Βόλτα στην επιχειρηματική Θεσσαλονίκη

0
415

Tης  Λιάνας Αλεξανδρή

Εντονη η επιχειρηματική δραστηριότητα και οι εκδηλώσεις το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο στη Θεσσαλονίκη, πολλές με άρωμα της νέας χρονιάς και με πολύ αισιοδοξία για το μέλλον. Σα να ξύπνησε η πόλη από το covid… κώμα των τριών ετών, γεμάτη ενέργεια για νέες επενδύσεις, κυρίως στο Real Estate αλλά και σημαντικά business plans στα σκαριά, υποστηριζόμενη ταυτόχρονα από ενα πλέγμα βασικών υποδομών, όπως το ΜΕΤΡΟ  που ε…ε… ερχεται στο τέλος του έτους, τo FLY OVER, η αναδιάρθρωση της ΔΕΘ, τα νέα έργα στο Λιμάνι, το THESS INTEC κ.α.

Το ONResidence αναβιώνει θρύλους της  Θεσσαλονίκης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του boutique ξενοδοχείου 5 αστέρων ONResidence στη Θεσσαλονίκης, παρουσία του κ. Σταύρου Καλαφάτη, Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ο οποίος πραγματοποίησε την κοπή της κορδέλας του ιστορικού αυτού έργου.

Οικοδεσπότες της επίσημης τελετής ήταν ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality, και ο κ. Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της TORHotelGroup, ενώ την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους o Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ.  Κωνσταντίνος Ζέρβας, θεσμικοί φορείς της συμπρωτεύουσας και εκπρόσωποι των τοπικών Μέσων.

Οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το ιστορικό τοπόσημο και τους ιδιαίτερους χώρους του, που ξεχωρίζουν για τη μοναδική αρχιτεκτονική – που συνδυάζει την αίγλη και την πολυτέλεια μίας άλλης εποχής με την υψηλή αισθητική και τις ανέσεις του σήμερα.

Το ONResidence αποτελεί ένα έργο-σταθμό, τόσο για τον κλάδο του πολυτελούς τουρισμού της χώρας, όσο και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας της Θεσσαλονίκης, καθώς επέστρεψε και το θρυλικό «Όλυμπος Νάουσα»  πιο λαμπερό από ποτέ έπειτα από 28 χρόνια.

Ξεκινώντας τη λειτουργία του στα τέλη Απριλίου  του 2022,το boutique αυτό ξενοδοχείο ήρθε να αναβαθμίσει την τουριστική αγορά της Βορείου Ελλάδας και μέχρι σήμερα έχει υποδεχτεί χιλιάδες επισκέπτες κυρίως από την Ελλάδα και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης της  GrivaliaHospitality, ενός από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, και του Ομίλου TORHotelGroup, μίας ελληνικής ξενοδοχειακής επιχείρησης με μακρά παράδοση στον τομέα του τουρισμού,με το ύψος της συνολικής επένδυσης να φτάνει το 20 εκατ. ευρώ.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών  κ. Σταύρος Καλαφάτης, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Αποτελεί για μένα ιδιαίτερη χαρά να διαπιστώνω τα τελευταία τρία χρόνια ότι η Θεσσαλονίκη αναδεικνύεται σ΄ ένα ισχυρό επενδυτικό hub για τη χώρα κι έχει προσελκύσει  κεφάλαια εκατομμυρίων ευρώ σε υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές που διευρύνουν και άλλο την τουριστική της προοπτική. Μια τέτοια επένδυση, όπως το ON Residence, στον Τουρισμό, μάς κάνει να αισιοδοξούμε και για περαιτέρω ανάπτυξη που θα βοηθήσει, τόσο το υγιές Επιχειρείν, όσο και την ανάπτυξη της περιοχής. Συγχαρητήρια στην Grivalia Hospitality και την οικογένεια Τορνιβούκα για την επιτυχημένη επένδυσή τους, για την ένταξη του πεντάστερου ξενοδοχείου ΟΝ Residence, που αποτελεί πραγματικό στολίδι, στο ξενοδοχειακό δυναμικό της Θεσσαλονίκης»

Ο κ. Γιώργος Χρυσικός, Πρόεδρος &Διευθύνων Σύμβουλος της Grivalia Hospitality,δήλωσε σχετικά: «Σήμερα εγκαινιάζουμε και επίσημα το ONResidence, ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας για εμάς, αλλά και για το σύνολο της τοπικής κοινωνίας. Είμαστε ευτυχείς που συνεργαστήκαμε με την οικογένεια Τορνιβούκα για την υλοποίηση αυτού του ιστορικούέργου και ως GrivaliaHospitality, συνεχίζουμε να επικεντρωνόμαστε στην ανάπτυξη υπερπολυτελών τουριστικών ακινήτων, πάντοτε με σεβασμό απέναντι στο φυσικό τοπίο, στην ιστορία και στην πολιτισμική κληρονομιά κάθε περιοχής.»

Ο Κωνσταντίνος Τορνιβούκας, CEO της TORHotelGroup, ανέφερε μεταξύ άλλων,  «Το ξενοδοχείο ONResidence και το εστιατόριο  « Όλυμπος Νάουσα» είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τη GrivaliaHospitality με την οποία μοιραζόμαστε την ίδια φιλοσοφία όσον αφορά στο σεβασμό της ιστορίας, στην ποιότητα κατασκευής και παρεχόμενων υπηρεσιών. Για την οικογένειά μας, με μια ιστορία 100 ετών στη φιλοξενία της Θεσσαλονίκης, τα σημερινά εγκαίνια είναι ενα ορόσημο και είμαστε σίγουροι ότι το ONResidenceθα έχει ένα λαμπρό μέλλον που θα ενδυναμώσει το τουριστικό προϊόν της Θεσσαλονίκης».

