο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου, διεξήχθη σε δείγμα 308 επιχειρήσεων – μελών του ΒΕΘ  το διάστημα 2 έως 7 Μαρτίου. Την έρευνα υλοποιεί η εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview, για λογαριασμό του ΒΕΘ.

Μέτρα για να υπάρξει έλεγχος στις ανατιμήσεις μιας σειράς προϊόντων ζητούν οι βιοτέχνες.  Το 46% των συμμετεχόντων απαντά πως το πλέον ενδεδειγμένο μέτρο είναι η μείωση του ΦΠΑ από το 13% στο 6% στα είδη πρώτης ανάγκης, το 33% ζητά αύξηση της επιδότησης στην ενέργεια, ενώ το 21% μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Για το 56% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα τα τιμολόγια ρεύματος έχουν διπλασιαστεί, για το 32% έχουν τριπλασιαστεί ενώ για το 21% έχουν  υπερτριπλασιαστεί.

Κάνοντας μια ανάλυση μεταξύ των βιοτεχνιών που συμμετείχαν στο Οικονομικό Βαρόμετρο, το 79% των μεταποιητικών επιχειρήσεων απαντούν πως τα τιμολόγια ρεύματος έχουν διπλασιαστεί, ενώ το εν λόγω ποσοστό αυξάνεται σε 94% για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών και για τις μικτές διαμορφώνεται σε 91%.

Σε παύση λειτουργίας εκτιμά το 85% των ερωτηθέντων πως θα μπορούσε να οδηγήσει επιχειρήσεις το ράλι των τιμών ενέργειας, πρώτων υλών, μεταφορικών κλπ.Για ελλείψεις σε πρώτες ύλες, αναλώσιμα, ανταλλακτικά κλπ που είναι εισαγόμενα κάνει λόγο το 54% των συμμετεχόντων στο Οικονομικό Βαρόμετρο, το 12% απαντά πως οι ελλείψεις δεν αφορούν τις επιχειρήσεις τους ενώ το 34% σημειώνει πως δεν υπάρχουν ελλείψεις. Πιο συγκεκριμένα το 68% των μεταποιητικών επιχειρήσεων απαντά πως αντιμετωπίζει ελλείψεις σε πρώτες ύλες, αναλώσιμα, ανταλλακτικά κλπ ενώ αντιμέτωπο με τις λόγω ελλείψεις έρχεται το 59% των μικτών επιχειρήσεων και το 36% της παροχής υπηρεσιών.

ΣΕΒΕ: Πτώση των προσδοκιών για τις εξαγωγές το β’ εξάμηνο του 2021

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε ο Δείκτης Εξαγωγικών Προσδοκιών στη χώρα στο β’ εξάμηνο του 2021 συγκριτικά με το α’ εξάμηνο του 2021 και το β’ εξάμηνο του 2020 και ανήλθε συγκεκριμένα σε 115,0 μονάδες. Οι επιμέρους ενότητες του Δείκτη  TCI  ΣΕΒΕ-DHL αφορούσαν στις εξαγωγές, τις εγχώριες πωλήσεις, τις διεθνείς και τις εγχώριες οικονομικές συνθήκες, ενώ το θέμα επικαιρότητας επικεντρώθηκε στις αυξήσεις των τιμών πρώτων υλών, του ενεργειακού και του μεταφορικού κόστους.

Η κατάρτιση του δείκτη πραγματοποιήθηκε από τον ΣΕΒΕ-Σύνδεσμο Εξαγωγέων σε συνεργασία με την εταιρία DHL, μέλος του ΣΕΒΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δείκτης TCI SEVE-DHL για το 2ο εξάμηνο του 2021 διαμορφώθηκε σε 115,0 μονάδες (όπου TCI>100 = αισιοδοξία και TCI<100 = απαισιοδοξία) έναντι 138,8 μονάδων του 1ου εξαμήνου του 2021 και 123,0 μονάδων του 2ου εξαμήνου του 2020, με την αύξηση συγκριτικά με τα προηγούμενα εξάμηνα να διαμορφώνεται σε 15,8 μονάδες και 52,0 μονάδες αντίστοιχα.

