Βραβεία Φυσικής. 100 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα στο Νόησις

0
717
οι μαθητές από το Λύκειο Σοχού εργάστηκαν ομαδικά και βραβεύτηκαν

100 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα βραβεύτηκαν στο Νόησις
Ο Νεκτάριος Αμοιράδης από το Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών, παραλαμβάνει το βραβείο του για τη συμμετοχή του στον στον 7ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου της ΕΕΦ Όπως ο ίδιος λέει εκτός από τη Μουσική , τον ενδιαφέρει η Φυσική που του κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Ο Νεκτάριος, είναι ένας μόνο από τους 100 μαθητές από τη Βόρεια Ελλάδα που βραβεύτηκε στη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο Νόησις.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Διευθυντής του Νόησις Θανάσης Κοντονικολάου «η νέα γενιά έρχεται αντιμέτωπη με δύο προκλήσεις που καλείται να ξεπεράσει. Η μία είναι τα τρία Α, της Αριστείας, της Αξιολόγησης και της Αξιοκρατίας και η άλλη είναι ότι αυτά τα παιδιά είναι οι αυριανοί πρεσβευτές μας στο εξωτερικό, γιατί σε κάθε γωνιά της γης βρίσκονται σήμερα 532.000 Έλληνες».
Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση ήταν η βράβευση του Νίκου Παπαδόπουλου απόφοιτου του ΓΕΛ Σοχού, ο οποίος πέρασε στο Πανεπιστήμιο χωρίς να κάνει ούτε μια ώρα φροντιστήριο.Μάλιστα έγραψε 100 στη Φυσική και τα Μαθηματικά.
Το βραβείο του παρέδωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου, η οποία είπε πως ο Δήμος της Θεσσαλονίκης θα είναι αρωγός στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών της ΕΕΦ .
Ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Νικόλαος Σπύρου αναφέρθηκε στα Νόμπελ Αστρονομίας ζητώντας μία ακόμη φορά να γίνουν προσπάθειες ώστε να ενταχθεί το μάθημα της Αστρονομίας στα σχολεία.
Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ξεκινά τις διαδικασίες για τη συμμετοχή Ελλήνων μαθητών σε ένα πείραμα που πρόκειται να εκτελεστεί στο διάστημα. Η όλη δράση υποστηρίζεται και από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.