Υποστήριξη καινοτομίας ΜΜΕ σε Βαλκανική και Μεσόγειο

0
4635

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας (ΣΕΠΒΕ) διοργανώνει Συνέδριο με θέμα «Υποστήριξη καινοτομίας ΜΜΕ στην περιοχήη Βαλκανικής – Μεσόγειου». Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα καινοτόμα εργαλεία που αναπτύσσονται στη διάρκεια του προγράμματος Interreg Balkan Med με τίτλο «Innoplatform» (Innovations Platform and Tools for increasing the innovation capacity of SMEs in the Balkan Mediterranean Area)
Το έργο στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ΜΜΕ της περιοχής Balkan Med (Κύπρος, Ελλάδα, Βουλγαρία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία), βελτιώνοντας την υπάρχουσα γνώση και αναπτύσσοντας καινοτομίες βασισμένες σε επιχειρησιακά πρότυπα (business model innovation), διαμορφώνοντας ένα πακέτο από εργαλεία (Innotools) και υπηρεσίες (InnoScorecard και innoregion) Τα εργαλεία αυτά βοηθούν τις ΜΜΕ να βελτιώσουν τις ευκαιρίες , τις δυνατότητες και τη γνώση τους, δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα και διαδικασίες.
Στο πρώτο μέρος του Συνεδρίου θα γίνουν χαιρετισμοί από το προεδρείο του ΣΕΠΒΕ , τον Θεμιστοκλή Χατζηκωνσταντίνου BalkanMed Joint Secretariat Coordinator της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος «Interreg Balkan Mediterranean 2014-2020» ,και τον κ Κωνσταντίνο Μιχαηλίδη επικεφαλής της αυτοτελούς Διεύθυνσης Υποστήριξης της Καινοτομίας και της Επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη λήξη της πρώτης ενότητας του Συνεδρίου, η Project Manager κ Andrijana Bogdanovska του έργου Innoplatform από τη Βόρεια Μακεδονία, θα κάνει μια συνοπτική του παρουσίαση.
Στη διάρκεια του Συνεδρίου (10.30-10.45) θα υπογραφεί συνεργασία μεταξύ των Κέντρων Αριστείας που δημιουργούνται στο πλαίσιο προγράμματος.
Στο δεύτερο μέρος του Συνεδρίου ,o Ιωάννης Κωστόπουλος από τον ΣΕΠΒΕ θα επιδείξει τα καινοτόμα εργαλεία Innotools, ενώ θα παρουσιαστούν οι «καλές πρακτικές» από εταιρείες της Βουλγαρίας, της Βόρειας Μακεδονίας και της ελληνικής εταιρείας Standard Hydroponic Cultivations of Messologhi.
Στο τρίτο μέρος του Συνεδρίου (βλ πρόγραμμα) θα γίνει συζήτηση για την καινοτομία και πώς αυτή μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των ΜΜΕ και θα αναφερθούν διεξοδικά στα νέα καινοτόμα εργαλεία επιχειρηματικότητας οι:
• Κώστας Καγγελίδης Πρόεδρος της ΣΕΠΒΕ
• Συμεών Μπενσανσών Επικεφαλής του OK Thess (Thessaloniki’s Innovation Ecosystem)
• Κυριάκος Λουφάκης Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας
• Andrijana Bogdanovska από τη Βόρεια Μακεδονία project manager του έργου.
• Εκπρόσωπος από το Νational Fund της Βόρειας Μακεδονίας , με αρμοδιότητα τη χρηματοδότηση της Καινοτομίας
Τη συζήτηση θα κλείσει ο Γιώργος Κατσάνος, συντονιστής χρηματοδοτούμενων έργων του ΣΕΠΒΕ .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.