Βόλτα στην επιχειρηματική Θεσσαλονίκη

0
5284

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | της Λιάνας Αλεξανδρή

Αναπάντεχα – για κάποιους – και οπωσδήποτε, συνταρακτικά, ήταν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών που έφεραν και τις πρόωρες εκλογές το κατακαλόκαιρο (7 Ιουλίου).

Η προοπτική αλλαγής της Κυβέρνησης και επανόδου της χώρας σε κανονικότητα απογείωσε το Χρηματιστήριο και κατακρήμνισε το επιτόκιο δανεισμού στα ελληνικά Ομόλογα . Ωστόσο, μετά το…τσουνάμι των προεκλογικών παροχών, που εκτροχιάζουν τον προϋπολογισμό  και θέτουν σε κίνδυνο το πρωτογενές πλεόνασμα, μετά τη διάψευση των στόχων για ανάπτυξη άνω του 2% αλλά και τη συνεχή κατρακύλα στους δείκτες ανταγωνιστικότητας της χώρας (όπως φαίνεται και στο παρακάτω  δημοσίευμα) η επόμενη Κυβέρνηση θα έχει να αντιμετωπίσει πολύ σοβαρές προκλήσεις  πριν καλά – καλά κλείσουν οι κάλπες…

4η από το τέλος διεθνώς η Ελλάδα στην Ανταγωνιστικότητα

Πτώση κατά μια (1) θέση παρουσίασε η ανταγωνιστική θέση της Ελλάδας  το 2018 και βρίσκεται στην 58η θέση μεταξύ 63 χωρών, από την 57η την οποία κατείχε την περσινή χρονιά σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας. Στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η χώρα μας βρίσκεται στην εξηκοστή θέση (60η) στους πίνακες του 2019 (που αφορούν τις επιδόσεις της το 2018) βελτιώνοντας τη θέση της κατά μια (1) αφού πέρυσι βρισκόταν στην 61η θέση μεταξύ των 63, δηλαδή βρίσκεται τρεις μόλις θέσεις πριν την τελευταία θέση .

Στην κατηγορία των δεικτών της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος στην 60η θέση, βελτιώνοντας κατά μια (1) την επίδοσή της σε σχέση με την 61η θέση στην οποία βρισκόταν κατά την περυσινή χρονιά. (Και σ’ αυτή την ομάδα δεικτών η χώρα μας είναι «τέταρτη» από το τέλος της κατάταξης)

Στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καταγράφεται βελτίωση της χώρας μας κατά μια θέση, σε σχέση με την περυσινή κατάταξη. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα εφέτος κατατάσσεται στην 58η θέση, ενώ πέρυσι ήταν στην 59η, και, τέλος,

Στην κατηγορία των «Υποδομών» σημειώνεται επίσης επιδείνωση της κατάταξης της χώρας μας κατά μια θέση: συγκεκριμένα από την 40η θέση του 2018, η χώρα μας για το 2019 κατατάσσεται στην 41η θέση, εμφανίζοντας υποχώρηση για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά.

BEΘ : Οι μικρομεσαίοι αδικούνται

«Οι ΜμΕ νιώθουν πως αδικούνται καθώς για αυτούς ο αριθμός των δόσεων προς την εφορία δεν ξεπερνά τις 24, για τακτικές, και τις 36 δόσεις, για έκτακτες φορολογικές οφειλές» τόνισε  κατά τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζοντας πως για ακόμη φορά δεν υπάρχει πρόβλεψη επιβράβευσης για τους ενημερωμένους φορολογούμενους και τους συνεπείς εργοδότες.

«Αυτό που ζητάμε μετ΄επιτάσεως πέρα από τις ρυθμίσεις, που έχουν ημερομηνία λήξης, είναι μόνιμα μέτρα και προπάντων να μειωθεί η φορολογία φυσικών και νομικών προσώπων για να υπάρξει αναπτυξιακή προοπτική» υπογράμμισε ο κ. Καπνοπώλης.