Η υλοποίηση της έρευνας έγινε από το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών & Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, με Επιστημονικό Σύμβουλο τον Καθηγητή Ιωάννη Χατζηδημητρίου, Διευθυντή του Μεταπτυχιακού Προγράμματος στις Διεθνείς Επιχειρηματικές Δραστηριότητες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25/10/21–26/11/21 σε επιλεγμένο δείγμα 250 εξαγωγικών επιχειρήσεων από όλη τη χώρα (οι 222 ανταποκρίθηκαν. Ειδικότερα, με αρχικό κριτήριο τις επιχειρήσεις με ετήσιο τζίρο πάνω από €1.000.000, το δείγμα περιλαμβάνει επιχειρήσεις από πρωτογενή παραγωγή, βιομηχανία και εμπόριο.

Η σημαντική επιδείνωση των αποτελεσμάτων στο β’ εξάμηνο του 2021 επήλθε κυρίως εξαιτίας της μείωσης των προσδοκιών στις ενότητες των διεθνών και των εγχώριων οικονομικών συνθηκών, στις οποίες οι θετικές απαντήσεις μειώθηκαν κατά 33 και 38 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα. Στην ενότητα των εξαγωγών οι προσδοκίες παρέμειναν σε υψηλά επίπεδα με το 55% να αναμένει βελτίωση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις εγχώριες πωλήσεις διαμορφώθηκε σε 42%.

Σε ό,τι αφορά στις αυξήσεις συγκριτικά με το 2020 και το 2019 και συγκεκριμένα αυτές που ξεπέρασαν τον διπλασιασμό (πάνω από 100%), στις Πρώτες Υλες τα ποσοστά διαμορφώθηκαν σε 6% και 7% αντίστοιχα, στο Μεταφορικό Κόστος διαμορφώθηκαν σε 23% και 24% αντίστοιχα και στο Ενεργειακό Κόστος σε 12% και 14% αντίστοιχα.

ΣΒΕ: Ερευνα για το κόστος Ενέργειας στη Βιομηχανία – Κίνδυνος απώλειας σημαντικών Αγορών

Τις προτάσεις του για την έμπρακτη ενίσχυση των μεταποιητικών επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την αύξηση των τιμολογίων ενέργειας, καθώς και τα αποτελέσματα έρευνας γνώμης για τις επιπτώσεις των συγκεκριμένων αυξήσεων στην καθημερινή λειτουργία και στην ανταγωνιστικότητά τους δημοσιοποίησε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ). Όπως επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΣΒΕ  Αθανάσιος Σαββάκης,

«Η έρευνα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) για τις επιπτώσεις στην ανταγωνιστικότητα και στην καθημερινή λειτουργία των μικρομεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων εξ΄αιτίας της αύξησης των τιμών στα τιμολόγια ενέργειας, καταγράφει σημαντικές αυξήσεις από 20% έως και 40% στο κόστος παραγωγής της βιομηχανίας, στις τιμές πρώτων υλών και ενδιαμέσων προϊόντων, καθώς και στο κόστος μεταφοράς.

Μαζί με τη μείωση των εξαγωγών που επίσης καταγράφεται στην έρευνα, είναι προφανής ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών αγορών του εξωτερικού, με αρνητικές συνέπειες στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και φυσικά στη διακράτηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Για να μην επαληθευτούν οι δυσοίωνες προβλέψεις των επιχειρήσεων για το άμεσο χρονικό διάστημα, ο ΣΒΕ προτείνει συγκεκριμένα μέτρα, που οδηγούν σε μείωση του κόστους ενέργειας για τη βιομηχανία και σε διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Βεβαίως, την τελευταία τριετία έχουν ληφθεί πολλές ευνοϊκές αποφάσεις που έχουν ενισχύσει έμπρακτα την ανταγωνιστικότητα της βιομηχανίας. Οι συγκεκριμένες αποφάσεις είχαν σημαντικά αποτελέσματα που υποβοήθησαν τις επιχειρήσεις, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα ενίσχυσης που θα ληφθούν από την Κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θέσουν σε κίνδυνο τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Σαββάκης

ΣΕΒ- ΕΒΕΘ: Ψηφιακό Εργαστήριο για την Κυβερνοασφάλεια

Με θέμα «Κυβερνοασφάλεια για Μεσαίες και Μικρές επιχειρήσεις» οργανώθηκε Ψηφιακό Εργαστήριο για την προσαρμογή  στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στο πλαίσιο της συνεργασίας του ΣΕΒ με το ΕΒΕΘ

Στόχος του Εργαστηρίου ήταν η ενημέρωση των επιχειρήσεων για τους κινδύνους ασφαλείας στο ψηφιακό περιβάλλον, και οι καλές πρακτικές για την αποτροπή και αντιμετώπισή τους.

