Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η 4η αιμοδοσία της ΧΑΝΘ!

0
387
Η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου αιμοδοτεί.

Με 78 φιάλες αίματος και 11 νέες εγγραφές στο δίκτυο εθελοντών μυελού των οστών, ολοκληρώθηκε η 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ. το Σάββατο 24 Απριλίου.

Δόθηκε ένα ακόμη μάθημα ζωής και αλληλεγγύης από συνανθρώπους μας , οι οποίοι αψήφησαν τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας για να προσφέρουν το πιο πολύτιμο ίσως δώρο , ειδικά στις μέρες μας.

Περισσότερες από 400 οι συμμετοχές εθελοντών αιμοδοτών και 213 οι φιάλες αίματος!

Η Χ.Α.Ν.Θ. μαζί με 13  κοινωνικούς φορείς της πόλης (Χ.Α.Ν.Θ., Πηγή Ζωής, Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας, Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών, ΠΑΣΓ Καλλιπάτειρα (Παράρτημα Θεσσαλονίκης), Θερμαΐδες, Σύλλογος Φίλων Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Αγροτική Παιδική Φωλιά ΒΕ, Αχτίδα, Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, Bloode, Λέσχη LIONS Θεσσαλονίκης ΦΙΛΙΠΠΟΣ, ΠΡΟ.Τ.Ε.Κ.Τ.Α. Θεσσαλονίκης, Σύνδεσμος Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ), διοργάνωσαν μία ακόμη εθελοντική αιμοδοσία, την 4η στην περίοδο της πανδημίας , προκειμένου να συγκεντρώσουν αίμα για τις ανάγκες των νοσοκομείων.

Την αιμοδοσία στήριξαν προπονητές των αθλητικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ., εθελοντές και  μέλη όλων των φορέων της Θεσσαλονίκης.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε με την συμβολή του κέντρου αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό: Το Σάββατο 24 Απριλίου, συγκεντρώθηκαν 78 φιάλες αίματος, ενώ γράφτηκαν στο Δίκτυο Εθελοντών Μυελού των Οστών ακόμη 11 άτομα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δύσκολο αυτό διάστημα της καραντίνας λόγω της πανδημίας, έχουν εγγραφεί στο Δίκτυο Εθελοντών Μυελού των οστών συνολικά 53 άτομα, ενώ μέχρι τώρα   έχουν συγκεντρωθεί 213 φιάλες αίματος. Αξίζει να τονισθεί ότι περισσότεροι από  400 εθελοντές προσήλθαν κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού για να δώσουν αίμα αλλά λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που ισχύουν υπήρχαν για πολλούς από αυτούς απορρίψεις.

Στήριξη από ολόκληρη την πόλη

Την έμπρακτη στήριξή τους στην 4η εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε η Χ.Α.Ν.Θ., έδειξαν για μία ακόμη φορά , μεταξύ άλλων η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η οποία αιμοδότησε, ο βουλευτής ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας, ο βουλευτής της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, ο καρδιολόγος και υπ βουλευτής της ΝΔ Διαμαντής Γκολιδάκης , ο  Νίκος Τσιριλάκης, παίκτης της ομάδας μπάσκετ της Χ.Α.Ν.Θ..

Η προσφορά συνεχίζεται…

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη  του Κέντρου Αιμοδοσίας ΑΧΕΠΑ και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

O Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» μέσω της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών,  στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 120.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 130 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. Όμως ο στόχος, που είναι να καλύπτονται άμεσα οι ανάγκες των Ελλήνων, και όχι μόνο, ασθενών, παιδιών και ενηλίκων σε μοσχεύματα, χρειάζεται ακόμα πολύ δρόμο για να επιτευχθεί. Γι΄ αυτό η προσπάθεια της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών όχι μόνον συνεχίζεται, αλλά και συνεχώς εντείνεται.

Όλες οι αιμοδοσίες τέλεσαν υπό την αιγίδα των Δήμων Θεσσαλονίκης, Πυλαίας – Χορτιάτη, Καλαμαριάς και της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας.

Την ευθύνη της οργάνωσης είχε ο Τομέας Άνθρωπος και Κοινωνία της Χ.Α.Ν.Θ. , Τμήματα Δράσης και Κοινωνικής Προσφοράς.


ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.