ΣΕΒΕ : Σεμινάριο EBDR για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Το πρώτο της σεμινάριο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, με τίτλο «Προηγμένες εξαγωγικές πρακτικές και Χρηματοδότηση Εμπορίου ολοκλήρωσε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης (EBRD). Σκοπός του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ), ήταν να επιμορφώσει ήδη εξαγωγικές επιχειρήσεις, καλύπτοντας θέματα από την αξιολόγηση και εισαγωγή σε νέες αγορές έως τις μεθόδους πληρωμής και επιλογές χρηματοδότησης που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, θέτοντας τις κατάλληλες βάσεις για ανάπτυξη.

Ελληνικές επιχειρήσεις από τον χώρο των τροφίμων, υπηρεσιών πληροφορικής, ένδυσης, χημικών, μεταλλικών προϊόντων, δομικών υλικών, αλουμινίου, οινοποιείας, επίπλων, καλλυντικών, μηχανημάτων καθώς και ηλεκτρικών παρακολούθησαν τις εργασίες που διήρκησαν τρεις ημέρες .

Το επόμενο σεμινάριο αναμένεται να λάβει χώρα από τις 3 έως τις 5 Ιουνίου στο Ηράκλειο Κρήτης, ενώ περισσότερα σεμινάρια έχουν προγραμματιστεί για τα επόμενα δύο χρόνια σε όλη την επικράτεια.

H EBRD έχει υποστηρίξει περί τις 40 ΜμΕ μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες με σκοπό να τις βοηθήσει να αναπτυχθούν και να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.

Το ΑΠΘ, συν-δημιουργός του προγράμματος HORIZON EUROPE 2021-2027-

Η μεγάλη ευκαιρία για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και  ολόκληρη τη χώρα μας μπορεί να αποδειχθεί το Horizon Europe, το νέο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης  για την Έρευνα και την Καινοτομία, συνολικού ύψους 100 δις ευρώ.

To ΑΠΘ, ως σύγχρονο Πανεπιστήμιο του 21ου αιώνα με ενισχυμένο ρόλο τόσο σε περιφερειακό, εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο μπορεί πλέον αξιοποιώντας αυτή την ευκαιρία να παίξει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, για τον οποίο είναι προορισμένο.

Για την καλύτερη ενημέρωσή της πανεπιστημιακής κοινότητας, αναφορικά με τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσω του Horizon Europe 2021-2027 για το ΑΠΘ αλλά και τους συνεργαζόμενους φορείς (ΕΚΕΤΑ, βιομηχανία, δημοτικές αρχές, ΜΚΟ, κλπ.) διοργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος HERA (Health and Environment Research Agenda), ημερίδα με προσκεκλημένα εκλεκτά στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Βασιλική Κοσιαβέλου και Παναγιώτης Μπαλαμπάνης,  Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΓΔ Έρευνας και Καινοτομίας)

Η 51η Ετήσια Συνέλευση των Mελών του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ –

Στον απολογισμό των πεπραγμένων του Τμήματος για το 2018 στο σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποίησε η ΕΕΔΕ καθώς και στον Προγραμματισμό Δράσης του έτους 2019 αναφέρθηκε ο ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ. κ. Απόστολος Αιγυπτιάδης κατά την 51η Ετήσια Τακτική Συνέλευση των Μελών της Εταιρείας στο Ξενοδοχείο ELECTRA PALACE

Τις εκδηλώσεις και τις δραστηριότητες των περιφερειακών Ινστιτούτων και Τομέων παρουσίασαν οι Πρόεδροι των Ομάδων Διοίκησης .

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της συνέλευσης, ο κ. Αιγυπτιάδης κάλεσε στο βήμα τους παρευρισκόμενους πρώην Προέδρους της Δ.Ε. του Τμήματος κ.κ. Ρήγα Τζελέπογλου,  Πάρη Τσουκαλά και Νικόλα Μπακατσέλο  και ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή υποδοχής των νέων Μελών του Τμήματος, για το χρονικό διάστημα 1.5.2018 έως 30.4.2019.

Στο δεύτερο (ανοικτό) μέρος της Συνέλευσης του Τμήματος Μακεδονίας της ΕΕΔΕ, ο Πρόεδρος του Τμήματος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του Ομίλου ISOMAT κ. Στέφανο Τζιρίτη, σε ένδειξη τιμής και αναγνώρισης της υποστήριξής του προς το έργο της ΕΕΔΕ αλλά και για την προσφορά του στην κοινωνία και στην οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.