Σε συνεργασία με ειδικούς της αγοράς, συζητήθηκαν θέματα όπως:

 • Πόσο συχνές είναι οι κυβερνοεπιθέσεις και πόσο κινδυνεύει μια μεσαία ή μικρή επιχείρηση από αυτές;
 • Πού στοχεύουν οι χάκερς;
 • Ποιες μορφές μπορεί να λάβει μια κυβερνοεπίθεση; Πώς εκδηλώνεται και πώς καταλαβαίνουμε ότι η επιχείρησή μας έχει πέσει θύμα;
 • Ποια είναι τα συνηθέστερα λάθη των επιχειρήσεων στην πρόληψη και διαχείριση κυβερνοεπιθέσεων;
 • Ποια μέτρα πρόληψης μπορεί να λάβει μια μικρομεσαία επιχείρηση ή ένας επαγγελματίας; Πού θα πρέπει να δοθεί έμφαση;
 • Ποιο το κόστος της μη πρόληψης;

Εμείς και …οι άλλοι

Αθλητισμός και κακοποίηση

Επίκαιρη ημερίδα με θέμα «Αθλητισμός και Κακοποίηση» οργάνωσε η Επιτροπή Διοίκησης του Καυτανζογλείου Σταδίου,στην αίθουσα εκδηλώσεων του σταδίου στο  Κτίριο Διοίκησης με πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις επώνυμων ψυχολόγων και αθλητών, όπως οι:

 • Σοφία Μπεκατώρου, Oλυμπιονίκης και Ψυχολόγος, ΟLY B.Sc.
  • Βασιλίνα Γαλανοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος, B.Sc. MA
  • Σοφία Δραμιλάκη, Κλινική Ψυχολόγος, B.Sc. MA
  • Μαρία Καρυδιανάκη, Κλινική Ψυχολόγος, B.Sc.
  • Κατερίνα Παπαδοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος, B.Sc.
  • Στέλλα Δούκα, Καθηγήτρια, ΤΕΦΑΑ, ΑΠΘ, αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διοίκησης Καυτανζογλείου Εθνικού Σταδίου

Χ.Ο.Π.Α Ηρωες 112: Πρόγραμμα εκπαίδευσης μικρών παιδιών για αντίδραση σε επείγουσες καταστάσεις υγείας

Οι «Χ.Ο.Π.Α. Ήρωες» είναι η βραβευμένη εκπαιδευτική πρωτοβουλία που έχει ως στόχο την αναγνώριση των συμπτωμάτων του εγκεφαλικού επεισοδίου από μικρά παιδιά και την ανάγκη για άμεση δράση. Αξιοποιεί τον ενθουσιασμό που έχουν τα παιδιά να μαθαίνουν και να μοιράζονται και ενθαρρύνει τη μεταλαμπάδευση της γνώσης στην υπόλοιπη οικογένειά τους, ιδιαίτερα στους παππούδες και τις γιαγιάδες τους. Το πρόγραμμα έχει λάβει και την επίσημη έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για πρώτη χρονιά φέτος οι «Χ.Ο.Π.Α.Ηρωες 112», καλούν τους εκπαιδευτικούς, νηπιαγωγούς, δασκαλους δημοτικού, εργαζόμενους σε ΚΔΑΠ, εκπαιδευτικούς νοσηλευτές και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς, να γίνουν πρεσβευτές του προγράμματος, μεταλαμπαδεύοντας τη γνώση, την εμπειρία και τον ενθουσιαμό τους σε συναδέλφους.

Με τον τρόπο αυτό θα αναπτυχθεί η κοινότητα «Χ.Ο.Π.Α.Ηρωες 112» σε περισσότερα σχολεία σε όλα τα σημεία της Ελλάδας σε συνεργασία με την Eduk8. Οι δέκα  Ήρωες πρεσβευτές – δάσκαλοι και δασκάλες που θα συγκεντρώσουν και  θα  αποστείλουν τις περισσότερες συμμετοχές σχολείων, θα βραβευτούν από την Εduk8 με εκπαιδευτικά δώρα αξίας που προσφέρουν εκπαιδευτικές λύσεις STEAM από κορυφαία brands παγκοσμίως: LEGO Education, Makeblock Education & Learning Resources. Επιπλέον, η Eduk8 θα προσφέρει 10  εκπαιδεύσεις LEGOEducationAcademy. Πρόκειται για την επίσημη διεθνή και πιστοποιημένη εκπαίδευση από τη LEGO Education, αναφορικά με λύσεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και οι εκπαιδεύσεις αφορούν αποκλειστικά ενήλικες.

