ΥΠΟΔΟΧΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΟΝ…ΑΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

0
495

Είκοσι φοιτητές από όλη την Ελλάδα , συμμετέχουν στο Διεπιστημονικό Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Διεπιστημονικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΝΑΝΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ &ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ (nn.physics.auth.gr)
Η έναρξη του 19ου Μεταπτυχιακού έγινε διαδικτυακά, και η πρώτη συνάντηση των 20 επιστημόνων από όλη την Ελλάδα , πραγματοποιήθηκε στον…αέρα του Διαδικτύου.
Φυσικοί, γιατροί, βιολόγοι, εκπαιδευτικοί, μηχανολόγοι μηχανικοί, συντηρητές τροφίμων, χημικοί, διαπιστώνοντας το εύρος των εφαρμογών της Νανοτεχνολογίας και των προϊόντων που προκύπτουν από τη χρήση της, στρέφονται σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά μεταπτυχιακά
Πρόκειται για το πρώτο (ιδρύθηκε το 2002) και μοναδικό μέχρι σήμερα στο είδος του Διατμηματικό Μεταπτυχιακό το οποίο διοργανώνεται από τα Τμήματα Φυσικής, Χημείας και Ιατρικής του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τα Ερευνητικά Κέντρα Δημόκριτο, ΕΚΕΤΑ αλλά και τα Πανεπιστήμια Πατρών, Κρήτης, Ιωαννίνων, Berkeley, Οξφόρδης, κλπ.

Το ΔΠΜΣ Ν&Ν οδηγεί στη χορήγηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης στις ραγδαία αναπτυσσόμενες περιοχές των Νανοεπιστημών και Νανοτεχνολογιών και σε Διδακτορικό δίπλωμα από τα αντίστοιχα τμήματα του ΑΠΘ που το στηρίζουν.

Το Πρόγραμμα Σπουδών του ΔΠΜΣ Ν&Ν συνδυάζει με μοναδικό τρόπο μια σειρά βασικών μαθημάτων που στοχεύουν στην ομογενοποίηση των θεωρητικών & πειραματικών γνώσεων των σπουδαστών που προέρχονται από διαφορετικές επιστήμες, τα οποία συμπληρώνονται από ειδικά μαθήματα για την τεχνολογία, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, που δίνουν στους αποφοίτους του τα απαραίτητα εφόδια για μια επιτυχημένη πορεία στους σύγχρονους ακαδημαϊκούς, ερευνητικούς και επιχειρηματικούς τομείς.

Η διάρκεια σπουδών είναι 2 έτη, ενώ δίνεται η δυνατότητα ειδίκευσης σε μια από τις τρεις κατευθύνσεις:
• Τεχνολογία Λεπτών Υμενίων &Οργανικών Εκτυπωμένων Ηλεκτρονικών
• Νανομηχανική, Νανοβιοϋλικά & Νανοσωματίδια
• Νανοϊατρική – Νανοβιοτεχνολογία – Βιοηλεκτρονική

Το ΔΠΜΣ Ν&Ν διατηρεί μια πολυετή παράδοση προσέλκυσης εξαίρετων σπουδαστών (γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Σχολών Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείου, Υγείας και Ιατρικών Σχολών, και Γεωπονικών Σχολών). Από την ίδρυση του το 2002 έως και σήμερα, το ΔΠΜΣ Ν&Ν έχει εκπαιδεύσει περισσότερους 240 υψηλών προσόντων επιστήμονες, από τους οποίους περισσότεροι από 70 έχουν ολοκληρώσει και τη Διδακτορική τους Διατριβή και ακολουθούν λαμπρή πορεία και καριέρα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

«Εκτός από την μοναδική θεματολογία, εξειδίκευση και ποιότητα των διδασκόντων του το πρόγραμμα παρέχει και την αρτιότερη εκπαίδευση σε σύγχρονα θέματα και τεχνολογικές εφαρμογές. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης γίνεται μέσα στα εργαστήρια που θεωρούνται τα καλύτερα σε υποδομή σε παγκόσμια κλίμακα, αλλά και σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας. Οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με τις τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις, με τα καλύτερα πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, με τους κορυφαίους στον χώρο επιστήμονες και τις εταιρείες υψηλής εξειδίκευσης. Γι αυτό αποφοιτώντας όλοι βρίσκουν δουλειά και συνεχίζουν μια λαμπρή καριέρα στην Ελλάδα ή το εξωτερικό», τονίζει ο Διευθυντής του ΔΠΜΣ Ν&Ν Καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.