Επίσης, για την προσφορά του στην κοινωνία και την οικονομία της Βορείου Ελλάδος, τιμήθηκε και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Ιωάννης Μπουτάρης,

ΕΜΕΙΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ

7ο SAIL FOR PINK

Με το σύνθημα «Διαδρομή Αγάπης Πλεύση Ζωής»  χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στην εκδήλωση SAIL FOR PINK έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα ότι με την έγκαιρη διάγνωση ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί! Για έβδομη χρονιά ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης έβαψε την παραλία ροζ μεταδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δρώμενα στο Άγαλμα Μεγάλου Αλεξάνδρου και κορυφώθηκαν με την «Πορεία Ελπίδας» που είχε τερματισμό το Μέγαρο Μουσικής . Παράλληλα ο Θερμαϊκός γέμισε από ιστιοπλοϊκά σκάφη που συμμετείχαν στον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα «Πλεύση Ζωής». Επίσης η κινητή μονάδα Μαστογράφου του Α.Ν.Θ. Θεαγενείου προσέφερε δωρεάν εξετάσεις. Τέλος, την παραμονή των εκδηλώσεων οργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Pink Cocktail Party στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης.

Το Sail for Pink πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης) της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη , του Ιατρικού Συλλόγου και με την συμμετοχή όλων των ιστιοπλοϊκών ομίλων, σχολών ιστιοπλοΐας καθώς και πολλών φορέων της πόλης.

Με τα έσοδα του Sail for Pink χρηματοδοτούνται τα προγράμματα του Συλλόγου «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Θεσσαλονίκης, που στοχεύουν στην οργανωμένη αλληλοβοήθεια, την ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν, την συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και την ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

 «Πόλη Γένους Θηλυκού»:Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα της Θεσσαλονίκης

Με έναν πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε η Tzimas Cosmetics να γιορτάσει τα 60 χρόνια της στο χώρο της καλλυντικής περιποίησης και της γυναικείας ομορφιάς: Προχώρησε στην έκδοση ενός καλαίσθητου και ιδιαίτερου Φωτογραφικού Λευκώματος με τίτλο «Πόλη Γένους Θηλυκού», αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης.

Μία έκδοση όπου συνυπάρχουν εικόνες ανώνυμων και επώνυμων φωτογράφων, μέσα από τις οποίες επιχειρείται η διερεύνηση της πολύτροπης όσο και πλούσιας παρουσίας της γυναίκας στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα έξι δεκαετιών.

Κάθε μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται, μέσα από την αναπαράσταση των πολλών και διαφορετικών ρόλων τους, εμφανίζονται ελκυστικές με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

«Θελήσαμε να  σηματοδοτήσουμε την επέτειο των 60 χρόνων της λειτουργίας μας με τη δημιουργία ενός έργου, ικανού να τιμήσει την πόλη στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και τις γυναίκες που έζησαν σε αυτήν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων» είναι τα λόγια με τα οποία προλογίζουν την έκδοση ο Γιώργος και η Λίλα Τζίμα.

Τo λεύκωμα παρουσιάστηκε  σε εκδήλωση στον πολυχώρο ΥΨΙΛΟΝ στη Θεσσαλονίκη.  Την επιμέλεια του είχαν η Ευδοξία Ράδη και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου του MΟΜus / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Την έκδοση προλόγισε ο κ. Γιώργος Τζίμας, εκ μέρους της Tzimas Cosmetics, ο κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, εκ των επιμελητών του λευκώματος και η κα Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, η οποία μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη  τα τελευταία 60 χρόνια

Η βραδιά έκλεισε με το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα Stringless, οι οποίες τραγούδησαν ένα ρεπερτόριο ειδικά επιλεγμένο για την εκδήλωση με κομμάτια από τις έξι αυτές δεκαετίες.