Η Eduk8 είναι περήφανη που στηρίζει την προσπάθεια, μαθητών και εκπαιδευτικών  στα σχολεία που θα βγουν νικητές στον πίνακα κατάταξης συμμετοχής του προγράμματος για την περίοδο Δεκέμβριος 2021-Απρίλιος 2022.

Το πρώτο καινοτόμο και μοναδικό phygital κατάστημα στην Ελλάδα

Μια πρωτότυπη καινοτόμα επιχείρηση. που βασίζεται στη σύγχρονη Τεχνολογία και συνδυάζει το physical με το digital ιδρύθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το κατάστημα iToocan με γυναικεία σπορ και  αθλητικά ρούχα, μέσα στο οποίο οι πελάτες μπορούν να βρουν εκατοντάδες κωδικούς ρούχων, διαλέγοντας τα σε tablets που βρίσκονται στους τοίχους και στη  συνέχεια, χωρίς καν να μπει κανείς στη διαδικασία της δοκιμής σε δοκιμαστήριο, μπορεί να δει τον εαυτό του με το ρούχο που έχει επιλέξει στον ψηφιακό καθρέπτη.

H ριζοσπαστική αυτή ιδέα ανήκει στην πολυτάλαντη ιδιοκτήτρια, σκηνοθέτρια και performingarts expert, Αθηνά Δράγκου. Η τεχνολογία όμως συναντά και τον ανθρώπινο παράγοντα. Η φιλοσοφία της εταιρίας είναι η δημιουργία ενός community, μιας κοινότητας που αγκαλιάζει τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητα της κάθε γυναίκας, απενοχοποιώντας το bodyshaming, αφού η βασική αρχή είναι ότι, όλες οι γυναίκες είναι όμορφες, η κάθε μια με το δικό της τρόπο.

Τα προϊόντα είναι από τη Βραζιλία, κατασκευασμένα από πρώτες ύλες φιλικές προς το περιβάλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι το phygital κατάστημα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα.

A JEWEL MADE IN GREECE – TheYearofColors: Μεγάλη Συνάντηση Δημιουργών Σύγχρονου Ελληνικού Κοσμήματος στη Θεσσαλονίκη

Η AJEWELMADE IN GREECE, η πολυεπίπεδη και συνεχώς αναβαθμιζόμενη πλατφόρμα προώθησης και ανάδειξης του σύγχρονου ελληνικού κοσμήματος στην Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο, διοργάνωσε έκθεση – συνάντηση δημιουργών στη Θεσσαλονίκη  με τίτλο “The Year of Colors”, αποδίδοντας στις  δημιουργίες έναν πιο ευδιάθετο τόνο και  αναδεικνύοντας τα χρώματα πάνω στα κοσμήματα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε  από 1 έως 3 Απριλίου 2022, στο ξενοδοχείο, The Met Hotel της Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή 18 εκθετών Το κοινό της Θεσσαλονίκης μπορούσε  να επιλέξει κοσμήματα σε ειδικά φιλικές τιμές και οι έμποροι να γνωρίσουν από κοντά τις δημιουργίες των καλλιτεχνών, οι οποίοι έχουν κατασκευάσει εντυπωσιακά κοσμήματα με ιδιαίτερες υφές και υλικά, καθώς και πολύχρωμα σχέδια. Μια συνάντηση γεμάτη χρώμα και λάμψη, με τη συμμετοχή  εμπνευσμένων Ελλήνων καλλιτεχνών.

Πολύ σημαντική ήταν και η παρουσία του εκτιμητή Διαμαντιών και Πολυτίμων Λίθων στην Ελλάδα, κ. Γιώργου Σπυρομήλιου με την ομάδα του, που μύησαν το κοινό στο γοητευτικό κόσμο των διαμαντιών.

Γενέθλια για το One Sαlonica

Τα  7 χρόνια λειτoυργίας του γιόρτασε το  Εμπορικό Κέντρο One Salonica, με μια  live  συναυλία της Tζόζεφιν, μια εντυπωσιακή Επίδειξη Μόδας και ένα  gala πάρτυ στο roof garden  του ξενοδοχείου The Met Hotel. Χρόνια Πολλά!

Προηγούμενο άρθροΔημόσια Υγεία, Ασφάλεια και έξυπνες λύσεις στην καθημερινή ζωή…
Επόμενο άρθροΓιάννης Κότσιρας – Γιώτα Νέγκα στο Θέατρο Δάσους
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.