Σήμερα, το ONResidence διαθέτει 80 εργαζόμενους. Η περίοδος της ανακατασκευής  του διήρκησε πέντε χρόνια και σε αυτήν απασχολήθηκαν πάνω από 350 άνθρωποι.

Η ανακατασκευή του ιστορικού μερικώς διατηρητέου κτιρίου του «Όλυμπος Νάουσα», που επί δεκαετίες αποτέλεσε σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία, ξεκίνησε το 2017. Κατά το διάστημα αυτό, υλοποιήθηκαν εργασίες εκσυγχρονισμού και επέκτασης, καθώς και εργασίες συντήρησης και αναπαραγωγής των ιδιαίτερων διακοσμητικών και αρχιτεκτονικών στοιχείων, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εφορείας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού σε όλα τα στάδια

Ασημειώνεται  ότιΗ Grivalia Hospitality είναι ένας από τους σημαντικότερους επενδυτές στον τομέα της πολυτελούς φιλοξενίας στην Ελλάδα, που εξειδικεύεται στην ανάπτυξη πολυτελών τουριστικών ακινήτων σε εξαιρετικούς και προβεβλημένους προορισμούς της χώρας. Μέσα από τα επενδυτικά της έργα, στρατηγικός στόχος της Grivalia Hospitality είναι η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ελλάδας και η περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου της πολυτελούς φιλοξενίας στη χώρα μας.

Μετρώντας 7 χρόνια παρουσίας, η Grivalia Hospitality διαθέτει ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο με 6 premium hospitality projects υπό ανάπτυξη ή λειτουργία συνολικής αξίας 450 εκατ. ευρώ, τα οποία με την ολοκλήρωση τους θα ξεπεράσουν τα 800 εκατ. ευρώ. Με στόχο να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών στους επισκέπτες, όλες οι αναπτύξεις της εταιρείας υλοποιούνται με σεβασμό απέναντι στο φυσικό τοπίο, στην ιστορία κάθε κτιρίου και στην κληρονομιά κάθε τόπου, ακολουθώντας τις βέλτιστες μεθόδους αρχιτεκτονικής, κατασκευής, βιωσιμότητας και σχεδιασμού. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε έργο αποκτάει τη δική του ξεχωριστή ταυτότητα και μετατρέπεται σε σημείο αναφοράς της περιοχής όπου βρίσκεται.

Αντίστοιχα, ο όμιλος TOR Hotel Group είναι μια ελληνική, οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση με μακρά παράδοση 97 ετών στον τομέα του τουρισμού έχοντας στο ιστορικό της το πρώτο ξενοδοχείο πολυτελείας στη Θεσσαλονίκη, το ιστορικό Mediterranéeπου λειτούργησε από το 1925 μέχρι το μεγάλο σεισμό της Θεσσαλονίκης το 1978. Σήμερα ο Όμιλος απασχολεί περισσότερους από 400 εργαζόμενους και αποτελείται από 5 ξενοδοχειακές μονάδες στη Βόρεια Ελλάδα, που θεωρούνται κορυφαίες στην κατηγορία τους. Στον Όμιλο ανήκουν το νέο 5* ξενοδοχείο On Residence στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, το σύγχρονο 4* City Hotel στην καρδιά της πόλης, το Luxury Boutique ξενοδοχείο 5* The Excelsior, καθώς και το φημισμένο Eagles Resort στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής με το πολυτελές 5* Eagles Palace και το 5* Eagles Villas.

Όρισε το επαγγελματικό σου μέλλον, γνώρισε τις επιλογές σου

Πρωτοφανής η προσέλευση του  κόσμου, κυρίως νέων ανθρώπων  υψηλής ακαδημαικής κατάρτισης σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Έξυπνο επαγγελματικό μέλλον, Έξυπνες επιλογές στο παρόν! –Ο επαγγελματικός προσανατολισμός γίνεται πράσινος» και τίτλο “Τα Πράσινα Επαγγέλματα του Μέλλοντος”. στις 30/01/23 στο Hyatt Regency Θεσ/νίκης .

Το  εκπαιδευτικό και κυρίως ενημερωτικό αυτό event  οργάνωσε  στα πλαίσιο του MONEYSHOW  τo ΕλληνοΙταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Διοικούσας Επιτροπής  ΝΔ  Ν. Θεσσαλονίκης και το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος

Η εκδήλωση είχε  στόχο την υπεύθυνη, πολύπλευρη ενημέρωση για θέματα που αφορούν στις νέες θέσεις εργασίας που διαμορφώνονται από την παγκόσμια στροφή της σύγχρονης κοινωνίας στα νέα, πράσινα επαγγέλματα. Διακεκριμένοι ομιλητές από όλους τους χώρους (επιστήμη, τεχνολογία, επιχειρείν, πολιτική, οικονομία, εκπαίδευση κα.)  με σύγχρονες, συνοπτικές εισηγήσεις ενημέρωσαν  το κοινό  έγκυρα και υπεύθυνα για ό,τι αφορά τον πράσινο επαγγελματικό προσανατολισμό. Κατ ‘ ουσίαν  η όλη διοργάνωση στόχευσε  κυρίως σε νέους που αναζητούν τις επαγγελματικές προκλήσεις του μέλλοντος αλλά και εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους  φορέων, επαγγελματίες, συλλόγους  γονέων κ.α.