«Ο Γύρος του Κόσμου με τα SOS»

Ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο project οργάνωσε και παρουσίασε πρόσφατα η Ομάδα Στήριξης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο  εστιατόριο Β (εντός του Βυζαντινού Μουσείου).

Το κοινό περιηγήθηκε στις  έξι ηπείρους μέσα από το έργο έξι φωτογράφων γυναικών οι οποίες με ευαισθησία ανταποκρίθηκαν άμεσα και δώρισαν τα έργα τους για το έργο του Σωματείου.

Σύμφωνα με την ιστορικό τέχνης, Θάλεια Στεφανίδου, έξι γυναίκες με την προσωπική τους οπτική γίνονται μέσα από το φωτογραφικό τους φακό  τα «μάτια της Γης» με μία φωτογραφία από την ήπειρο που η κάθε μία έχει επιλέξει. Η Ζέττα Αντσακλή  με φωτογραφία από την Ωκεανία, η Μαρίνα Βερνίκου από την Ανταρκτική, η Νίκη Γλεούδη  από την Αμερική, η Θάλεια Καραφυλλίδου  από την Αφρική, η Κατερίνα Κατώπη  από την Ευρώπη και η Μάτα Τσολοζίδη-Ζησιάδη  από την Ασία.

Το Enigma του Κωστή Γεωργίου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Θεσσαλονίκης

Ολοκληρώθηκε η έκθεση-πανόραμα «Enigma» του Κωστή Γεωργίου που παρουσιάστηκε με απόλυτη επιτυχία, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη.

Τα 140 έργα του Κωστή Γεωργίου κατέκλυσαν τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Τελλόγλειου Ιδρύματος. Τα έργα, με τα έντονα εκρηκτικά χρώματα, σήμα κατατεθέν του Γεωργίου και μνημειώδη γλυπτά έφεραν τον αέρα της παγκόσμιας τέχνης στη γενέτειρα του καλλιτέχνη, που συνειδητά επέλεξε τη Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει την τόσο σημαντική αυτή έκθεση η οποία τον Οκτώβριο θα ταξιδέψει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, στην Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια στη Ρώμη.

Ανάμεσα στα έργα που έκλεψαν τις εντυπώσεις το, μεγάλων διαστάσεων, γλυπτό PRAXIS, ύψους 4 μέτρων, δωρεά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα από τον καλλιτέχνη, που θα κοσμεί από εδώ και στο εξής τον προαύλιο χώρο του. Επίσης οι κατακόκκινοι ακροβάτες, οι χορευτές του, η μεγάλη του γλυπτική εγκατάσταση «9 Μούσες», η εγκατάσταση «Pombi A’» που αποτελείται από πέντε διάτρητα σκυλιά, το πολύπτυχο έργο μήκους 10 μέτρων που αποτελείται από 6 ζωγραφικά έργα “Birds in Dreamland”.

Τα έργα του Κωστή Γεωργίου ζωντάνεψαν μοναδικά στο 3d animation βιντεοάρτ «ΑΕΝΑΟΝ» του Αντώνη Ντούσια, που προβαλλόταν σε ειδικό χώρο του Μουσείου και είχαν τη χαρά να απολαύσουν οι επισκέπτες.

Στα μπλε ντύθηκε η Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρα Ευχής

Το πιο φωτεινό μήνυμα ελπίδας έστειλε το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)  μέσα από το Walk-For-Wishes, τον μπλε περίπατο που διοργανώθηκε για 4η συνεχή χρονιά!

Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του Οργανισμού ήταν συγκινητική! Περισσότεροι από 300 συμμετέχοντες, παιδιά ευχής, εθελοντές, υποστηρικτές και φίλοι του Οργανισμού περπάτησαν στα βήματα της 1ης Ευχής, του Chris, που 39 χρόνια πριν έγινε αστυνομικός για μία ημέρα και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία του Οργανισμού “Make-A-Wish”.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η συμμετοχή των παιδιών της Νηρηίδες Cheerleaders Θεσσαλονίκης, που με το χορό τους μετέφεραν με τη σειρά τους ένα ακόμη μήνυμα ελπίδας κατά τον τερματισμό της πορείας στις Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου,  που φωτίστηκε για μία ακόμη χρονιά συμβολικά με μπλε χρώμα.

