ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΒΑΡΣΟΒΙΑ

0
1263

Η Θεσσαλονίκη ως τουριστικός προορισμός παρουσιάστηκε στη Βαρσοβία, από τις 2 έως τις 5 Απριλίου 2017, στο πλαίσιο της Διπλωματίας των Πόλεων και της αποστολής που οργάνωσε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα, καθώς και του Δημάρχου Νάουσας, Νίκου Κουτσογιάννη.  

Η παρουσίαση της πόλης και οι διμερείς συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ξενοδοχείο της Βαρσοβίας, παρουσία του Έλληνα Πρέσβη στην Πολωνία, Ευάγγελου Τσαούση, του Προέδρου του Ελληνο-πολωνικού Συνδέσμου, εκπροσώπων του Τύπου και 30 Πολωνών επιχειρηματιών του τουρισμού.

Η εντυπωσιακή δυναμική που παρουσιάζει  το τουριστικό ρεύμα από την Πολωνία έδωσε την αφορμή για μια στοχευμένη παρουσίαση της πόλης, με έμφαση στη γαστρονομική της ταυτότητα. Παράλληλα, αποφασίστηκε η συνεπής και συνεχής προσπάθεια προσέλκυσης Πολωνών τουριστών στην Θεσσαλονίκη, με την ενεργή στήριξη και των χορηγών της αποστολής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συζητήθηκε η άμεση έναρξη ταξιδιών εξοικείωσης στην πόλη μας, που θα απευθύνονται σε εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου της Πολωνίας, ενώ σχεδιάζεται και η υποβολή πρότασης  προς όμορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, για μια στοχευμένη καμπάνια, υπό τον τίτλο «Thessaloniki by the Sea», μέσω της δημιουργίας ελκυστικών τουριστικών πακέτων.

Χορηγοί την αποστολής στη Βαρσοβία, ήταν η «Aegean Air» και η «Olympia
Group».

Ο επόμενος σταθμός για τη Διπλωματία των Πόλεων, είναι η πόλη του Άμστερνταμ.

Προηγούμενο άρθροΑΚΡΟΑΣΗ ΓΙΑ ΗΘΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΟ ΚΘΒΕ ΓΙΑ “ΤΑ ΠΙΚΡΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑ ΦΟΝ ΚΑΝΤ”
Επόμενο άρθροΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΑΠΟ 25/4 ΣΤΟ ΝΟΗΣΙΣ ΜΕ 2.746 ΜΑΘΗΤΕΣ!
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.