ΠΟΒΑΚΩ: Στόχοι και απολογισμός

Τους στόχους για ένα δυναμικό 2023 έθεσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων , Ωρολογοπωλών, (ΠΟΒΑΚΩ) με αφορμή  γεύμα που παρέθεσε στα ΜΜΕ για την ανταλλαγή ευχών για τη νέα χρονιά.Από τη συνάντηση δεν απουσίασε ο απολογισμός του απαιτητικού 2022 και η σημαντική εκκίνηση των δραστηριοτήτων του κλάδου της Αργυροχρυσοχοΐας, έπειτα από δύο χρόνιααδράνειας, εξαιτίας της πανδημίας. Η κλαδική παρουσία δυναμώνει με τις Εκθέσεις KOSMIMA και ATHENS INTERNATIONAL JEWELERY SHOW, καθώς επίσης και με τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος.

Οι επαγγελματίες του κλάδου συμβάλλουν στις προσπάθειες της Πολιτείας για εξοικονόμηση ενέργειας και ζητούν κατάργηση του φόρου πολυτελείας και εισαγωγή της διδασκαλίας του κοσμήματος στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΟ , Πέτρος Καλπακίδης

Παράλληλα, η ΠΟΒΑΚΩ μετέχει στις πρακτικές της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίαςτου Υπουργείου Ανάπτυξης, με απώτερη επιδίωξη η χειροτεχνία και η καλλιτεχνική βιομηχανία να επεκταθούν στους περισσότερους κλάδους που απαιτούν τεχνική.

Όλα τα παραπάνω απορρέουν από την αισιόδοξη στάση επιχειρηματιών και τεχνιτών ότι   κόσμημα φέρει τη δική του ταυτότητα στον Πολιτισμό και την Ιστορία,επιμένοντας να λάμπει στον χρόνο.

ΣΒΕ: 14 επιχειρήσεις βραβεύτηκαν στα Βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος απένειμε για 8 η φορά τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ». Βραβεύθηκαν 14 επιχειρήσεις οι οποίες, σε μία δύσκολη περίοδο για την οικονομία και τηνκοινωνία, κατάφεραν να αναπτυχθούν και να διακριθούν ιδιαίτερα. Μετά από 2 χρόνια που δεν πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση λόγω της πανδημίας, τα βραβεία απονεμήθηκαν  στο ξενοδοχείο “The Met Hotel”.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση τουΕυρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς.

Η Πρόεδρος του ΣΒΕ, κα Λουκία Σαράντη, στην έναρξη της τελετής, τόνισε μεταξύ άλλων:Ειλικρινά, όλοι στον ΣΒΕ πιστεύουμε ότι αξίζει να δώσουμε από ένα βραβείο σε κάθε μίαελληνική επιχείρηση που κατάφερε να επιβιώσει, να μείνει ζωντανή, όλα αυτά τα τόσοδύσκολα τελευταία 12-13 χρόνια.

Εκπροσωπώντας, λοιπόν, όλες αυτές τις ελληνικές επιχειρήσεις, σήμερα βραβεύονται ορισμένες οι οποίες διακρίθηκαν ιδιαίτερα, σε τομείς που εμείς στον ΣΒΕ θεωρούμε πως είναιοι πλέον κρίσιμοι για τον χώρο μας: Εξωστρέφεια. Περιβάλλον. Καινοτομία. Έρευνα καιανάπτυξη. Εταιρική κοινωνική ευθύνη. Απασχόληση. Και βέβαια, επενδύσεις.Νιώθω ότι εκτός από το βραβείο τους οφείλουμε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ για την προσφοράτους, για τη σκληρή δουλειά τους, γιατί με όσα επιτυγχάνουν βγάζουν ασπροπρόσωπο το ελληνικό επιχειρείν, την ελληνική βιομηχανία. προάγουν τον χώρο μας και δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για να γίνουμε καλύτεροι.

Τα βραβεία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΞΙΑ 2022 απενεμήθησαν  με βαση τις  Θεματικές Ενοτητες ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ,  ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ,  ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και  Ειδικό Βραβείο για τις εξαιρετικές επιχειρηματικές επιδόσεις της PEOPLECERT .

Μεγάλοι  χορηγοί της εκδήλωσης  ήταν η  ΑΛΟΥΜΥΛ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ Α.Ε. και η ENTERSOFT Α.Ε.

ΣBE: Ευρωπαϊκό Σεμινάριο με θέμα “Ανθεκτικότητα του Δικτύου Enterprise Europe Network (EEN) στις μελλοντικές προκλήσεις”

Σεμινάριο με τίτλο “Ανθεκτικότητα του Δικτύου Enterprise Europe Network (EEN) στις μελλοντικές προκλήσεις”  διοργάνωσε.στις αρχές Φεβρουαρίου  ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι υπηρεσίες που παρέχει το δίκτυο ΕΕΝ στις επιχειρήσεις και πώς μπορούν να προσαρμοστούν στις τρέχουσες ή μελλοντικές κρίσεις. Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 41 άτομα από 14 Ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποίησαν εισηγήσεις εκπρόσωποι από τη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, Βιομηχανίας, Επιχειρηματικότητας και ΜμΕ της ΕυρωπαϊκήςΕπιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας και του Εκτελεστικού Οργανισμού ΜμΕ (EISMEA) και του CEDEFOP. Την δεύτερη μέρα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση που αφορούσε την μεθοδολογία Business FutureProofing Tool η οποία αναπτύχθηκε από το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ του ΙΤΕ και την έδρα της UNESCO για την έρευνα του μέλλοντος.