Η εκδήλωση, Περίπατος των Ευχών, τελέσθηκε υπό την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης για 4η συνεχή χρονιά το Make-A-Wish Ελλάδος και η διεύθυνση του The Met Hotel διοργάνωσαν ένα καλοκαιρινό πάρτι φιλανθρωπικού χαρακτήρα για το opening του Skybar. Φίλοι και υποστηρικτές του Οργανισμού απόλαυσαν ζωντανά το γνωστό τραγουδιστή Ηλία Καμπακάκη, που συμμετείχε αφιλοκερδώς στην διοργάνωση.

Η εκδήλωση οργανώθηκε με σκοπό την ενίσχυση του  έργου του Make-A-Wish Ελλάδος, καθώς μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την εκπλήρωση ευχών που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν τις ζωές παιδιών με πολύ σοβαρές ασθένειες.

THEMIS • Z για τη «Στοργή»

Αll day Spring Pop Up Store by THEMIS • Z, της Θέμιδος Ζουγανέλη και αυτή την άνοιξη στο The excelsior hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Η Θέμις Ζουγανέλη, εμπνεύστρια και σχεδιάστρια του luxury lifestyle brand THEMIS • Z, καθώς και σχεδιάστρια των Dior Maison και Atelier Swarovski, είναι  η γυναίκα που καθιέρωσε στη νέα ελληνική σκηνή της μόδας και του homeware τη σημασία της ανεπιτήδευτης κομψότητας καθώς οι δημιουργίες της χαρακτηρίζονται από έναν σύγχρονο εκλεκτισμό με κοσμοπολίτικη αύρα.

Η ελληνική κατασκευή τους ενισχύει ακόμα περισσότερο την αξία τους αφού οι συλλογές της παίρνουν ζωή στα χέρια Ελλήνων δεξιοτεχνών. Τα διακοσμητικά μοτίβα τους, εμπνευσμένα από τις γραμμές της ελληνικής αρχιτεκτονικής και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού μετατρέπουν τις resort και homeware συλλογές της, σε σειρές από κομμάτια παντοτινής γοητείας.

Οι γυναίκες της Θεσσαλονίκης ανακάλυψαν από κοντά τις συλλογές της σχεδιάστριας και είχαν την ευκαιρία να συνεισφέρουν με τις αγορές τους στον Σύλλογο Φίλων των Καρκινοπαθών Παιδιών ΣΤΟΡΓΗ καθώς μέρος των πωλήσεων διατέθηκε για τους σκοπούς του συλλόγου.

Ελληνική Δερματολογική Εταιρεία : Προστασία από τον ήλιο

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται στην Ευρώπη 70.000 νέες περιπτώσεις μελανώματος . Τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος παραμένουν αυξημένα σε όλο τον κόσμο, εκτός από την Αυστραλία, στην οποία η δευτερογενής πρόληψη, η καμπάνια για την ευαισθητοποίηση του κοινού και την προστασία του ,φαίνεται ότι έχει αποδώσει.

Τα παραπάνω τόνισαν μεταξύ άλλων  ο Δημήτρης Ιωαννίδης Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, καθηγητής Δερματολογίας, Διευθυντής Α Πανεπιστημιακής Κλινικής Θεσσαλονίκης και η Μπέτυ Λαζαρίδου Δερματολόγος Αφροδισιολόγος, αν. καθηγήτρια Δερματολογίας Διευθύντρια Β Πανεπιστημιακής Κλινικής Θεσσαλονίκης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου  με θέμα «Εβδομάδα Υπεύθυνης Συμπεριφοράς απέναντι στην ήλιο» .

Τη δράση οργάνωσε από τις 3-7 Ιουνίου η Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία με   χορηγό και υποστηρικτή τα Δερματολογικά Εργαστήρια της Avène.

Προηγούμενο άρθροΑΠΟΡΙΕΣ | Ελ. Σκάρπου: “Με συγκλόνισε η εικόνα της μητέρας του Παύλου Φύσσα…”
Επόμενο άρθροCARTELΕΣ | Ζώντας με τους ήρωες…
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.