ΕΚΘΕΣΗ «WINE SPIRIT / ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ»

0
700
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «Wine Spirit/Το Πνεύμα του Κρασιού» θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στις 20.00.

Στην έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2016, συμμετέχουν με έργα ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής εγκαταστάσεις και παρεμβάσεις στο χώρο 34 Έλληνες καλλιτέχνες, συνδυάζοντας με πρωτότυπο τρόπο εθνογραφικές, γεωγραφικές, ιστορικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές και καθημερινές αναφορές, με κοινό θεματικό άξονα το κρασί.

Μακραίωνο σύμβολο και θεϊκό δώρο, το κρασί εξαπλώθηκε στη λεκάνη της Μεσογείου, διεκδίκησε μια πρωταρχική θέση στις παραδόσεις, στις δοξασίες και στις λατρείες των λαών της, προσδιόρισε το χώρο, τη γενικότερη διακίνηση αγαθών και ιδεών, και αναδείχθηκε σε ενοποιητικό και αναπόσπαστο στοιχείο των πολιτισμών της στο πέρασμα των αιώνων.

Την επιμέλεια ανέλαβε ο Ιστορικός Τέχνης και Επιμελητής του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, Γιάννης Μπόλης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μετά από τη Θεσσαλονίκη, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στη Μύρινα της Λήμνου, στο χώρο «Αποθήκη» (16 Ιουλίου-17 Αυγούστου 2016).

Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι καλλιτέχνες: Βαβάτσης Γιώργος, Βούσουρας Ανδρέας, Γιανναδάκης Μανόλης, Δαμπασίνα Λυδία, Δεσποτέρη Ντίνα, Ελευθεριάδης Μάριος, Επιτρόπου Στέφανος, Θεοφυλάκτου Ελένη, Inkarnato Paolo, Καββαθά Αντιγόνη, Καρλαφτόπουλος Δημήτρης, Κεχαγιόγλου Χρήστος, Κομπατσιάρη Μαρία, Κοντέλλης Ανδρέας, Κοντοσφύρης Χάρης, Κοτούλας Απόστολος, Κωνσταντίνου Δέσποινα, Λιούκρας Σωτήρης, Μαγκανιώτης Αλέξανδρος, Μαυρίδης Έκτορας, Μακρή Τέτα, Μπλιάτκας Νικόλας, Μπονάτσου Ισμήνη, Ξαφοπούλου Αλεξία, Παπαδόπουλος Αντώνης, Παπαδοπούλου Αγγελική, Πουλαντζά Νατάσσα, Σεπετζόγλου Νίκος, Σιατερλή Δήμητρα, Σφούνης Θωμάς, Τερζής Νίκος, Τσακίρης Γιώργος, Τσεριώνης Γιώργος, Χριστοφορίδου Ειρήνη.

Την έκθεση θα συνοδεύει δίγλωσσος κατάλογος, σε ελληνικά και αγγλικά, και θα πλαισιωθεί από παράλληλες δράσεις σε Θεσσαλονίκη και Λήμνο, που θα περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και βραδιές οινογνωσίας.

 


INFO

«Wine Spirit/Το Πνεύμα του Κρασιού»

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 17.00 και Σάββατο 11.00 έως 15.00
Διάρκεια έκθεσης: 11 Μαΐου-30 Ιουνίου 2016
Χώρος: Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Casa Bianca (Βασ. Όλγας 180 και Θεμ. Σοφούλη)
Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
2310 427555 και 2313 318538

Προηγούμενο άρθροOI THE MODE LIVE ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ
Επόμενο άρθρο2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Τι είναι το thinkfree; Καλή ερώτηση. Μια παρέα, έτσι ξεκίνησε κι έτσι συνεχίζει, που θέλει να ποστάρει χωρίς περιορισμούς ό,τι την ευχαριστεί. Ό,τι γράφει ή ό,τι διαβάζει. Στο thinkfree δίνουμε το λόγο στους ανθρώπους του πολιτισμού μέσα από τη δραστηριότητά τους, αναδεικνύουμε νέα πρόσωπα με κοινό χαρακτηριστικό τη θετική σκέψη (think positive) και τη δημιουργικότητα σε κάθε τομέα και χώρο (πολιτιστικό, επιχειρηματικό, επιστημονικό κ.ά.), φιλοξενούμε ελεύθερα (write free) τεκμηριωμένες απόψεις για θέματα πολιτικής πολιτισμού, πολιτικής και κοινωνίας, οικολογίας και αστικού περιβάλλοντος, αρχιτεκτονικής και υγιεινής ζωής. Το thinkfree είναι κι ένα διπλό πείραμα: σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων που το στηρίζουν, αλλά και δημιουργίας ενός no budget ηλεκτρονικού περιοδικού (e-magazine). Γι' αυτό δεν είναι τυχαίο ότι μακροημερεύουμε χωρίς δυσκολία! Με σεβασμό και εκτίμηση, με αγάπη γι' αυτό που κάνουμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.