Μπρατάκος από ΒΕΘ: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αγορά και κοινωνία στα δύσκολα

Μήνυμα αισιοδοξίας πως η ελληνική οικονομία θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του πληθωρισμού,  καθώς, όπως είπε «έχει χτίσει  ισχυρότερα αναχώματα ενάντια στις εξωτερικές πιέσεις», έστειλε κατά την ομιλία του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος στο δείπνο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης για τον εορτασμό της νέας χρονιάς.

Ο υφυπουργός έκανε αναφορά στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, τόσο στη διάρκεια της πανδημίας όσο και για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, αλλά και στις μειώσεις φόρων που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ή σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα.

Όπως τόνισε είναι «υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει την κοινωνία και την αγορά  στα δύσκολα.Το κάνουμε και θα συνεχίσουμε. Αλλά κάθε ευρώ που κατευθύνουμε σε έκτακτες παροχές, σε φορολογικές ελαφρύνσεις, σε εισοδηματικές ενισχύσεις,  είναι μετρημένο και υπολογισμένο.  Δεν παρεκκλίνουμε από το στόχο μας για πρωτογενές πλεόνασμα το 2023. Δεν διακινδυνεύουμε τον εθνικό στόχο για απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας» ανέφερε ο κ. Μπρατάκος υπογραμμίζοντας πως «έχουμε εξασφαλίσει και αξιοποιούμε το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό πακέτο στη μεταπολεμική ιστορία της χώρας: με συνολικές πιστώσεις ύψους άνω των 30 δισεκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, με το νέο  ΕΣΠΑ, ύψους 26,5 δισ. Ευρώ, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, με την πρωτοβουλία “Connecting Europe” για τις μεταφορές, την ενέργεια και τις ψηφιακές υπηρεσίες.  Από αυτούς τους πόρους, πάνω από 8 δισεκατομμύρια ευρώ κατευθύνονται στη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας».

Αναφερόμενος ο κ. Μπρατάκος στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας υπογράμμισε ότι «το 2021 πετύχαμε τον τρίτο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ευρωζώνη, υπερκαλύπτοντας σχεδόν τις απώλειες της πανδημίας. Το 2022 ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι διπλάσιος του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Και το 2023 – παρά την επιβράδυνση – η Ελλάδα θα τα πάει καλύτερα σε σύγκριση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Τη χρονιά που πέρασε, είχαμε ρεκόρ αύξησης των επενδύσεων και των εξαγωγών. Η Ελλάδα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη παγκόσμιων κολοσσών, όπως η Amazon, η Microsoft και η Pfizer. Ειδικά η Θεσσαλονίκη, έχει γίνει πόλος προσέλκυσης επενδύσεων, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και νέες ευκαιρίες και προοπτικές για τις τοπικές επιχειρήσεις».

Για την πολιτική διαχείρισης που πέτυχε η Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα στις παγκόσμιες κρίσεις των τελευταίων ετών μίλησε ο  αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του. Ο κ. Σχοινάς  αναφέρθηκε στην κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τα εμβόλια, το πιστοποιητικό κινητικότητας, την δημοσιονομική υποστήριξη των κρατών μελών, το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης και στήριξης της αγοράς εργασίας, καθώς και στο εμβληματικό, όπως το χαρακτήρισε, Ταμείο Ανάκαμψης.Σε ό,τι αφορά το νέο ευρωπαϊκό έτος επισήμανε ότι αυτό είναι αφιερωμένο στις δεξιότητες, σε πρωτοβουλίες για τη στήριξη, αναβάθμιση και χορήγηση νέων δεξιοτήτων, που όπως εξήγησε, «θα λύσει σημαντικά προβλήματα για τις επιχειρήσεις».

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο υφυπουργός Εσωτερικών, υπεύθυνος για θέματα Μακεδονίας- Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης για τη στήριξη των πολιτών απέναντι στην ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό. «Μπροστά στην αβεβαιότητα και τους κινδύνους που επιφυλάσσει η νέα χρονιά η χώρα μας όλο και πιο ισχυρή μπορεί να εξασφαλίζει ρυθμούς ανάπτυξης, να παράγει νέο πλούτο», είπε κάνοντας ειδική αναφορά στα 30 έργα για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας μίλησε για την  αξία της διαβούλευσης της κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης με τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας «που ζουν τα καθημερινά προβλήματα, τις δυσκολίες και πολλές φορές έχουν και τις λύσεις για τα προβλήματα αυτά».

«Έχουμε επενδύσει όχι απλά στις καλές σχέσεις με τους επιμελητηριακούς θεσμούς αλλά στην ουσιαστική σχέση μαζί τους» τόνισε ο  Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογραμμίζοντας πως «η μόνη συνταγή για να υπερβούμε τις κρίσεις είναι η συνεργασία».

Στα αγκάθια που έχει να αντιμετωπίσει η ελληνική οικονομία το επόμενο διάστημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Αναστάσιος Καπνοπώλης κατά την ομιλία του: «Οι ανησυχίες για νέα «κόκκινα» δάνεια, επιτόκια, εφοδιαστική αλυσίδα, ιδιωτικό και δημόσιο χρέος, διαθέσιμο εισόδημα, επενδύσεις, και, βεβαίως, το ενεργειακό και ουκρανικό μέτωπο, παραμένουν τα «ανοικτά ζητήματα» στο ξεκίνημα του 2023. Δεν θα πρέπει, βέβαια, να παραγνωρίζουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις, πρωτίστως, προς τα ελληνικά νοικοκυριά, αλλά και προς τις επιχειρήσεις, στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση».

Ωστόσο ο πρόεδρος του ΒΕΘ τόνισε πως «χρειάζονται περαιτέρω μειώσεις φόρων και εισφορών, νέα ρύθμιση για εξόφληση του συνόλου των οφειλών προς το Δημόσιο, νέες επενδύσεις, οργανωμένο σχέδιο για τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας που μέσω αυτής θα προκύψουν νέες θέσεις εργασίας. Επίσης απαιτείται πραγματική πίεση προς τις τράπεζες για να αυξήσουν τα επιτόκια καταθέσεων, να μειώσουν τις προμήθειες συναλλαγών και να αυξήσουν τη ρευστότητα προς την αγορά».

«Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Παρουσίαση υφιστάμενων και νέων Χρηματοδοτικών Εργαλείων από  την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα – HDB οργανώθηκεαπό το  Σύνδεσμο Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης-ΕΒΕΘ
και την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB στους χώρους του ΕΒΕΘ  με  σκοπό την  ενημέρωση των επιχειρήσεων σχετικά με τα καινοτόμα και ευέλικτα χρηματοδοτικά προϊόντα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB, τα οποία καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους στο νέο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον. Στην εκδήλωση την οποί χαιρέτησαν οι Συμεών Διαμαντίδης, Πρόεδρος ΣΕΒΕ, Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, Α΄ Αντιπρόεδρος ΕΒΕΘ
και  Αθηνά Χατζηπέτρου, Διευθύνουσα Σύμβουλος HDB, συμμετείχαν ως εισηγητές  εκπρόσωποι της ΗDB και των συνεργαζόμενων με αυτή τραπεζών.

Ο μεγάλος διαγωνισμός των Ελληνικών start-ups επιχειρήσεων,  WMF Worldwide Event Greece  στη Θεσσαλονίκη

Ο μεγάλος διαγωνισμός start-up επιχειρήσεων στην Ελλάδα, το WMF Worldwide Event Greece, πραγματοποιήθηκε το Δεκέμβριο του ‘22 στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco και του Δήμου Θεσσαλονίκης .Ο καταξιωμένος θεσμός ανάδειξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας συνδιοργανώνεται από το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητηριο Θεσσσαλονίκης,

Στο φετινό WMF Worldwide Event Greece  στις 17 Δεκεμβρίου, οι υποψηφιότητες των Ελληνικών επιχειρήσεων ήταν 42 (έναντι 37 στην αντίστοιχη περσινή διαδικασία) και προκρίθηκαν 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, που θα διαγωνιστούν το ερχόμενο Σάββατο.

Διαδικτυακό χαιρετισμό στη συνέντευξη  Τύπου απηύθυνε από την πλευρά του SearchOn Media Group (διοργανώτρια αρχή του διεθνούς διαγωνισμού WMF! Festival στο Rimini της Ιταλίας) ο κ. Vito Esposito σημειώνοντας πως η διοργάνωση της Ιταλίας είναι ένα από τα πέντε μεγαλύτερα της Ευρώπης στον τομέα του.

Τη σημασία της καινοτομίας και τη συνεργασία της Cisco με τους τοπικούς φορείς και τις start-ups ανέδειξε στην τοποθέτηση του ο κ. Νίκος Λαμπρογεώργος, Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη.

Εκτός από τους εκπροσώπους των start-ups  επιχειρήσεων, στο WMF Worldwide Event Greece συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες από την επιχειρηματική και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ερευνα ΕΒΕΘ: ”Μάστιγα” για τις επιχειρήσεις το ενεργειακό κόστος 

Το υψηλό κόστος ενέργειας και καυσίμων ήταν χωρίς αμφιβολία ο μεγάλος“βραχνάς” για τις επιχειρήσεις το 2022, ενώ την ίδια στιγμή “αγκάθι” αποτελεί η συνεργασία τους με το τραπεζικό σύστημα.

Για το 2023 μεγάλο τμήμα των επιχειρήσεων προβλέπει ικανοποίηση τωνδανειακών του αναγκών με δυσμενέστερους όρους ως συνέπεια της αύξησητων επιτοκίων, ενώ ένα μεγάλο ποσοστό τους αναμένει αύξηση των επισφαλειών και των πτωχεύσεων τους στον κλάδο τους.

Ακόμη, το λιανεμπόριο εμφανίζεται πλέον ως ο “μεγάλος ασθενής” τηςοικονομίας, καθώς επηρεάζεται άμεσα από την πιεσμένη αγοραστική δύναμη των καταναλωτών, ενώ την ίδια στιγμή οι κατασκευές είχαν μία πολύ καλή χρονιά το 2022, σε σχέση με το 2021.

Αυτά είναι ορισμένα από τα σημαντικότερα συμπεράσματα διαδικτυακής έρευναςτου Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης σε επιχειρήσεις-μέλη του σχετικά με την οικονομική αποτίμηση του 2022 και τις εκτιμήσεις τουςγια το 2023.

Η έρευνα παρουσιάστηκε  σε εκδήλωση του ΕΒΕΘ στο πλαίσιο του 31ουMoney Show 2023 στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.Στην έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμό απηύθυνε ο Ά Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, τονίζοντας πως η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται μετά από μία περίοδο ασυνήθιστων αναταράξεων, όπως η πανδημία, αλλά και η τρέχουσα γεωπολιτική αστάθεια με την ενεργειακή κρίση.

Την ανάλυση και παρουσίαση της έρευνας πραγματοποίησε ο κ. Πασχάλης Αλέξανδρος Τεμεκενίδης,  Διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Palmos Analysis, η οποία διεξήγαγε την έρευνα.

Το δείγμα ήταν 266 επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ και η περίοδοςυλοποίησης της είναι από τις 13-24 Ιανουαρίου 2023 (με την συμπλήρωση ηλεκτρονικών ερωτηματολογίων).

Ειδικότερα, στο πεδίο της αποτίμησης του 2022, οι επιχειρήσεις σε ποσοστό 42% (40% το αντίστοιχο ποσοστό του 2021) παρουσίασαν αύξηση του κύκλου εργασιών τους, μείωση αναφέρει το 33% (29% το 2021) και διατήρηση στα ίδια επίπεδα το 25% (30% το 2021). Ενδιαφέρον έχει το εύρημα ότι οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις (άνω του ενός εκατ. Ευρώ κύκλου εργασιών) καταγράφουν και την σημαντικότερη ανοδική διεύρυνση του κύκλου εργασιών τους, ενώ οι μικρότερες (μέχρι 100 χιλ. Ευρώ κύκλο εργασιών) το χαμηλότερο αντίστοιχο ποσοστό.

Στις θέσεις εργασίας οι επιχειρήσεις το 2022 δεν άλλαξαν ιδιαίτερα τις αναλογίες απασχόλησης, που έχουν, σε σχέση με το 2021 και κράτησαν στα ίδια επίπεδα και τις προσλήψεις, και τις αποχωρήσεις, αλλά και τη διατήρηση του προσωπικού τους.

Στα μεγαλύτερα προβλήματα, που αντιμετώπισαν πέρσι οι επιχειρήσεις, αναμφισβήτητα το κόστος της ενέργειας και των καυσίμων είναι ο “νικητής” με ποσοστό 72% και ακολουθεί το κόστος των πρώτων υλών – προϊόντων με 62%.

Τα δύο αυτά μεγάλα ζητήματα για τις επιχειρήσεις δεν υπάρχουν καν ως αναφορά το 2021, όπου η ρευστότητα και οι φορολογικές-ασφαλιστικές υποχρεώσεις ήταν τα κύρια θέματα που τις απασχολούσαν.

Την “κατιούσα” παίρνουν οι σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα Στις σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα η έρευνα του ΕΒΕΘ έρχεται να αποτυπώσει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα της αγοράς, καθώς το 52% των επιχειρήσεων δηλώνει ότι το τελευταίο τρίμηνο δεν είναι ικανοποιημένο από τη συνεργασία του με τις τράπεζες. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται ότι είναι οι πιο δυσαρεστημένες από το τραπεζικό σύστημα.

Για το 2023 οι επιχειρήσεις απαντούν σε ποσοστό 23% ότι θα είναι μία χειρότερη χρονιά (19% το αντίστοιχο ποσοστό πέρσι), ενώ για το επόμενο τρίμηνο και για την ικανοποίηση των δανειακών τους αναγκών το 45% διαβλέπει δυσμενέστερους όρους, που σημαίνει ότι οι σχέσεις με το τραπεζικό σύστημα βαίνουν επιδεινούμενες.

Η ανησυχία σε ένα κομμάτι της αγοράς είναι διάχυτη και οι επιχειρήσεις τοποθετούνται σε αυτό το ζήτημα, σημειώνοντας ότι εκτιμούν σε ποσοστό 47% δυσμενέστερη κατάσταση με αύξηση επισφαλειών και πτωχεύσεων.

Εντυπωσιακό είναι τέλος και το εύρημα της έρευνας, που θέλει το 70% των επιχειρήσεων να επισημαίνει πως οι αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας και στις τιμές πρώτων υλών/προϊόντων έχουν επηρεάσει αρνητικά τις πωλήσεις

ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ

Η Αλεξάνδρα Μαράτη και η Άννα Βαδάκογλου στην «Biennale 8 –Θεσσαλονίκης»

Η εικαστική καλλιτέχνης Αλεξάνδρα Μαράτη δημιουργεί σε συνεργασία με την αρχιτέκτονα Άννα Βαδάκογλου την επιδαπέδια εγκατάσταση BiodynamicGarden, που εκτίθεται μέχρι τις 21.05.2023 στα πλαίσια τηςBiennale 8 Θεσσαλονίκης στο MOMus-Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης -Συλλογή Κωστάκη.

Η έκθεση που φιλοξενεί το έργο στο μουσείο, συνδιαλέγεται με την τρέχουσα έκθεση “Οργανική τέχνη: Η Πρωτοπορία στο Πέτρογκραντ” και φέρει τον τίτλο «ΙΧΝΗΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ».

Η επιδαπέδια εγκατάσταση BiodynamicGarden από υλικά σιδήρου και μαγνητικού ανοξείδωτου –τρισήμισι περίπου μέτρα μήκος-  αποτελείται από δύο σταθερούς υποδοχείς, που αποδομούνται σε περισσότερα στελέχη και απέχουν από το έδαφος γύρω στα τριάντα εκατοστά, ενώ στηρίζονται σε μία κεντρική, φαινομενικά αόρατη βάση.
Η όλη εγκατάσταση πλαισιώνεται από χαμηλές, ασύμμετρες δεξαμενές, όπου συγκεντρώνονται τα νερά και αποστάγματα από τις βιολογικές βαφές που χρησιμοποιήθηκαν για να βαφτούν το δίχτυ και οι σφαίρες από οικολογικό υλικό, αιωρούμενες πάνω από τη εγκατάσταση.
Οι σφαίρες παραπέμπουν στον “ανθισμένο βιοδυναμικό κήπο”, ως ολοκλήρωση μιας διαδικασίας συνοδευόμενης από πρακτικές καλλιέργειας, ζύμωσης, λατρείας, καύσης, συντήρησης (πλέξιμο και βράσιμο μαλλιών και χρωμάτων, σχεδιασμός βάσει ιερής γεωμετρίας και ενεργειακής ροής, ράντισμα των δεξαμενών ανά τακτά διαστήματα).

Ο κεντρικός τετράγωνος υποδοχέας της εγκατάστασης εξυπηρετεί την τέλεση ενός διαδραστικού συμβολικού τελετουργικού με τη χρήση φύλλων (ευκαλύπτου, ροδόφυλλα, κουμαριά κλπ.), καθώς ο πολυγωνικόςεμπεριέχει τα απαραίτητα εκείνα υλικά που συμβολικά διαμορφώνουν τη ‘βιοδυναμικη εκδοχή του κήπου’: βιολογικό χώμα πλασμένο μαζί με θραύσματα ενεργειακών κρυστάλλων χαλαζία.
Εκπέμπουν ιριδίζουσες αποχρώσεις απορροφώντας το φως, διοχετεύοντάς το στο χώμα για να αναπτυχθεί η καλλιέργεια.

Η χρήση τεχνητού φωτισμού στο χώρο περιορίστηκε ακολουθώντας τις οικολογικές-βιοδυναμικές αρχές που διέπουν το πρότζεκτ, ενώ η συσκότιση παρακινεί τον επισκέπτη να αφυπνίσει τις αισθήσεις του για να προσεγγίσει τον κήπο.

Σύμφωνα με τις διαδικασίες ανάπτυξης βιοδυναμικής καλλιέργειας στην πράξη, όπως διερευνήθηκαν στις αρχές του εικοστού αιώνα και ισχύουν μέχρι σήμερα, από τον Αυστριακό φιλόσοφο RudolfSteiner, η τέλεση  μυστηρίων μεταφυσικής διάστασης που δημιουργούν στενές ψυχικές και πνευματικές σχέσεις ανάμεσα στο χώμα, τα υλικά και τα πρόσωπα που συμμετέχουν, είναι βασική προϋπόθεση για μια επιτυχημένη οργανική καλλιέργεια.

Ο αγρός αντιμετωπίζεται ως αυτόνομος οργανισμός και οι επισκέπτες του αντιλαμβάνονται μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Επάνω από την επιδαπέδια εγκατάσταση του περίκλειστου κήπου HORTUS CONCLUSUS  και σε αρκετή απόσταση από αυτόν απλώνεται σαν αιώρα ένα δίχτυ με τσόχινες σφαίρες ,προσαρμοσμένες γεωμετρικά -τεσσάρων διαφορετικών διαστάσεων, σε γήινες αποχρώσεις, handmade από εμάς, βιολογικής προέλευσης, recyclable, sustainable, και fairtrade.

Μια υπενθύμιση της αέναης κίνησης του φυτικού κόσμου, της αντίδρασής του στην κίνηση της γης και των πλανητών και φυσικά της ανθρώπινης συμβολής για έναν πιο οικολογικό κόσμο.
Στην ανάπτυξη των φυτών μετέχει όλος ο έναστρος ουρανός.

Πληροφοριακά επισημαίνουμε ότι: ο βιοδυναμικός αγρός σύμφωνα με τον Steiner και τις σύγχρονες βιοδυναμικές καλλιέργειες αντιμετωπίζεται, στο σύνολο, του σαν οργανισμός και κλειστό αυτοτρεφόμενο σύστημα που ακολουθεί τις λειτουργίες ενός έμβιου οργανισμού: αναπνέει, τρέφεται, αναπτύσσεται, καλλιεργείται, νοσεί, θεραπεύεται (όπως και στην ομοιοπαθητική μέθοδο). Η πνευματική διάσταση της βιοδυναμικής γεωργίας οδηγεί πέρα από αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας.

Η υλική μορφή των φυτών, επιπλέον, στηρίζεται σε «αρχέτυπα», έτσι ώστε οι μέθοδοι καλλιέργειας που εφαρμόζονται να επαναφέρουν τους οργανισμούς του αγροκτήματος κοντά σε αυτά και σε απόλυτη μεταξύ τους ισορροπία. Τέτοιου είδους αγρούς συναντούμε σε διάφορες χώρες, μεταξύ αυτών και στην Ελλάδα.

Στην εγκατάσταση BiodynamicGarden  γίνεται αντιληπτή μια συνεχής εξέλιξη.
Τα νερά με τα αποστάγματα στις δεξαμενές εξατμίζονται και δημιουργούν γεωγλυφικά σχήματα στην επιφάνεια.

Τα φύλλα που σκορπίζουν οι επισκέπτες εκφράζοντας ευχές, ανανεώνονται με φρέσκα. Ποτίζουμε τις δεξαμενές ανά τακτά διαστήματα και ενεργοποιούμε μέσω της καύσης εσάνς τη ροή όλων των φυσικών στοιχείων που συνθέτουν τον κήπο και ανακυκλώνονται στο εσωτερικό του.

Το νέο Flagship Store της Krifi Caffe άνοιξε για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη!”

Το αγαπημένο brand της  Ιταλικής Εταιρείας Παραγωγής και Εφοδιαστικής Αλυσίδας Krifi Caffe, η οποία λειτουργεί από το 1961 και έχει ταξιδέψει το όνομά της σε όλη την Ευρώπη, κατέφτασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη οδό Ερμού 61, όπου γιόρτασε την άφιξη του νέου της flagship store με μια αξέχαστη βραδιά γεμάτη με εντυπωσιακές εκπλήξεις, δώρα, live Saxophone  Music & DJ.

Σε έναν εντυπωσιακό χώρο ιδιαίτερης αισθητικής που επιμελήθηκε ο γνωστός καλλιτέχνης Μάριος Ελευθεριάδης  ,οι  λάτρεις του καφέ υψηλής ποιότητας καθώς και οι πελάτες και φίλοι της Εταιρίας, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα διαφορετικά coffee blends και να γνωρίσουν από κοντά την εξειδικευμένη τεχνογνωσία που χρησιμοποιούν στην παραγωγή του καφέ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι ιδιοκτήτες της Εταιρείας Mauro Baroni και Guido Baroni, οΕπιθεωρητής Πωλήσεων & Εξαγωγών Alessandro Pardalis Maofi, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού,Νεολαίας & Εθελοντισμού, Νικόλαος Ζεϊμπέκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ, Νικόλαος Τζόλλας, επιχειρηματίες και φίλοι της Εταιρείας Krifi Caffe καθώς και γνωστοί δημοσιογράφοι και influencers της Θεσσαλονίκης.

Η Krifi Caffè ξεχωρίζει από την αριστεία της πρώτης ύλης και τον ποιοτικό έλεγχο τωνεισερχόμενων προϊόντων. Για το λόγο αυτό επιλέγει τους πιο πολύτιμους κόκκους καφέ που προέρχονται από την Κεντρική Αμερική και την Ινδία, πραγματοποιώντας έναν ποιοτικό έλεγχο πρώτου επιπέδου, προσφέροντας στους πελάτες της το υψηλότερο επίπεδο αριστείας, σε κάθε βήμα της εφοδιαστικής αλυσίδας

Πρωτοπόρος στην εργασιακή κουλτούρα το Κολλέγιο Δελασάλ

Ακολουθώντας μια διαδικασία αξιολόγησης από τον φορέα GreatPlaceto Work® Hellas και με σκοπό να διερευνήσει τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του εργασιακού του κλίματος, όπως την Αξιοπιστία, τον Σεβασμό, τη Δικαιοσύνη, την Υπερηφάνεια και τη Συντροφικότητα μεταξύ των μελών του, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ πιστοποιήθηκε ως GreatPlaceto Work® και έλαβε το σήμα GreatPlaceto Work-Certified™με  αποτέλεσμα να αμαγνωρίζεται πλέον ως ένας εργασιακός χώρος, ο οποίος αποδεδειγμένα:

  • διαθέτει υψηλής ποιότητας διαδικασίες στη διαχείριση των ανθρώπων του,
  • παρέχει κίνητρα στους εργαζόμενους και δημιουργεί υψηλό επίπεδο συμμετοχής και συνεργασίας,
  • βασίζεται σε εργαζόμενους που είναι υπερήφανοι για τον οργανισμό και το περιβάλλον εργασίας τους,
  • καλλιεργεί σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ εργαζομένων και Διοίκησης,
  • καλλιεργεί ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι είναι παραγωγικοί, συνεργατικοί και καινοτόμοι,
  • αποτελεί ένα ελκυστικό περιβάλλον για την αγορά εργασίας και την προσέλκυση ταλέντων.

Πέραν της πολύ σημαντικής αυτής επιτυχίας, η διαδικασία της αξιολόγησης οδήγησε τον εκπαιδευτικό οργανισμό σε υψηλό επίπεδο διερεύνησης και κατανόησης του εργασιακού του περιβάλλοντος.

Το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δεσμεύεται για συνεχή πρόοδο προς όφελος της εκπαιδευτικής του οικογένειας που απαρτίζεται από τους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους του, από τους μαθητές του και τις οικογένειές τους καθώς και από τους αποφοίτους του.

Προηγούμενο άρθρο“Το Θείο Τραγί” του Γ. Σκαρίμπα τριγυρνά στην πόλη
Επόμενο άρθροGraffiti Ένας ακόμη λόγος για να επισκεφθείς τη Δράμα
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.